vaj, juhtúró, lilahagyma, 1/2 mk pirospaprika, köménymag
1. A szobahőmérsékletű vajat összetörjük villával, majd hozzá kell tenni a juhtúrót. Ezt jól össze kell keverni.
2. Hozzáadjuk az apróra vágott lila hagymát, és a pirospaprikát, amit a színe miatt kell beletenni, általában fél mokkáskanálnyit keverek bele.
3. Hűtőben pihentetjük 1-1,5 órán keresztül.
1. Pirítós kenyérrel, paradicsommal nagyon finom reggeli v. vacsora lehet.
2. Aki szereti, fűszerköményt is tehet bele, de csak az íze kedvéért.
3. Ha több a juhtúró mint a vaj, vagy erős a juhtúró, kellemetlen íze lehet a kőrözöttnek. Ilyenkor több vajat kell hozzáadni.
A sütőt grill módban előmelegítjük maximum hőfokon. A feltéthez egy tálba nagy lyukú reszelőn lereszeljük a párizsit, a sajtot (én trappistát használtam) és a hagymát. Összekeve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA padlizsánokat addig kell sütőben sütniegészben (kb. 180 fokon) amíg össze nem esnek és nagyon puhává nem válnak. Ezután hozzá kell adni a fent említett hozzávalókat és botmixerre...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a vajat, fűszereket és a reszelt hagymát, majd habosra keverjük.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA juhtúrót és a tejfölt egy tálba tesszük. A kápia paprika magjait és ereit eltávolítjuk, majd kis kockákra vágva a tálba tesszük. A petrezselymet finomra vágva hozzáadjuk, majd me...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű