A piskótához
40 g búzaliszt (BL55)
3 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
35 g kristálycukor
3 g sütőpor
10 ml étolaj
Rétegezni
460 g barack - konzerv
A krémhez
400 ml barack konzerv leve
80 g pudingpor (vaníliás)
200 ml 2,8%-os tej
250 g tehéntúró (félzsíros)
50 g kristálycukor
400 ml 2,8%-os tej
Egy 26 cm-es tortaforma aljába szilikonos sütőpapírt csíptetünk.
A barackokat vékonyan felszeleteljük, és a sütőpapírra fektetjük, hogy lefedjék egymást.
Egy keverőtálban a pudingport a tejjel csomómentesre keverjük.
Egy lábosba tesszük a barack konzerv levét, tejet, cukrot, és felforraljuk.
Mikor felforrt beleöntjük a pudingporos keveréket, és folyamatosan kevergetve besűrítjük.
Hozzáadjuk a tehéntúrót, és jól elkeverjük benne.
A pudingos-túrós krémet a barackokra öntjük, és egy spatulával elegyengetjük.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a tojások fehérjét, és sárgáját szétválasztjuk.
A tojás fehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük.
Hozzákeverjük a tojások sárgáját.
Hozzáöntjük az olajat, és a sütőporral korábban összekevert lisztet.
Egy spatulával óvatosan összedolgozzuk a tésztát.
A piskótatésztát a tortaformába, a pudingos rétegre öntjük.
180 C fokon 40 perc alatt, légkeverés nélkül megsütjük.
Ha kihűlt, körbevágjuk, levesszük a tortaforma oldalát.
Egy tányérral átfordítjuk, és lehúzzuk róla a sütőpapírt.
- Kevesebb cukor így nagyon ragad a piskóta
-A túrót tényleg nagyon jól el kell keverni
-Egy éjszaka a hűtőben jót tesz neki
Elkeszitem a piskota lapokat : Feher lap : 2 tojas,10 dkg.cukor,10 dkg.liszt,4 ek.viz,fel tasak sutopor Kakaos lap : 2 tojas,10 dkg.cukor,4 ek.viz,8 dkg.liszt,2 dkg.kakao,fel s...
Elkészítési idő: 2 ora Nehézség: NehézA meghámozott almát nyolcadoljuk, és megszórjuk a fahéjjal. A vajat a cukorral meg a tojással habosra keverjük, hozzáadjuk a vaníliát, a tejet, majd a liszt és a sütőpor elegyét. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásfehérjét a cukorral és 6 ek. vízzel kemény habbá verjük. Tovább habosítjuk, majd belekeverjük a kézi habverővel habosra kevert tojások sárgáját és a maradék 6 ek vizet. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 4 tojás sárgáját habosra keverünk 1/2 csomag vaníliás cukorral és 12 dkg kristálycukorral, majd hozzákeverünk 2 szelet reszelt csokoládét, 10 dkg gesztenyepürét, 5 dkg liszttel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű