közepes nagyságú, egészséges egész burgonyák, 1 ek Kotányi sültcsirke fűszersó, étolaj, só
1. Az egészben hagyott, héjas krumplikat nagyon alaposan megmossuk, kefével lesikáljuk, az esetleg hibás részeiket eltávolítjuk.
2. Ezután minden krumplit bevagdosunk keresztben kb. 3/4-ed részig 2-3 milliméter vastag szeletekre, de úgy, hogy a krumpli alja egyben maradjon.
3. A krumplikat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.
4. 10-12 krumplihoz kb. 1 dl étolajat összekeverünk a fűszersóval.
5. Egy szilikonecset segítségével minden burgonyaszemet jól bekenünk ezzel az olajkeverékkel úgy, hogy az olaj a vágásokba is befolyjon.
6. Ezután a krumplikat még meg is sózzuk.
7. A tepsit 200 fokos sütőbe rakjuk és a krumplikat puhára sütjük. A sütési idő kb. 35-40 perc, de függ a krumplik nagyságától és a bevágások sűrűségétől is. Az így elkészített burgonya belül puha, kívül ropogós és nagyon finom.
8. A sütés vége felé a krumplik vágásaiba vékony sajtszeleteket, hagymakarikákat rakhatunk.
Kiváló önmagában is (esetleg valamilyen salátával), de köretként is remek.
1. A megmosott, kockára vágott krumplit megfőzzük enyhén sós vízben. 2. Amíg a krumpli fő, összevágjuk a petrezselymet. 3. Megfonnyasztjuk a forró margarinon, amibe a fokha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A burgonyát meghámozzuk és kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk. 2. Kb. 3 evőkanál lisztből, a tojásokból és a tejből sóval, vegetával és az apróra vágott petrezselyemmel sűrű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverjük a tojásokkal, majd vízzel lágyítjuk úgy, hogy galuska állagú masszát kapjunk. Sóval ízesítjük és forrásban lévő vízbe szaggatjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lencsét előző este megtisztítjuk, beáztatjuk. Sós vízben megfőzzük. A zabpelyhet leforrázzuk, állni hagyjuk, amíg megszívja magát. Hozzákeverjük a hagymákat, a lencsét, a fűsze...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű