Családireceptkönyv.hu

Epres túrógombóc


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg tehéntúró, 4 ek búzadara, 2 tojás, só, citrom, zsemlemorzsa, zsiradék, porcukor, kisebb szemű szamóca

öntet: 25 dkg szamóca, 3-4 ek kristálycukor, 1 cs vaníliás cukor, 1 dl víz

Elkészítés:


1. A szamócákat alaposan mossuk meg.

2. A túrót törjük át, tegyünk bele kevés sót, adjuk hozzá a tojások sárgáját, 4 púpozott ek grízt, és a citrom reszelt héját.

3. Az egészet alaposan keverjük össze.

4. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, és óvatosan keverjük a masszához, majd pihentessük fél órát.

5. 3-4 evőkanál zsíron, pirítsunk meg 4-5 evőkanál zsemlemorzsát, tegyük félre.

6. Tegyünk fel vizet forrni, majd a túrós masszából vizes kézzel formázzunk gombócokat, amiknek a közepébe tegyük a szamócákat.

7. Tegyük enyhén sós, forrásban lévő vízbe, óvatosan kavarjuk meg, majd főzzük ki.

8. Ha a gombócok a víz tetejére feljöttek, 2-3 percig főzzük, majd szűrőkanállal szedjük ki, és még forrón forgassuk meg a pirított zsemlemorzsában.

9. Érdekesebbé tehetjük a túrógombócokat, ha a zsemlemorzsába 3 dkg kristálycukrot, és 4-5 dkg darált diót keverünk.

10. Tálalásnál szórjuk meg porcukorral, esetleg adhatunk hozzá szamóca öntetet.

11. Az öntet a következőképpen készül: a megmosott, kicsumázott epret cukorral, vaníliás cukorral turmixoljuk le.

12. Adjuk hozzá a vizet, majd kevergetve főzzük fel. Az öntetet nem kell tökéletesen simára turmixolni, nem baj, ha kisebb eper darabok maradnak benne.

Epres túrógombóc

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Barátfüle és nudli burgonyás tésztából
Barátfüle és nudli burgonyás tésztából

A jól megtisztított héjú burgonyát héjában megfőzzük. Hagyjuk hűlni, majd héját lehúzzuk, krumplinyomón áttörjük. Ennek híján villával is összetörhetjük, de akkor végezzünk alapos...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fusilli Kriszta módra
Fusilli Kriszta módra

A tésztát bő sós vízben kifőzzük, majd lecsepegtetjük. A kolbászt felkarikázzuk és egy kicsi olajon megpirítjuk. Hozzá adjuk a tésztát és így is pirítjuk 1-2 percig, majd levessz...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bolognai "magyarosan"
Bolognai "magyarosan"

A hagymákat paprikákat, paradicsomokat apróra felkockázzuk, kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a 2 csomag bolognai alapot,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Adrienn
Hentes tokány
Hentes tokány

A hagymát egy kevés olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd egy kevés vízzel felengedjük és lassú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk