4 tojás, 20 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 1 dl olaj, 1 dl tej, 20 dkg liszt, fél cs sütőpor, 1 csipet só, 2 ek kakaópor, 5 dkg tortabevonó, csokidara dekorációnak
1. A tojások sárgáját kikeverjük a kétféle cukorral, hozzáöntjük az olajat, tejet, belekeverjük a sütőporral elegyített lisztet.
2. Beleforgatjuk a tojások felvert habját, majd megfelezzük és az egyik felébe belekeverjük a kakaót.
3. Kilisztezett-kivajazott, közepes kuglófformába öntjük felváltva a sárga és a barna masszát.
4. Előmelegített sütőben 45-55 perc alatt készre sütjük.
5. Mikor kihűlt, kivesszük a formából, rákenjük a tortabevonó masszát (amit a szokásos módon készítünk el) és tortadarával (vagy bármivel) díszítjük.
Kelt tésztát készítünk. A dobozokat alufóliával bevonjuk. Megkenjük olajjal. A megkelt, kisodort tésztát 2 cm-es csíkokra vágjuk és a dobozra tekerjük h egy kicsit fedjék egymást....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt 2 dl cukros tejben felfuttatjuk. A margarint felolvasztjuk. A lisztet átszitáljuk egy kelesztő tálba. A liszt közepébe mélyedést vájunk,bele öntjük a megkelt élesztő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt kapcsoljuk be 180 fokra, alul-felül sütés programra. 2. A tojások fehérjét verjük kemény habbá. 3. Egy másik tálban keverjük habosra a cukrot és a vaníliás cukrot a pu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNa akkor kezdjük: tegyük mély tálba a száraz anyagokat, és morzsoljuk össze a zsírral, a cukorral, a vaníliás cukoral és a csipet sóval. Mélyedést készítsünk, és tegyük bele a toj...
Elkészítési idő: 180 perc Nehézség: Közepes