7 tojás, 6 dkg főzni való vanília ízű pudingpor, 28 dkg kristálycukor, 50 dkg túró
krém: 4 dl tej, 1 cs (4 dkg) főznivaló vanília ízű pudingpor, 2 cs vaníliás cukor, 20 dkg Rama sütőmargarin, 25 dkg porcukor, 25 dkg eper
díszítés: 25 dkg eper, maréknyi vékony lapocskákra vágott mandula, 3-4 evőkanál eperszörp
1. A tésztához a tojások sárgáját a pudingporral meg a fele cukorral kikeverjük; a tojások fehérjét kemény habbá verjük, közben a maradék cukrot is hozzáadjuk.
2. A túrót áttörjük, a pudingporos masszába keverjük, majd a habot is beleforgatjuk.
3. Sütőpapírral bélelt tortakarikába töltjük és előmelegített sütőben, közepes lánggal 20 percig azután kisebb lánggal kb. 40 percig sütjük.
4. Készíthetjük úgy is, hogy a masszát elfelezzük és külön sütünk két lapot belőle, ha egyben sütjük, akkor a tortalapot lapjában kettévágjuk .
5. A krémhez a tejet a pudingporral és a vaníliás cukorral összekeverjük, azután sűrűre főzzük és hűlni hagyjuk.
6. A margarint a porcukorral simára keverjük, majd kanalanként a kihűlt tejes krémmel összedolgozzuk.
7. Az alsó lapra a finom krém egyharmadát rásimítjuk.
8. Erre fölszeletelt epret rakunk, amire egyharmadnyi krémet simítunk.
9. A másik tortalapot ráillesztjük.
10. A maradék krém nagyját a tetejére kenjük, egy kevéssel pedig a torta oldalát vonjuk be.
11. Ide tapasztjuk a mandulát.
12. A torta tetejét fölszeletelt eperrel díszítjük, egy kevés eperszörppel meglocsoljuk, de kerülhet rá néhány citromfűlevél is.
13. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük fel.
Málnazselé Először a málnazselét készítjük el. A málnát, vizzel cukorral alacsony lángon főzzük. Ha megfőtt, átszűrjük, hogy a magoktól meszabaduljunk. A keményítőt oldjuk fel egy...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tésztához a tojások sárgáját a cukorral nagyon krémesre, habosra kevertem. A felengedett gesztenyemasszát burgonyanyomón áttörtem, az étcsokoládét késes aprítóval fela...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítés: A lisztet, sót, fahéjat, sütőport egy tálban összekeverjük. A tojásokat, olajat, cukrot, vaníliás cukrot egy másik tálba öntjük, és keverőgéppel jól kikeverjük. A...
Elkészítési idő: 50-55 perc Nehézség: KönnyűA cukrot karamellé olvasztjuk, hozzáadjuk a vajat. A szeletelt almát ráhalmozzuk, megszórjuk ízlés szerint fahéjjal. A tojást a cukorral habosra keverjük, a többi hozzávalót is bel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű