közepes nagyságú, egészséges egész burgonyák, 1 ek Kotányi sültcsirke fűszersó, étolaj, só
1. Az egészben hagyott, héjas krumplikat nagyon alaposan megmossuk, kefével lesikáljuk, az esetleg hibás részeiket eltávolítjuk.
2. Ezután minden krumplit bevagdosunk keresztben kb. 3/4-ed részig 2-3 milliméter vastag szeletekre, de úgy, hogy a krumpli alja egyben maradjon.
3. A krumplikat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.
4. 10-12 krumplihoz kb. 1 dl étolajat összekeverünk a fűszersóval.
5. Egy szilikonecset segítségével minden burgonyaszemet jól bekenünk ezzel az olajkeverékkel úgy, hogy az olaj a vágásokba is befolyjon.
6. Ezután a krumplikat még meg is sózzuk.
7. A tepsit 200 fokos sütőbe rakjuk és a krumplikat puhára sütjük. A sütési idő kb. 35-40 perc, de függ a krumplik nagyságától és a bevágások sűrűségétől is. Az így elkészített burgonya belül puha, kívül ropogós és nagyon finom.
8. A sütés vége felé a krumplik vágásaiba vékony sajtszeleteket, hagymakarikákat rakhatunk.
Kiváló önmagában is (esetleg valamilyen salátával), de köretként is remek.
A zsemléket kis kockákra vágjuk, és forró sütőben megpirítjuk. A margarinon megdinszteljük az apróra vágott hagymát és a finomra aprított petrezselyemzöldet. A tojásokat a tejjel...
Elkészítési idő:1. A répákat vágd apró kockákra és a finomra metélt petrezselyemmel párold meg vajon. 2. A zöldborsót főzd puhára, a tojást pedig keményre. 3. A rizst párold puhára és add...
Elkészítési idő:A krumplit alaposan mosd meg, egy kicsit akár meg is dörzsölheted. Törölgesd szárazra, majd vágd félbe, a nagyobb darabokat akár negyedelheted is. Pakold be az újkrumplikat egy tep...
Elkészítési idő:A burgonyát megmossuk, szárazra töröljük és cikkekre vágjuk. Enyhén sós vízben, 8-10 percig előfőzzük, majd leszűrjük, meglocsoljuk az olajjal és megszórjuk a borssal, a fűszerpapr...
Elkészítési idő: