1 csomag tészta, 30 dkg sonka, 10 dkg bacon, 20 dkg borsó (konzerv), 15 dkg füstölt sajt, 1 dl főzőtejszín, friss petrezselyemzöld, só, bors, olaj
1. A tésztát sós vízben megfőzzük.
2. Közben a sonkát és a bacont csíkokra vágjuk és kevés olajban megpirítjuk, majd papírtörlőre tesszük, hogy ne legyen túl zsíros.
3. A főzőtejszínt egy kis edénybe öntjük és hozzáadjuk a borsót és az apróra vagdosott zöldpetrezselymet, fűszerezzük.
4. Lassú tűzön felmelegítjük, majd a sonkát és a bacont is belekeverjük.
5. A tésztát leszűrjük és összekeverjük a szósszal, majd kiolajozott hőálló edénybe tesszük és a tetejére szórjuk a reszelt sajtot.
6. 6-8 percig sütjük 180 fokon, amíg a sajt ráolvad.
Összedagasztani,ha kell vizet adni hozzá.ez liszt függő.. 2x 40 percig keleszteni,az utolsónál a sütőt elgyújtani 250 fokra (ha van sütőkövünk ,akkor azzal együtt). Megformázzuk...
Elkészítési idő:1. A krumplit megmostam, hámoztam, kockákra vágtam, majd enyhén sós vízben megfőztem. Nem túl puhára, hogy ne legyen lágy a tészta. 2. Leszűrtem, megvártam, míg kigőzöl, de nem...
Elkészítési idő:A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük hozzá adom a kókuszzsírt és a kéz meleg vizet a robotgép dagasztó karjával kb. 5 percig keverjük, kilisztezett szilikon lapra borítju...
Elkészítési idő: