vaj, juhtúró, lilahagyma, 1/2 mk pirospaprika, köménymag
1. A szobahőmérsékletű vajat összetörjük villával, majd hozzá kell tenni a juhtúrót. Ezt jól össze kell keverni.
2. Hozzáadjuk az apróra vágott lila hagymát, és a pirospaprikát, amit a színe miatt kell beletenni, általában fél mokkáskanálnyit keverek bele.
3. Hűtőben pihentetjük 1-1,5 órán keresztül.
1. Pirítós kenyérrel, paradicsommal nagyon finom reggeli v. vacsora lehet.
2. Aki szereti, fűszerköményt is tehet bele, de csak az íze kedvéért.
3. Ha több a juhtúró mint a vaj, vagy erős a juhtúró, kellemetlen íze lehet a kőrözöttnek. Ilyenkor több vajat kell hozzáadni.
Az uborkát és a póréhagymát vágjuk egészen apróra, keverjük a krémsajthoz, majd sózzuk meg ízlés szerint, tegyük hozzá a balzsamecetet. Botmixerrel ízlés szerint dolgozzuk össze, h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sült csirkét kisebb, körülbelül egyforma szeletekre vágjuk. A toast kenyereket a megszilárdult mártással (pecsenyelé) vékonyan megkenjük, ráhalmozzuk a húst, a reszelt sajtot, é...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA poharas tejfölt megpróbálom egyben kicsapni egy előzőleg gézzel kibélelt szűrőbe, ami alá tettem egy tálat, hogy a savónak legyen hova kicsöpögni, és a tetejét lefedtem egy tányé...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A zöldhagymát, lila hagymát és a retket apróra vágjuk, a túrót a tejföllel simára keverjük, majd hozzáadjuk a zöldségeket, végül pedig mustárral és sóval ízesítjük. 2. Ha sz...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz