1 kg burgonya, 50 dkg apró vöröshagyma, 2 ek olaj, só, 10 dkg húsos füstölt szalonna
1. A burgonyát megtisztítjuk, karikákra vágjuk, és egy olajjal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba terítjük.
2. Előmelegített sütőben fél óráig sütjük.
3. Közben a szalonnát kis kockákra vágjuk, és ropogósra kisütjük, a zsírjával pedig a sülő burgonyát többször megöntözzük.
4. Fél óra múlva a megtisztított, egészben hagyott vöröshagymákat a burgonya közé keverjük, megsózzuk (óvatosan, mert a szalonna is sós!), és addig sütjük, amíg puha és szép piros nem lesz.
5. Tálaláskor a szalonnapörccel meghintjük.
A krumplit mosd meg alaposan, kicsit meg is dörzsölheted, és papírtörlővel itasd le róla a nedvességet. A nagyobb darabokat vágd félbe vagy négy részre. Egy tepsit bélelj ki sütőpa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.) A búzadarát az olajon állandó kavargatás mellett aranybarnára pirítjuk nagyon alacsony lángon dolgozunk végig. 2.) Lobogó sós vizzel apránként felengedjük. (Közben kever...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűElkészíthető cukkiniből, édesburgonyából, sütőtökből, patisszonból, paszternákból, ki mit szeret. Én most répát és petrezselyemgyökeret gyalultam le, mert az volt kéznél. Nagyon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a két lisztet és a sütőport, hozzáadjuk a vizet és olajat, majd összegyúrjuk a tésztát. Átlátszó fóliával letakarva 15 percig pihentetjük. Osszuk 10 egyenlő gombóccá...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz