Családireceptkönyv.hu

Fokhagymás kenyér


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt, 1 dl tej, l,5 dl víz, cukor, 2 tojás, 10 dkg napraforgóolaj, 3 dkg áttört fokhagyma, 1 ek apróra vágott petrezselyemzöld, 1 mk majoránna (elhagyható), 1 mk só

Elkészítés:


1. Az élesztővel, 1 dl langyos tejjel, kevés cukorral és kis mennyiségű liszttel kovászt készítünk, 15-20 percig kelesztjük.

2. Közben a tojásokat a meglangyosított vajjal, az olajjal, a sóval és S dkg liszttel jól elkeverjük.

3. Ezután összedolgozzuk a megmaradt liszttel, a többi vízzel és a megkelt kovásszal.

4. Ha befejeztük a dagasztást, a tésztát konyharuhával letakarjuk, és 60 percig kelesztjük, azután hozzáadjuk az áttört, pépesített fokhagymát, a fűszereket, óvatosan átgyúrjuk és kivajazott, keskeny, magas tepsibe helyezzük.

5. A tészta tetejét tejjel bekenjük és széles pengéjű késsel bevagdossuk.

6. Előmelegített, 220 °C-os sütőben 50-60 percig sütjük.

Fokhagymás kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
195. Burgonyás kenyér/kb. 1,2 kg
195. Burgonyás kenyér/kb. 1,2 kg

A burgonyát megfőzni és még melegen áttörni.Ha kihűlt, beledolgozni a kenyértésztába. A hozzávalókat összekeverni,dagasztani.Közepes kemény tészta.Belisztezni,40 perc kelesztés.Ez...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Ennyi kenyeret ehetünk naponta
Ennyi kenyeret ehetünk naponta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Öregtészta
Öregtészta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Félbarna kenyér
Félbarna kenyér

Lisztjeinket kimérjük, és beleszitáljuk egy dagasztótálba. Meghintjük 1 (ha valaki sósabban szereti 1.5) tk sóval, és meglocsolgatjuk a 2 ek olívaolajjal. A 2 dl vizet mik...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk