80 dkg burgonya, 2 tojás, 30 dkg virsli, 25 dkg liszt, 10 dkg gríz, reszelt sajt, vaj, só
1. A meghámozott krumplit főzd meg sós vízben, alaposan szűrd le, törd át, hagyd kihűlni, keverd hozzá a lisztet, a grízt, az egyik elhabart tojást, és sózd meg.
2. A masszát dolgozd ki simára, nyújtsd ki ujjnyi vastagra, s vágd fel téglalapokra.
3. A virslit nyúzd meg (ha bőrös, elég megszurkálni), s göngyöld bele a tésztalapokba.
4. A másik tojást keverd össze egy diónyi vajjal (vigyázz, hogy a megolvasztott vaj ne legyen túl meleg, mert összerántja a tojást), kend meg ezzel a tészták tetejét, majd szórj rájuk reszelt sajtot.
5. A csomagolt virsliket kivajazott tepsiben, előmelegített, forró sütőben süsd pirosra.
Tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a sütőporral és túróval, fűszerrel kikeverjük, fehérjét kemény habbá, összekever és kis tárcsákat formázva sütőpapíron.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát felaprítom, kevés olajon meg dinsztelem.Ha kész a hagyma hozzá adom a darált húst.Fehéredésig pirítom.Közben még pirul megfőzöm a spagettit.Ha megpirult a darált hús hozz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz olajon megfonnyasztjuk a hagymát, és rátesszük a darálthúst. Erős lángon kevergetjük, míg kifehéredig, és ha levet ereszt, elpárologtatjuk róla. A paradicsompürét,...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűKrumplit meghámoztam, apró kockákra vágtam, sós vízben megfőztem. Amikor elkészült, leszűrtem, hideg vízzel átöblítettem, hogy gyorsabban hűljön, mert kevés időm volt. Összetörtem...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű