Családireceptkönyv.hu

Hidegen kelesztett lángos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt, 1 tojás, 1 kefir, 1 kk só, 1 kk cukor, 3 dkg élesztő, 1 ek étolaj, langyos víz

Elkészítés:


1. A lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, belerakjuk a kefirt, tojást, sót, cukrot, langyos vízzel összeállítjuk, és belerakunk 1 evőkanál olajat.

2. Kidolgozás után körbe bekenjük olajjal, nagyobb nylon zacskóba rakjuk, és betesszük a hűtő legalsó polcára.

3. Másnapra megkel.

4. A nyers tészta 5 napig is eláll, és mindig annyit tépünk-sütünk belőle, amennyit szeretnénk.

Hidegen kelesztett lángos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Káposztás tészta
Káposztás tészta

Nagyobb edénybe rakok fel vizet a tészta főzéshez, a káposztát letisztítom felső leveleitől, megmosom, és tészta reszelőn lereszelem, megsózom, hagyom állni 5-percet, majd jól kiny...

Elkészítési idő: 10-perc
Nehézség: Könnyű
share
Sajtos borsós tészta sonkával és baconnel
Sajtos borsós tészta sonkával és baconnel

1. A tésztát sós vízben megfőzzük. 2. Közben a sonkát és a bacont csíkokra vágjuk és kevés olajban megpirítjuk, majd papírtörlőre tesszük, hogy ne legyen túl zsíros. 3. A f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkés-gombás penne
Csirkés-gombás penne

A gombát és a hagymát megtisztíjuk, felszeleteljük - nem túl apróra. A csirkemellet kis kockákra vágjuk. Közben a tésztát is lehet főzni - sós vízben. Teflonos wokban olív...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk