80 dkg burgonya, 2 tojás, 30 dkg virsli, 25 dkg liszt, 10 dkg gríz, reszelt sajt, vaj, só
1. A meghámozott krumplit főzd meg sós vízben, alaposan szűrd le, törd át, hagyd kihűlni, keverd hozzá a lisztet, a grízt, az egyik elhabart tojást, és sózd meg.
2. A masszát dolgozd ki simára, nyújtsd ki ujjnyi vastagra, s vágd fel téglalapokra.
3. A virslit nyúzd meg (ha bőrös, elég megszurkálni), s göngyöld bele a tésztalapokba.
4. A másik tojást keverd össze egy diónyi vajjal (vigyázz, hogy a megolvasztott vaj ne legyen túl meleg, mert összerántja a tojást), kend meg ezzel a tészták tetejét, majd szórj rájuk reszelt sajtot.
5. A csomagolt virsliket kivajazott tepsiben, előmelegített, forró sütőben süsd pirosra.
Az élesztőt a csipet cukorral langyos vízben felfuttatjuk. Ha a burgonya langyosra hűlt, a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Meleg helyen letakarva, fél órát kelesztjük. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben kifőzzük, majd kevés olívaolajon megfuttatjuk. Közben a paradicsomos szardíniát egy tálba tesszük, a paradicsomokat felkockázzuk és hozzákeverjük....
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűGyúrunk a lisztből nem nagyon kemény tésztát, vékonyra kinyújtjuk, az egyik felét tojásfehérjével bekenjük, és a lekvárból kis halmokat rakunk reá 3 cm távolságban, a tészta másik...
Elkészítési idő: 1,10 óra Nehézség: KönnyűA darált húst 5-10 ek olívaolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát, a fűszereket, és készre főzzük. A legvégén hozzáadjuk a konzerv kukoricát, és megvárjuk míg kihűl...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű