4 tojás, 20 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 1 dl olaj, 1 dl tej, 20 dkg liszt, fél cs sütőpor, 1 csipet só, 2 ek kakaópor, 5 dkg tortabevonó, csokidara dekorációnak
1. A tojások sárgáját kikeverjük a kétféle cukorral, hozzáöntjük az olajat, tejet, belekeverjük a sütőporral elegyített lisztet.
2. Beleforgatjuk a tojások felvert habját, majd megfelezzük és az egyik felébe belekeverjük a kakaót.
3. Kilisztezett-kivajazott, közepes kuglófformába öntjük felváltva a sárga és a barna masszát.
4. Előmelegített sütőben 45-55 perc alatt készre sütjük.
5. Mikor kihűlt, kivesszük a formából, rákenjük a tortabevonó masszát (amit a szokásos módon készítünk el) és tortadarával (vagy bármivel) díszítjük.
A tej felét meglangyosítjuk, beleteszünk 1 ek kristálycukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Amikor megkelt, összedolgozzuk a liszttel elkevert sütőporral, a tojások sárgájával, a p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot a tojássárgájával, a langyos vízzel és az étolajjal kikeverjük. Az étolajat lassan adagoljuk hozzá, hogy össze ne kapja. Utoljára a lisztet és a felvert tojásfehérjét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálba szitálom a lisztet, elkeverem a sóval, a közepébe mélyedést készítek, ide öntöm az olajat, a langyos vizet és belemorzsolom az élesztőt. Összegyúrom, amint összeáll egy g...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű