piskóta, 0,5 dl habtejszín, 20 dkg étcsoki, meggy
1. 0,5 dl habtejszínt felmelegítesz állandó keverés közben, beletördelsz 20 dkg étcsokit.
2. Ha a csoki felolvadt és rottyan egyet a tejszín, leveszed és kihűtöd, majd beteszed a hűtőbe néhány órára (legjobb egy egész éjszakára).
3. Utána elektromos habverővel keményre vered. Nem hab, hanem sűrű krém lesz belőle. Ezzel a mennyiséggel 1 db tortát tudsz megtölteni.
4. Én meg szoktam bolondítani meggyel, de nem muszáj.
5. Díszítheted tetszés szerint bármivel, ami jól mutat a csoki tortán (akár meggyel is).
A diót/mandulát aprítsuk "lisztté", majd adjuk hozzá a datolyákat, kakaóport, fahéjat, olajat és 15 dkg gyümölcsöt (a másik fele a tetejére megy), és aprítsuk krémesre. 175°C-on sü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a tejkaramellel kikeverjük, fóliával bélelt tálcába tesszük. Szögletes háztartási keksz rá krém - keksz barna, krém fehér keksz, 4 óra hűtő. Csokimáz a tetejére.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA lisztből, margarinból csipet sóval cukorral vízzel jó kemény tésztát gyúrunk .Egy fél óráig pihentetjük. Kinyújtjuk és kibélelünk vele egy kerek tortaformát,úgy, hogy oldala is l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Habbá verjük a tojások fehérjét, és egyenként hozzáadjuk a sárgáját, cukrot, lisztet, olvasztott langyos margarint. 2. Összekeverjük óvatosan, majd egy nagy tortaformába önt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű