50 dkg liszt, 1 dl tej, l,5 dl víz, cukor, 2 tojás, 10 dkg napraforgóolaj, 3 dkg áttört fokhagyma, 1 ek apróra vágott petrezselyemzöld, 1 mk majoránna (elhagyható), 1 mk só
1. Az élesztővel, 1 dl langyos tejjel, kevés cukorral és kis mennyiségű liszttel kovászt készítünk, 15-20 percig kelesztjük.
2. Közben a tojásokat a meglangyosított vajjal, az olajjal, a sóval és S dkg liszttel jól elkeverjük.
3. Ezután összedolgozzuk a megmaradt liszttel, a többi vízzel és a megkelt kovásszal.
4. Ha befejeztük a dagasztást, a tésztát konyharuhával letakarjuk, és 60 percig kelesztjük, azután hozzáadjuk az áttört, pépesített fokhagymát, a fűszereket, óvatosan átgyúrjuk és kivajazott, keskeny, magas tepsibe helyezzük.
5. A tészta tetejét tejjel bekenjük és széles pengéjű késsel bevagdossuk.
6. Előmelegített, 220 °C-os sütőben 50-60 percig sütjük.
1. A hozzávalókat kimérjük egy tálba. 2. Nagyjából az egészet összekeverjük egy villa segítségével. 3. Ezután összegyúrjuk. Nem kell tökéletesnek lennie, ez egy kétperces mutatvá...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA karfiolt mosd meg, szedd rózsáira, és dobd forrásban lévő, sós vízbe. Főzd körülbelül egy percig, majd szűrd le, és csepegtesd le. Ha langyosra hűl, daráld vagy reszeld le. A leg...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézTálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a vizet és a sót. Alaposan összedolgozzuk, letakarva 20 percig pihentetjük. Ez után, lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk. A tejfölt kikeverj...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA kimért mennyiségből elveszünk 1 dl vizet, 10 dkg lisztet, 1 dkg élesztőt. Alaposan összekeverjük a cukorral, és letakarva szoba-hőmérsékleten tartjuk 1-1,5 órát. Ezalatt a tész...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes