1 kg burgonya, 50 dkg apró vöröshagyma, 2 ek olaj, só, 10 dkg húsos füstölt szalonna
1. A burgonyát megtisztítjuk, karikákra vágjuk, és egy olajjal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba terítjük.
2. Előmelegített sütőben fél óráig sütjük.
3. Közben a szalonnát kis kockákra vágjuk, és ropogósra kisütjük, a zsírjával pedig a sülő burgonyát többször megöntözzük.
4. Fél óra múlva a megtisztított, egészben hagyott vöröshagymákat a burgonya közé keverjük, megsózzuk (óvatosan, mert a szalonna is sós!), és addig sütjük, amíg puha és szép piros nem lesz.
5. Tálaláskor a szalonnapörccel meghintjük.
A gombát megmossuk, megtörölgetjük, meghámozzuk, majd a tönköt közvetlenül a kalap alatt levágjuk. A nagyobb gombafejeket elfelezzük vagy elnegyedeljük. Nagyobb méretű, vastag a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A rizst párold meg. Kevés vajon, apróra vágott petrezselyemmel párold meg a zöldborsót is, majd keverd a forró rizshez. (sütőben, fedő alatt melegítsd össze.) 2. Tálaláskor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kiló főzőtököt meghámozok, és magházát kiszedem. Lereszelem, besózom, és állni hagyom fél órát, majd kinyomkodom. Hozzáteszek két-három evőkanál lisztet, két-három felver...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk, majd hosszában kettévágjuk, mindegyiket bevagdossuk vigyázva arra, hogy ne vágjuk át. Mennyiségtől függően egy jénait, vagy egy gáztepsit nagyon vékonyan...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű