közepes nagyságú, egészséges egész burgonyák, 1 ek Kotányi sültcsirke fűszersó, étolaj, só
1. Az egészben hagyott, héjas krumplikat nagyon alaposan megmossuk, kefével lesikáljuk, az esetleg hibás részeiket eltávolítjuk.
2. Ezután minden krumplit bevagdosunk keresztben kb. 3/4-ed részig 2-3 milliméter vastag szeletekre, de úgy, hogy a krumpli alja egyben maradjon.
3. A krumplikat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.
4. 10-12 krumplihoz kb. 1 dl étolajat összekeverünk a fűszersóval.
5. Egy szilikonecset segítségével minden burgonyaszemet jól bekenünk ezzel az olajkeverékkel úgy, hogy az olaj a vágásokba is befolyjon.
6. Ezután a krumplikat még meg is sózzuk.
7. A tepsit 200 fokos sütőbe rakjuk és a krumplikat puhára sütjük. A sütési idő kb. 35-40 perc, de függ a krumplik nagyságától és a bevágások sűrűségétől is. Az így elkészített burgonya belül puha, kívül ropogós és nagyon finom.
8. A sütés vége felé a krumplik vágásaiba vékony sajtszeleteket, hagymakarikákat rakhatunk.
Kiváló önmagában is (esetleg valamilyen salátával), de köretként is remek.
2 ek olajon megpirítjuk a rizst kb. 3 percen keresztül folyamatosan kevergetve, majd felöntjük a forró vízzel, megsózzuk, megkeverjük, és fedő alatt közepes lángon kb. 12 p...
Elkészítési idő: 21 perc Nehézség: KönnyűA burgonyákat és a zellert megmossuk, kisebb kockára vágjuk. Sós vízben puhára főzzük, majd krumplinyomóval összetörjük. Még forrón rámorzsoljuk a vajat, majd a tejjel felöntve hab...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz újkrumplit megmossuk, edénybe tesszük, és felengedjük annyi hideg vízzel, hogy ellepje, majd sózzuk. Közepes lángon megfőzzük, de ne túlságosan puhára! A krumplit leszűrjük, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet tálba szitáltam, majd elkevertem egy kevés sóval. Beleütöttem a tojásokat és elkezdtem összedolgozni. Apránként kevés hideg vizet adtam hozzá, épp csak valamennyit, mert...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű