Családireceptkönyv.hu

Epres túrópiskóta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


7 tojás, 6 dkg főzni való vanília ízű pudingpor, 28 dkg kristálycukor, 50 dkg túró

krém: 4 dl tej, 1 cs (4 dkg) főznivaló vanília ízű pudingpor, 2 cs vaníliás cukor, 20 dkg Rama sütőmargarin, 25 dkg porcukor, 25 dkg eper

díszítés: 25 dkg eper, maréknyi vékony lapocskákra vágott mandula, 3-4 evőkanál eperszörp

Elkészítés:


1. A tésztához a tojások sárgáját a pudingporral meg a fele cukorral kikeverjük; a tojások fehérjét kemény habbá verjük, közben a maradék cukrot is hozzáadjuk.

2. A túrót áttörjük, a pudingporos masszába keverjük, majd a habot is beleforgatjuk.

3. Sütőpapírral bélelt tortakarikába töltjük és előmelegített sütőben, közepes lánggal 20 percig azután kisebb lánggal kb. 40 percig sütjük.

4. Készíthetjük úgy is, hogy a masszát elfelezzük és külön sütünk két lapot belőle, ha egyben sütjük, akkor a tortalapot lapjában kettévágjuk .

5. A krémhez a tejet a pudingporral és a vaníliás cukorral összekeverjük, azután sűrűre főzzük és hűlni hagyjuk.

6. A margarint a porcukorral simára keverjük, majd kanalanként a kihűlt tejes krémmel összedolgozzuk.

7. Az alsó lapra a finom krém egyharmadát rásimítjuk.

8. Erre fölszeletelt epret rakunk, amire egyharmadnyi krémet simítunk.

9. A másik tortalapot ráillesztjük.

10. A maradék krém nagyját a tetejére kenjük, egy kevéssel pedig a torta oldalát vonjuk be.

11. Ide tapasztjuk a mandulát.

12. A torta tetejét fölszeletelt eperrel díszítjük, egy kevés eperszörppel meglocsoljuk, de kerülhet rá néhány citromfűlevél is.

13. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük fel.

Epres  túrópiskóta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Gesztenye torta
Gesztenye torta

180 fokra kapcsoljuk a sütőt. Sütőpapírral béleljük a 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, ezzel is tov...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Eva
Madártej torta
Madártej torta

A sütőport belekeverem a lisztbe. A tojások fehérjét felverem, közben hozzáadom a cukrot, ha már nagyon kemény, a lisztet lazán beleforgatom. Egy kerek (24 cm-es) tortaformát sütőp...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Vakondtúrás torta (gluténmentes)
Vakondtúrás torta (gluténmentes)

A margarint habosra keverjük a kristálycukorral, majd ehhez adjuk hozzá egyesével a tojásokat. A lisztet, kakaóport, sütőport elkeverjük és apránként a margarinos krémhez adjuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar sarlotka /orosz almatorta/
sarlotka /orosz almatorta/

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tortaformát /nekem 20 cm átmérőjű/ kibéleljük sütőpapírral. Az almákat meghámozzuk, apró cikkekre vágjuk, eloszlatjuk a tortaformában. A tojást...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk