75 dkg burgonya, 5 ek liszt, 1 egész tojás, só ízlés szerint, olaj a sütéshez
1. A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, és sós vízben megfőzzük, majd összetörjük.
2. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a tojást, a lisztet és ízlés szerint sózzuk, majd jól összegyúrjuk.
3. A kész masszából forró olajban galuskákat szaggatunk. Ha túl lágy a massza, adjunk még lisztet hozzá.
1. A burgonyafánk húsok, pörköltek mellé kiváló köret, de tejföllel, vagy tartármártással kínálva könnyű vacsora is lehet. Főzelékhez feltétként is lehet adni.
Burgonyákat sós vízben puhára főzzük, levét leöntjük,1-2 evőkanálnyi vajat hozzá adva, krumplinyomóval krémes állagúra törjük. Ízlésünk szerint sózzuk-borsozzuk, szerecsendióval íz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A zellert pucold meg, kockázd össze és sós vízben főzd puhára. (Ha fedő nélkül főzöd, elveszíti a zeller ízt, és nem lesz annyire erős) Reszeld le a sajtot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát alaposan megmossuk, majd nagy fazékba pakoljuk és annyi vizet öntünk rá, ami ellepi, puhára főzzük (ha a villát könnyedén bele tudjuk szúrni, akkor jó a burgonya). A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA recept nagyon egyszerű, de nagyszerű, bár kissé munkaigényes. A zeller gyökér külső héját lepucoljuk, majd elnegyedeljük. És a negyedek egyenes feléről zöldség hámozóval vékony s...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: Könnyű