50 dkg liszt, 1 tojás, 1 kefir, 1 kk só, 1 kk cukor, 3 dkg élesztő, 1 ek étolaj, langyos víz
1. A lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, belerakjuk a kefirt, tojást, sót, cukrot, langyos vízzel összeállítjuk, és belerakunk 1 evőkanál olajat.
2. Kidolgozás után körbe bekenjük olajjal, nagyobb nylon zacskóba rakjuk, és betesszük a hűtő legalsó polcára.
3. Másnapra megkel.
4. A nyers tészta 5 napig is eláll, és mindig annyit tépünk-sütünk belőle, amennyit szeretnénk.
A szalonnát vágd össze apró csíkokra, és süsd ki jó ropogósra. Ha kész, vedd ki a zsírjából és tedd félre. Közben egy nagyobb serpenyőben olvaszd meg közepes lángon a juhtúrót a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA jól megtisztított héjú burgonyát héjában megfőzzük. Hagyjuk hűlni, majd héját lehúzzuk, krumplinyomón áttörjük. Ennek híján villával is összetörhetjük, de akkor végezzünk alapos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés : A palacsinta hozzávalóit keverjük csomómentesre úgy, hogy az olajat a végén tegyük bele. Hagyjuk addig pihenni míg a tölteléket és az öntetet elkészítjük. Készít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát a csomagoláson található útmutató szerint, enyhén sós, lobogó vízben kifőzöm. A csirkemellet a felhevített zsiradékon aranybarnára sütöm, sütés közben mindkét oldalát...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Közepes