50 dkg liszt, 1 dl tej, l,5 dl víz, cukor, 2 tojás, 10 dkg napraforgóolaj, 3 dkg áttört fokhagyma, 1 ek apróra vágott petrezselyemzöld, 1 mk majoránna (elhagyható), 1 mk só
1. Az élesztővel, 1 dl langyos tejjel, kevés cukorral és kis mennyiségű liszttel kovászt készítünk, 15-20 percig kelesztjük.
2. Közben a tojásokat a meglangyosított vajjal, az olajjal, a sóval és S dkg liszttel jól elkeverjük.
3. Ezután összedolgozzuk a megmaradt liszttel, a többi vízzel és a megkelt kovásszal.
4. Ha befejeztük a dagasztást, a tésztát konyharuhával letakarjuk, és 60 percig kelesztjük, azután hozzáadjuk az áttört, pépesített fokhagymát, a fűszereket, óvatosan átgyúrjuk és kivajazott, keskeny, magas tepsibe helyezzük.
5. A tészta tetejét tejjel bekenjük és széles pengéjű késsel bevagdossuk.
6. Előmelegített, 220 °C-os sütőben 50-60 percig sütjük.
A burgonyát megfőzni és még melegen áttörni.Ha kihűlt, beledolgozni a kenyértésztába. A hozzávalókat összekeverni,dagasztani.Közepes kemény tészta.Belisztezni,40 perc kelesztés.Ez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLisztjeinket kimérjük, és beleszitáljuk egy dagasztótálba. Meghintjük 1 (ha valaki sósabban szereti 1.5) tk sóval, és meglocsolgatjuk a 2 ek olívaolajjal. A 2 dl vizet mik...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű