4 tojás, 20 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 1 dl olaj, 1 dl tej, 20 dkg liszt, fél cs sütőpor, 1 csipet só, 2 ek kakaópor, 5 dkg tortabevonó, csokidara dekorációnak
1. A tojások sárgáját kikeverjük a kétféle cukorral, hozzáöntjük az olajat, tejet, belekeverjük a sütőporral elegyített lisztet.
2. Beleforgatjuk a tojások felvert habját, majd megfelezzük és az egyik felébe belekeverjük a kakaót.
3. Kilisztezett-kivajazott, közepes kuglófformába öntjük felváltva a sárga és a barna masszát.
4. Előmelegített sütőben 45-55 perc alatt készre sütjük.
5. Mikor kihűlt, kivesszük a formából, rákenjük a tortabevonó masszát (amit a szokásos módon készítünk el) és tortadarával (vagy bármivel) díszítjük.
A hozzávalókat összegyúrjuk és 1 órát hűtőben pihentetjük. 0.5-1 cm vastagságúra nyújtjuk, majd formákat szaggatunk belőle. Rengeteg lesz belőle, fél adag is bőven elég.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű30 deka lisztet 3 tojás sárgáját 2 deka —farsangi fánknál leírt módon—kevés tejben kelesztett élesztőt, 2 evőkanál porcukrot, egy csipet sót és annyi langyos tejet veszünk, hogy a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa hozzávalókat összedagasztottam, 30 percet kelt- majd 4 cipót formáztam. ... pihent.... kezemmel ellapítottam.... rátettem a sonkát, (vagy bármi más tölteléket), majd mint a bage...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk 1 kis cukorhelyettesítőt és felfuttatjuk. A keverőtálba tesszük a sütőlisztet, cukorhelyettesítőt, olvasztott margarint, a joghu...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz