piskóta, 0,5 dl habtejszín, 20 dkg étcsoki, meggy
1. 0,5 dl habtejszínt felmelegítesz állandó keverés közben, beletördelsz 20 dkg étcsokit.
2. Ha a csoki felolvadt és rottyan egyet a tejszín, leveszed és kihűtöd, majd beteszed a hűtőbe néhány órára (legjobb egy egész éjszakára).
3. Utána elektromos habverővel keményre vered. Nem hab, hanem sűrű krém lesz belőle. Ezzel a mennyiséggel 1 db tortát tudsz megtölteni.
4. Én meg szoktam bolondítani meggyel, de nem muszáj.
5. Díszítheted tetszés szerint bármivel, ami jól mutat a csoki tortán (akár meggyel is).
Kakaós piskótát sütünk, hűlni hagyjuk, miután kihűlt, három lapra vágjuk. A krémhez a pudingport a tejben 10 dkg cukorral ízesítve sűrűre főzzük, majd hűlni hagyjuk. A puha marg...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesKettesével ragasszuk össze baracklekvárral a tallérokat. Egy kerek, ha lehet magasabb falú tálat béleljünk ki fóliával. Karikára vágott kivivel rakjuk ki a tál alját és az oldalát...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűEgy 26 cm-es tortaforma aljába szilikonos sütőpapírt csíptetünk. A barackokat vékonyan felszeleteljük, és a sütőpapírra fektetjük, hogy lefedjék egymást. Egy keverőtálban a pud...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: Az összes hozzávaló az edénybe és 30MP/6F tésztává dolgozzuk és az edényből kivesszük. 2/3 a tésztának egy sütőpapírral kibélelt formába tesszük, és az oldalait föl húzzu...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű