közepes nagyságú, egészséges egész burgonyák, 1 ek Kotányi sültcsirke fűszersó, étolaj, só
1. Az egészben hagyott, héjas krumplikat nagyon alaposan megmossuk, kefével lesikáljuk, az esetleg hibás részeiket eltávolítjuk.
2. Ezután minden krumplit bevagdosunk keresztben kb. 3/4-ed részig 2-3 milliméter vastag szeletekre, de úgy, hogy a krumpli alja egyben maradjon.
3. A krumplikat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.
4. 10-12 krumplihoz kb. 1 dl étolajat összekeverünk a fűszersóval.
5. Egy szilikonecset segítségével minden burgonyaszemet jól bekenünk ezzel az olajkeverékkel úgy, hogy az olaj a vágásokba is befolyjon.
6. Ezután a krumplikat még meg is sózzuk.
7. A tepsit 200 fokos sütőbe rakjuk és a krumplikat puhára sütjük. A sütési idő kb. 35-40 perc, de függ a krumplik nagyságától és a bevágások sűrűségétől is. Az így elkészített burgonya belül puha, kívül ropogós és nagyon finom.
8. A sütés vége felé a krumplik vágásaiba vékony sajtszeleteket, hagymakarikákat rakhatunk.
Kiváló önmagában is (esetleg valamilyen salátával), de köretként is remek.
A fürjtójásokat megfözzük, útána meg pucoljuk. A darált húst összekeverjük, a 2 db tójással, az aztatott kenyérrel, sóval, borssal vegetával és a bele reszelt hagymával. Egy evöka...
Elkészítési idő: 25A hagymát félkörökre vagy csíkokra vágjuk, kevés olajon puhára pároljuk, majd ráöntjük a konzerv tartalmát, só, bors és összefőzzük. Kész Miért jó? Lehet hozzá még bármilyen zölds...
Elkészítési idő:A burgonyát hideg sós vízben feltesszük főni, miután megfőtt, hideg vizet eresztünk rá majd meghámozzuk. Egy krumplinyomóval áttörjük, sózzuk, borsozzuk és megvárjuk, hogy kihűljön...
Elkészítési idő:• Egy kávés-pohár rizst 2 – 3 evőkanál olajban fehérre pirítok. • 1 kávéskanál Piros Aranyat keverek hozzá, • 3 kávés-pohár vizet teszek hozzá és egy húsleves kockát. • Főze...
Elkészítési idő: 30