7 tojás, 6 dkg főzni való vanília ízű pudingpor, 28 dkg kristálycukor, 50 dkg túró
krém: 4 dl tej, 1 cs (4 dkg) főznivaló vanília ízű pudingpor, 2 cs vaníliás cukor, 20 dkg Rama sütőmargarin, 25 dkg porcukor, 25 dkg eper
díszítés: 25 dkg eper, maréknyi vékony lapocskákra vágott mandula, 3-4 evőkanál eperszörp
1. A tésztához a tojások sárgáját a pudingporral meg a fele cukorral kikeverjük; a tojások fehérjét kemény habbá verjük, közben a maradék cukrot is hozzáadjuk.
2. A túrót áttörjük, a pudingporos masszába keverjük, majd a habot is beleforgatjuk.
3. Sütőpapírral bélelt tortakarikába töltjük és előmelegített sütőben, közepes lánggal 20 percig azután kisebb lánggal kb. 40 percig sütjük.
4. Készíthetjük úgy is, hogy a masszát elfelezzük és külön sütünk két lapot belőle, ha egyben sütjük, akkor a tortalapot lapjában kettévágjuk .
5. A krémhez a tejet a pudingporral és a vaníliás cukorral összekeverjük, azután sűrűre főzzük és hűlni hagyjuk.
6. A margarint a porcukorral simára keverjük, majd kanalanként a kihűlt tejes krémmel összedolgozzuk.
7. Az alsó lapra a finom krém egyharmadát rásimítjuk.
8. Erre fölszeletelt epret rakunk, amire egyharmadnyi krémet simítunk.
9. A másik tortalapot ráillesztjük.
10. A maradék krém nagyját a tetejére kenjük, egy kevéssel pedig a torta oldalát vonjuk be.
11. Ide tapasztjuk a mandulát.
12. A torta tetejét fölszeletelt eperrel díszítjük, egy kevés eperszörppel meglocsoljuk, de kerülhet rá néhány citromfűlevél is.
13. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük fel.
180 fokra kapcsoljuk a sütőt. Sütőpapírral béleljük a 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, ezzel is tov...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőport belekeverem a lisztbe. A tojások fehérjét felverem, közben hozzáadom a cukrot, ha már nagyon kemény, a lisztet lazán beleforgatom. Egy kerek (24 cm-es) tortaformát sütőp...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA margarint habosra keverjük a kristálycukorral, majd ehhez adjuk hozzá egyesével a tojásokat. A lisztet, kakaóport, sütőport elkeverjük és apránként a margarinos krémhez adjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tortaformát /nekem 20 cm átmérőjű/ kibéleljük sütőpapírral. Az almákat meghámozzuk, apró cikkekre vágjuk, eloszlatjuk a tortaformában. A tojást...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű