1 csomag tészta, 30 dkg sonka, 10 dkg bacon, 20 dkg borsó (konzerv), 15 dkg füstölt sajt, 1 dl főzőtejszín, friss petrezselyemzöld, só, bors, olaj
1. A tésztát sós vízben megfőzzük.
2. Közben a sonkát és a bacont csíkokra vágjuk és kevés olajban megpirítjuk, majd papírtörlőre tesszük, hogy ne legyen túl zsíros.
3. A főzőtejszínt egy kis edénybe öntjük és hozzáadjuk a borsót és az apróra vagdosott zöldpetrezselymet, fűszerezzük.
4. Lassú tűzön felmelegítjük, majd a sonkát és a bacont is belekeverjük.
5. A tésztát leszűrjük és összekeverjük a szósszal, majd kiolajozott hőálló edénybe tesszük és a tetejére szórjuk a reszelt sajtot.
6. 6-8 percig sütjük 180 fokon, amíg a sajt ráolvad.
A spagettit sós, olajos, forrásban lévő vízben megfőzzük. Közben a póréhagymát hosszában felhasítjuk, jó alaposan megmossuk, feldaraboljuk. Egy nagy serpenyőben egy evőkanál vajat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverd össze a lisztet a búzadarával, majd öntsd hozzá a tejet. Összekeverés után hagyd egy órán keresztül állni, majd keverd hozzá a porcukorral felvert tojássárgájákat, a fél ci...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát lereszeljük, enyhén sózzuk, majd összekeverjük a liszttel, és hozzáadjuk a tojásokat is. Forrásban lévő vízbe nokedli szaggatóval beleszaggatjuk. Amikor megfőtt, kiszed...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes