1 kg burgonya, 50 dkg apró vöröshagyma, 2 ek olaj, só, 10 dkg húsos füstölt szalonna
1. A burgonyát megtisztítjuk, karikákra vágjuk, és egy olajjal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba terítjük.
2. Előmelegített sütőben fél óráig sütjük.
3. Közben a szalonnát kis kockákra vágjuk, és ropogósra kisütjük, a zsírjával pedig a sülő burgonyát többször megöntözzük.
4. Fél óra múlva a megtisztított, egészben hagyott vöröshagymákat a burgonya közé keverjük, megsózzuk (óvatosan, mert a szalonna is sós!), és addig sütjük, amíg puha és szép piros nem lesz.
5. Tálaláskor a szalonnapörccel meghintjük.
1. A szalonnát 1 cm-es kockákra vágjuk, zsírjára pirítjuk. 2. A hagymát is nagyobb kockákra vágjuk, majd a szalonnára öntjük, ízesítjük, és pirítani kezdjük. 3. Nem kell so...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A burgonyát megmossuk, és meghámozzuk. 2. A lehető legvékonyabb szeletekre vágjuk fel, de ügyeljünk rá, hogy hasonló méretűek legyenek. 3. Olajban magas főfokon kisütjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz újburgonyákat alaposan megmossuk, és héjastól kevés vízzel, vajjal, sóval feltesszük, és lefedve pároljuk. Közben az elpárolgó vizet pótoljuk, addig, míg meg nem puhul az újbu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított póréhagymákat 10 centis darabokra vágjuk és forrásban lévő vízbe helyezzük, 8 percig főzzük, lecsöpögtetjük. Sonkaszeletekbe csomagoljuk, vajjal kikent tepsibe szor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű