1 csomag réteslap, 1 hagyma, 1 nagy paradicsom, 10 dkg mozzarella, 10 dkg parmezán, 2 nagy szál fűszeres kolbász, bazsalikom, só, bors, olívaolaj
1. A réteslap felét fóliára terítjük és átkenjük olívaolajjal.
2. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és összekeverjük a felvagdosott paradicsommal, bazsalikommal. Ezt rákenjük a réteslapra.
3. A reszelt sajtokkal megszórjuk, majd a kolbászokat is rátesszük, egymás mellé.
4. Szorosan feltekerjük és kivajazott tepsibe tesszük.
5. A tetejét megkenjük olívaolajjal és 180 fokos sütőben megsütjük. Csak addig kell sütni amíg a rétes aranybarna lesz.
6. Hagyjuk egy kicsit hűlni és felszeleteljük.
Egy keverőtálba tesszük az empanada hozzávalóit és homogén állagúra dolgozzuk a tésztát, bucit formálunk belőle, letakarjuk fóliával és egy órán át pihentetjük. Közben elkészítjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMindent összekeverek, azaz bedagasztom a tésztát, hagyom kelni kb. 1 órán át. Három cipót készítek a megkelt tésztából és 170°-on megsütöm/kb.50-60 percig/.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát apróra vágjuk, a répát lereszeljük, a zellert vékonyan felkarikázzuk, fokhagymát megroppantjuk a kés lapjával és finomra vágjuk. Olajon a ha...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesKikészítjük a hozzávalókat. A tésztát megfőzzük, hűlni hagyjuk, az egyik adag tejfölbe bekeverünk 2 kk pirospaprikát. A hagymát, fokhagymát, kaliforniai paprikát felvágjuk és zsí...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű