1 csomag réteslap, 1 hagyma, 1 nagy paradicsom, 10 dkg mozzarella, 10 dkg parmezán, 2 nagy szál fűszeres kolbász, bazsalikom, só, bors, olívaolaj
1. A réteslap felét fóliára terítjük és átkenjük olívaolajjal.
2. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és összekeverjük a felvagdosott paradicsommal, bazsalikommal. Ezt rákenjük a réteslapra.
3. A reszelt sajtokkal megszórjuk, majd a kolbászokat is rátesszük, egymás mellé.
4. Szorosan feltekerjük és kivajazott tepsibe tesszük.
5. A tetejét megkenjük olívaolajjal és 180 fokos sütőben megsütjük. Csak addig kell sütni amíg a rétes aranybarna lesz.
6. Hagyjuk egy kicsit hűlni és felszeleteljük.
A tésztát összeállítom a hozzávalókból és néhány percig dagasztom. Elég kemény ez a tészta, de az a tapasztalatom, ha könnyíteni akarunk rajta és folyadékot adunk hozzá, akkor töri...
Elkészítési idő:1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd kelesztés nélkül felhasználhatjuk. 2. Buktához például kinyújtjuk, felvágjuk 8x10-es négyzetekre. A tölteléket a négyzet közepébe kan...
Elkészítési idő: 1 óraAz élesztőt 2 dl tejben kevés cukorral felfuttatom. A lisztbe mélyedést készítek, ide kerül bele a felfutott élesztő és a vaj kivételével a többi hozzávaló. A tésztát jól kidolg...
Elkészítési idő: