Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Kolbászos rétes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 csomag réteslap, 1 hagyma, 1 nagy paradicsom, 10 dkg mozzarella, 10 dkg parmezán, 2 nagy szál fűszeres kolbász, bazsalikom, só, bors, olívaolaj

Elkészítés:


1. A réteslap felét fóliára terítjük és átkenjük olívaolajjal.

2. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és összekeverjük a felvagdosott paradicsommal, bazsalikommal. Ezt rákenjük a réteslapra.

3. A reszelt sajtokkal megszórjuk, majd a kolbászokat is rátesszük, egymás mellé.

4. Szorosan feltekerjük és kivajazott tepsibe tesszük.

5. A tetejét megkenjük olívaolajjal és 180 fokos sütőben megsütjük. Csak addig kell sütni amíg a rétes aranybarna lesz.

6. Hagyjuk egy kicsit hűlni és felszeleteljük.

Kolbászos rétes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Császármorzsa
Császármorzsa

1 - A tejet felmelegítjük. 2 - A mazsola és a tojás kivételével minden alapanyagot összekeverünk egy tálban. 3 - A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét külön tálban habbá verjük....

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Pelmenyi, hússal töltött tésztabatyu
Pelmenyi, hússal töltött tésztabatyu

A tésztához: 1. A lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a tojást és 1-1,2 dl vizet, és az egészből sima tésztát gyúrunk, amit 30 percig pihentetünk. 2. Ezután a tésztát lis...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Lángos
Lángos

1. Az élesztőt 1 dl langyos tejben egy kevés cukorral megfuttatjuk. 2. A liszthez hozzáadjuk a tojást, a tejfölt, a sót, az olajat, a felfuttatott élesztőt és fokozatosan a mar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Mentás borsos kagylótészta
Mentás borsos kagylótészta

Feltesszüka tésztát sós vízben főni. Miközben a tészta fő, beletesszük a vajat és egy kis olívaolajat egy előre felforrósított serpenyőbe. Belerakjuka bacont és megszórjuk borssa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk