1 csomag tészta, 30 dkg sonka, 10 dkg bacon, 20 dkg borsó (konzerv), 15 dkg füstölt sajt, 1 dl főzőtejszín, friss petrezselyemzöld, só, bors, olaj
1. A tésztát sós vízben megfőzzük.
2. Közben a sonkát és a bacont csíkokra vágjuk és kevés olajban megpirítjuk, majd papírtörlőre tesszük, hogy ne legyen túl zsíros.
3. A főzőtejszínt egy kis edénybe öntjük és hozzáadjuk a borsót és az apróra vagdosott zöldpetrezselymet, fűszerezzük.
4. Lassú tűzön felmelegítjük, majd a sonkát és a bacont is belekeverjük.
5. A tésztát leszűrjük és összekeverjük a szósszal, majd kiolajozott hőálló edénybe tesszük és a tetejére szórjuk a reszelt sajtot.
6. 6-8 percig sütjük 180 fokon, amíg a sajt ráolvad.
Az élesztőt felfuttatom a meleg, cukrozott tejjel. A lisztet beleöntöm egy keverőtálba, mehet hozzá a só, és az olvasztott vaj. Majd az élesztős tej is. Pár perc a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felsorolt alapanyagoknàl, a lila hagymàig össze keversz mindent. Zukkini reszel, leve kinyom és bele a többi. Kicsit elő kell sütni és mehet rá amit szeretnél
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Fél órát langyos helyen kelesztjük. Majd 2 részre osztjuk. Tepsi nagyságúra nyújtjuk. Kiolajozott tepsibe te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet és a vizet meglangyosítjuk. Egy pohárba beletesszük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felöntjük 1 dl tejjel. Lefedjük, hagyjuk felfutni. Egy tálba tesszük a li...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű