80 dkg burgonya, 2 tojás, 30 dkg virsli, 25 dkg liszt, 10 dkg gríz, reszelt sajt, vaj, só
1. A meghámozott krumplit főzd meg sós vízben, alaposan szűrd le, törd át, hagyd kihűlni, keverd hozzá a lisztet, a grízt, az egyik elhabart tojást, és sózd meg.
2. A masszát dolgozd ki simára, nyújtsd ki ujjnyi vastagra, s vágd fel téglalapokra.
3. A virslit nyúzd meg (ha bőrös, elég megszurkálni), s göngyöld bele a tésztalapokba.
4. A másik tojást keverd össze egy diónyi vajjal (vigyázz, hogy a megolvasztott vaj ne legyen túl meleg, mert összerántja a tojást), kend meg ezzel a tészták tetejét, majd szórj rájuk reszelt sajtot.
5. A csomagolt virsliket kivajazott tepsiben, előmelegített, forró sütőben süsd pirosra.
8 dkg fehér lisztet ír,én ezt fél-fél arányban tönköly ill. alakorliszttel helyettesítettem (kisebb gluténtartalom). 2 dkg tökmagliszt. A lisztekbe pici sót teszünk és egy tojással...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA virslit karikázzuk fel. A vöröshagymát vágjuk fel nagyon apróra. Az uborkát vágjuk fel vékony csíkokra. Az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, hagyjuk, hogy szétmálljon. (Cukor hiányában nem futtatjuk). A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 1 órán keresztül pihentetjük. Kinyújtjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször egy tálban a lisztet a tejjel simára keverjük - a tejet folyamatosan, keverés közben hozzáadva -, majd további folyamatos keverés mellett, a többi összetevőt is hozzáadjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű