piskóta, 0,5 dl habtejszín, 20 dkg étcsoki, meggy
1. 0,5 dl habtejszínt felmelegítesz állandó keverés közben, beletördelsz 20 dkg étcsokit.
2. Ha a csoki felolvadt és rottyan egyet a tejszín, leveszed és kihűtöd, majd beteszed a hűtőbe néhány órára (legjobb egy egész éjszakára).
3. Utána elektromos habverővel keményre vered. Nem hab, hanem sűrű krém lesz belőle. Ezzel a mennyiséggel 1 db tortát tudsz megtölteni.
4. Én meg szoktam bolondítani meggyel, de nem muszáj.
5. Díszítheted tetszés szerint bármivel, ami jól mutat a csoki tortán (akár meggyel is).
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Ezeket száraz összetevőket keverd össze egy tálban: liszt, sütőpor, szódabikarbóna, kakaópor, őrölt kávé, só. A vajat egy kézi mixerrel keverd simá...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: NehézPiskóta A piskótához a tojásokat különválasztjuk, és a cukor felével a tojásfehérjéből kemény habot verünk. A cukor másik felével fehéredésik verjük robotgéppel a tojássár...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA vajat a porcukorral robotgéppel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a gesztenyemasszát, 0,5 dl tejet és a vaníliáscukrot vagy rumaromát. Robotgéppel habosra keverjük. Eközben a mas...
Elkészítési idő: 1-2 óra Nehézség: KözepesA tojások fehérjét felverjük a sóval, majd a cukrot hozzáadva kemény habbá verjük. Beletesszük a tojások sárgáját, az olajat és a szódaport, amivel szintén tovább verjük, de csak...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes