1 kg burgonya, só (ízlés szerint), olaj (a sütéshez)
1. A burgonyát megmossuk, és meghámozzuk.
2. A lehető legvékonyabb szeletekre vágjuk fel, de ügyeljünk rá, hogy hasonló méretűek legyenek.
3. Olajban magas főfokon kisütjük.
A lisztet egy tálba szórjuk, megsózzuk, majd a tojásokat hozzáadjuk. Ezután a vízzel összekeverjük, hogy a tészta se túl lágy, se túl kemény ne legyen, de nem kell túlzottan kidolg...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézA lisztet a tojással, sóval és annyi vízzel kavarjuk össze, hogy könnyen keverhető massza legyen. Lobogó, sós vízbe - amibe tehetünk 1 evőkanál olajat is - szaggatjuk, egyszerre...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és összetörjük, mintha burgonyapürét készítenénk, majd langyosra hűtjük. A zúzott fokhagymát, a fűszereket,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA céklát és az almát meghámozzuk és egy nagylyukú reszelőn lereszeljük (esetleg gyufaszál vastagra vágjuk) és egy nagyobb tálba tesszük. Elkészítjük a tartármártást. A tejfölt, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű