1 csomag réteslap, 1 hagyma, 1 nagy paradicsom, 10 dkg mozzarella, 10 dkg parmezán, 2 nagy szál fűszeres kolbász, bazsalikom, só, bors, olívaolaj
1. A réteslap felét fóliára terítjük és átkenjük olívaolajjal.
2. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és összekeverjük a felvagdosott paradicsommal, bazsalikommal. Ezt rákenjük a réteslapra.
3. A reszelt sajtokkal megszórjuk, majd a kolbászokat is rátesszük, egymás mellé.
4. Szorosan feltekerjük és kivajazott tepsibe tesszük.
5. A tetejét megkenjük olívaolajjal és 180 fokos sütőben megsütjük. Csak addig kell sütni amíg a rétes aranybarna lesz.
6. Hagyjuk egy kicsit hűlni és felszeleteljük.
1 - A tejet felmelegítjük. 2 - A mazsola és a tojás kivételével minden alapanyagot összekeverünk egy tálban. 3 - A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét külön tálban habbá verjük....
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA tésztához: 1. A lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a tojást és 1-1,2 dl vizet, és az egészből sima tésztát gyúrunk, amit 30 percig pihentetünk. 2. Ezután a tésztát lis...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt 1 dl langyos tejben egy kevés cukorral megfuttatjuk. 2. A liszthez hozzáadjuk a tojást, a tejfölt, a sót, az olajat, a felfuttatott élesztőt és fokozatosan a mar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFeltesszüka tésztát sós vízben főni. Miközben a tészta fő, beletesszük a vajat és egy kis olívaolajat egy előre felforrósított serpenyőbe. Belerakjuka bacont és megszórjuk borssa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű