1 csomag tészta, 30 dkg sonka, 10 dkg bacon, 20 dkg borsó (konzerv), 15 dkg füstölt sajt, 1 dl főzőtejszín, friss petrezselyemzöld, só, bors, olaj
1. A tésztát sós vízben megfőzzük.
2. Közben a sonkát és a bacont csíkokra vágjuk és kevés olajban megpirítjuk, majd papírtörlőre tesszük, hogy ne legyen túl zsíros.
3. A főzőtejszínt egy kis edénybe öntjük és hozzáadjuk a borsót és az apróra vagdosott zöldpetrezselymet, fűszerezzük.
4. Lassú tűzön felmelegítjük, majd a sonkát és a bacont is belekeverjük.
5. A tésztát leszűrjük és összekeverjük a szósszal, majd kiolajozott hőálló edénybe tesszük és a tetejére szórjuk a reszelt sajtot.
6. 6-8 percig sütjük 180 fokon, amíg a sajt ráolvad.
A tészta hozzávalóit egyben öszegyúrod,csinálsz egy kelt tésztát. A húst megcsinalod pörköltnek,hozárakod a kukoricát és egybe főzöd. Ha megkelt tésztát 2 veszed az egyik felét ol...
Elkészítési idő: 1.5 oraA tésztát sós vízben kifőzzük. Eközben a vajon megpároljuk, majd enyhén barnára sütjük a lereszelt cukkinit. Sóval, borssal, vegamix-szel, vagy zöldfűszerrel ízesítjük. Amikor kics...
Elkészítési idő: 20 perc◾️A hagymát felkockázzuk, a fokhagymát összezúzzuk. ◾️A paradicsomot a vízzel kikeverjük. ◾️Az olajon a hagymákat megpirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomszószt. ◾️Ízesítjük a...
Elkészítési idő: 45 perc