1 db alma, 1-2 rúd fahéj, 2 liter tisztított víz
1. Egy két literes edényt tölts meg tisztított vízzel, majd tegyél bele egy nagy szeletekre vágott almát. Olyan almát válassz, amit szeretsz, mert a víznek olyan íze lesz, mint az almának. Ha az savanykás, a víz is az lesz, ha édes, akkor a víz is édesebb lesz. Javaslom, hogy édesebb fajtát válassz, mert könnyebben kioldódik az íze és finomabb lesz az italod.
2. Az alma mellé adj egy-két rúd fahéjat egészben vagy kisebb darabokra törve.
3. Tedd a hűtőbe legalább fél órára, hogy összeérjenek az ízek, ezután fogyaszthatod a nap folyamán víz
Minden összetevőt összemorzsolunk, majd tésztát gyúrunk belőle. Letakarás után 30 percet pihen a hűtőben. Lisztezett felületen kinyújtjuk 2-3 cm vastagra, megkenjük a felvert toj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverni,gombòcokat formálunk belőle és bepanirozzuk. Én ch.csökkentett lisztbe,tojásba és utifűmaghéjba paniroztam. Majd 180fokon 40percig sütőpapirral bélelt tepsiben sütötte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTejet langyosra hevítjük a cukorral és hozzáadjuk morzsolva az élesztőt, lefedve pihentetjük. Kimérjük a lisztet és hozzáadjuk az ételízesítőt és sót. Keverőtálba beletesszük a k...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűEgy nagy lábosban felteszünk forrni vizet pici sóval. A gombóchoz minden alapanyagot egy tálba teszünk és kézzel egyneművé gyúrjuk. Gombócozunk, pihentetjük, amíg felforr a víz....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű