menu

Családireceptkönyv.hu

Barackos pudingostúrótorta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A piskótához

40 g búzaliszt (BL55)
3 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
35 g kristálycukor
3 g sütőpor
10 ml étolaj

Rétegezni
460 g barack - konzerv

A krémhez

400 ml barack konzerv leve
80 g pudingpor (vaníliás)
200 ml 2,8%-os tej
250 g tehéntúró (félzsíros)
50 g kristálycukor
400 ml 2,8%-os tej

Elkészítés:



Egy 26 cm-es tortaforma aljába szilikonos sütőpapírt csíptetünk.
A barackokat vékonyan felszeleteljük, és a sütőpapírra fektetjük, hogy lefedjék egymást.
Egy keverőtálban a pudingport a tejjel csomómentesre keverjük.
Egy lábosba tesszük a barack konzerv levét, tejet, cukrot, és felforraljuk.
Mikor felforrt beleöntjük a pudingporos keveréket, és folyamatosan kevergetve besűrítjük.
Hozzáadjuk a tehéntúrót, és jól elkeverjük benne.
A pudingos-túrós krémet a barackokra öntjük, és egy spatulával elegyengetjük.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a tojások fehérjét, és sárgáját szétválasztjuk.
A tojás fehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük.
Hozzákeverjük a tojások sárgáját.
Hozzáöntjük az olajat, és a sütőporral korábban összekevert lisztet.
Egy spatulával óvatosan összedolgozzuk a tésztát.
A piskótatésztát a tortaformába, a pudingos rétegre öntjük.
180 C fokon 40 perc alatt, légkeverés nélkül megsütjük.
Ha kihűlt, körbevágjuk, levesszük a tortaforma oldalát.
Egy tányérral átfordítjuk, és lehúzzuk róla a sütőpapírt.

Trükkök, tippek, praktikák:


- Kevesebb cukor így nagyon ragad a piskóta

-A túrót tényleg nagyon jól el kell keverni

-Egy éjszaka a hűtőben jót tesz neki

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Anita
SZINES TORTA
SZINES TORTA

Elkeszitem a piskota lapokat : Feher lap : 2 tojas,10 dkg.cukor,10 dkg.liszt,4 ek.viz,fel tasak sutopor Kakaos lap : 2 tojas,10 dkg.cukor,4 ek.viz,8 dkg.liszt,2 dkg.kakao,fel s...

Elkészítési idő: 2 ora
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Bory mama
Almás-krémes torta
Almás-krémes torta

A meghámozott almát nyolcadoljuk, és megszórjuk a fahéjjal. A vajat a cukorral meg a tojással habosra keverjük, hozzáadjuk a vaníliát, a tejet, majd a liszt és a sütőpor elegyét. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Henrietta
 Vizes piskóta alaprecept
Vizes piskóta alaprecept

A tojásfehérjét a cukorral és 6 ek. vízzel kemény habbá verjük. Tovább habosítjuk, majd belekeverjük a kézi habverővel habosra kevert tojások sárgáját és a maradék 6 ek vizet. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Maronette
Maronette

1. 4 tojás sárgáját habosra keverünk 1/2 csomag vaníliás cukorral és 12 dkg kristálycukorral, majd hozzákeverünk 2 szelet reszelt csokoládét, 10 dkg gesztenyepürét, 5 dkg liszttel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk