Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Fűszeres tepsis krumpli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


közepes nagyságú, egészséges egész burgonyák, 1 ek Kotányi sültcsirke fűszersó, étolaj, só

Elkészítés:


1. Az egészben hagyott, héjas krumplikat nagyon alaposan megmossuk, kefével lesikáljuk, az esetleg hibás részeiket eltávolítjuk.

2. Ezután minden krumplit bevagdosunk keresztben kb. 3/4-ed részig 2-3 milliméter vastag szeletekre, de úgy, hogy a krumpli alja egyben maradjon.

3. A krumplikat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.

4. 10-12 krumplihoz kb. 1 dl étolajat összekeverünk a fűszersóval.

5. Egy szilikonecset segítségével minden burgonyaszemet jól bekenünk ezzel az olajkeverékkel úgy, hogy az olaj a vágásokba is befolyjon.

6. Ezután a krumplikat még meg is sózzuk.

7. A tepsit 200 fokos sütőbe rakjuk és a krumplikat puhára sütjük. A sütési idő kb. 35-40 perc, de függ a krumplik nagyságától és a bevágások sűrűségétől is. Az így elkészített burgonya belül puha, kívül ropogós és nagyon finom.

8. A sütés vége felé a krumplik vágásaiba vékony sajtszeleteket, hagymakarikákat rakhatunk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kiváló önmagában is (esetleg valamilyen salátával), de köretként is remek.

Fűszeres tepsis krumpli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Fokhagymás-petrezselymes krumpli
Fokhagymás-petrezselymes krumpli

1. A megmosott, kockára vágott krumplit megfőzzük enyhén sós vízben. 2. Amíg a krumpli fő, összevágjuk a petrezselymet. 3. Megfonnyasztjuk a forró margarinon, amibe a fokha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Burgonya bundában
Burgonya bundában

1. A burgonyát meghámozzuk és kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk. 2. Kb. 3 evőkanál lisztből, a tojásokból és a tejből sóval, vegetával és az apróra vágott petrezselyemmel sűrű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Nokedli
Nokedli

A lisztet összekeverjük a tojásokkal, majd vízzel lágyítjuk úgy, hogy galuska állagú masszát kapjunk. Sóval ízesítjük és forrásban lévő vízbe szaggatjuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Zabpelyhes lencse fasírt
Zabpelyhes lencse fasírt

A lencsét előző este megtisztítjuk, beáztatjuk. Sós vízben megfőzzük. A zabpelyhet leforrázzuk, állni hagyjuk, amíg megszívja magát. Hozzákeverjük a hagymákat, a lencsét, a fűsze...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk