Családireceptkönyv.hu

Chips


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg burgonya, só (ízlés szerint), olaj (a sütéshez)

Elkészítés:


1. A burgonyát megmossuk, és meghámozzuk.

2. A lehető legvékonyabb szeletekre vágjuk fel, de ügyeljünk rá, hogy hasonló méretűek legyenek.

3. Olajban magas főfokon kisütjük.

Chips

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: István
Tojásos galuska (tojásos nokedli)
Tojásos galuska (tojásos nokedli)

A lisztet egy tálba szórjuk, megsózzuk, majd a tojásokat hozzáadjuk. Ezután a vízzel összekeverjük, hogy a tészta se túl lágy, se túl kemény ne legyen, de nem kell túlzottan kidolg...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Nokedli
Nokedli

A lisztet a tojással, sóval és annyi vízzel kavarjuk össze, hogy könnyen keverhető massza legyen. Lobogó, sós vízbe - amibe tehetünk 1 evőkanál olajat is - szaggatjuk, egyszerre...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos fokhagymás burgonyafasírt
Sajtos fokhagymás burgonyafasírt

A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és összetörjük, mintha burgonyapürét készítenénk, majd langyosra hűtjük. A zúzott fokhagymát, a fűszereket,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Almás céklasaláta
Almás céklasaláta

A céklát és az almát meghámozzuk és egy nagylyukú reszelőn lereszeljük (esetleg gyufaszál vastagra vágjuk) és egy nagyobb tálba tesszük. Elkészítjük a tartármártást. A tejfölt, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk