A piskótához
40 g búzaliszt (BL55)
3 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
35 g kristálycukor
3 g sütőpor
10 ml étolaj
Rétegezni
460 g barack - konzerv
A krémhez
400 ml barack konzerv leve
80 g pudingpor (vaníliás)
200 ml 2,8%-os tej
250 g tehéntúró (félzsíros)
50 g kristálycukor
400 ml 2,8%-os tej
Egy 26 cm-es tortaforma aljába szilikonos sütőpapírt csíptetünk.
A barackokat vékonyan felszeleteljük, és a sütőpapírra fektetjük, hogy lefedjék egymást.
Egy keverőtálban a pudingport a tejjel csomómentesre keverjük.
Egy lábosba tesszük a barack konzerv levét, tejet, cukrot, és felforraljuk.
Mikor felforrt beleöntjük a pudingporos keveréket, és folyamatosan kevergetve besűrítjük.
Hozzáadjuk a tehéntúrót, és jól elkeverjük benne.
A pudingos-túrós krémet a barackokra öntjük, és egy spatulával elegyengetjük.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a tojások fehérjét, és sárgáját szétválasztjuk.
A tojás fehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük.
Hozzákeverjük a tojások sárgáját.
Hozzáöntjük az olajat, és a sütőporral korábban összekevert lisztet.
Egy spatulával óvatosan összedolgozzuk a tésztát.
A piskótatésztát a tortaformába, a pudingos rétegre öntjük.
180 C fokon 40 perc alatt, légkeverés nélkül megsütjük.
Ha kihűlt, körbevágjuk, levesszük a tortaforma oldalát.
Egy tányérral átfordítjuk, és lehúzzuk róla a sütőpapírt.
- Kevesebb cukor így nagyon ragad a piskóta
-A túrót tényleg nagyon jól el kell keverni
-Egy éjszaka a hűtőben jót tesz neki
A porcukorhoz adjuk hozzá az egész tojásokat, és a vaníliás cukrot, majd keverjük jó habosra. Amikor már jó habos, állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a forró vizet, majd kev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a tojássárgáját a cukor felével kihabosítjuk, a fehérjét habbá verjük a maradék cukorral. Beleforgatjuk a tojássárgás masszába, majd apránként hozzászitáljuk a lisztet,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük át közepes lángon, amíg túró megvastagszik, kelések, kb 12 perc. Transzfer a közepes tálba. Chill-ig hideg, legalább 6 órán át. (Lehet 1 hét előre. Nyomda műanyag csomago...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPiskóta készítése:Sárga piskóta: 6 tojást szétválasztunk, a sárgáját a cukorral kihabosítjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A cukros tojássárgához hozzákeverjük a fél csomag süt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű