4 tojás, 20 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 1 dl olaj, 1 dl tej, 20 dkg liszt, fél cs sütőpor, 1 csipet só, 2 ek kakaópor, 5 dkg tortabevonó, csokidara dekorációnak
1. A tojások sárgáját kikeverjük a kétféle cukorral, hozzáöntjük az olajat, tejet, belekeverjük a sütőporral elegyített lisztet.
2. Beleforgatjuk a tojások felvert habját, majd megfelezzük és az egyik felébe belekeverjük a kakaót.
3. Kilisztezett-kivajazott, közepes kuglófformába öntjük felváltva a sárga és a barna masszát.
4. Előmelegített sütőben 45-55 perc alatt készre sütjük.
5. Mikor kihűlt, kivesszük a formából, rákenjük a tortabevonó masszát (amit a szokásos módon készítünk el) és tortadarával (vagy bármivel) díszítjük.
A tejet melegítsd meg (ne forróra),keverd bele a hozzávalókat a liszt kivételével, majd alaposan keverd ki a masszát! Végül add hozzá a lisztet is, és gyúrd össze! FONTOS: nem k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta elkészítéséhez keverjük össze a lisztet az élesztő porral. Adjuk hozzá a cukrot és a tojást. A tejet a vajjal langyosítsuk meg (túl meleg az élesztő miatt nem lehet!). Adj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTöbbek kérésére, adom a receptet... Tavaly készítettem először az ANDI KONYHÁJA recept alapján, kiváló recept, most is olyan jól sikerült mint akkor! Fontos, hogy a receptet lépésr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Összedagasztani, 6 részre osztani. 2. Egyforma téglalapokat sodrunk, megkenjük krémmel, felrolnizzuk, egy kicsit meghúzzuk, félretesszük. 3-ból kalácsot fonunk, ugyanígy a m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű