40 dkg penne tészta, 25 dkg kolbász, 2 dl paradicsomszósz, 20 dkg reszelt sajt (ízlés szerint), 2 ek zsemlemorzsa, só, bors, olaj
1. A tésztát sós vízben megfőzzük.
2. A kolbászt felszeleteljük és 2-3 percig sütjük kevés olajban, majd a leszűrt tésztával együtt hőálló edénybe tesszük.
3. Hozzákeverjük a paradicsomszószt és fűszerezzük.
4. A sajtot és a zsemlemorzsát összekeverjük és a tetejére szórjuk, majd 180 fokon sütjük 15-18 percen át, hagyjuk egy kicsit hűlni és kínálhatjuk is.
Megpirítjuk a vöröshagymát és a fokhagymát majd hozzáadjuk a darált húst és a felkockázott kápia paprikát. Amikor már jól összesültek csak akkor tegyük hozzá az egész üveg pestot é...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElkészítés: Elkészítjük a sajtmártást. A tojást és a lisztet habverővel összekeverjük, fölengedjük a tejjel, beledobjuk a vajat, és tűz fölött habverővel állandóan kevergetve sűrűr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst jól átmossuk, majd lábasba tesszük és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, feltesszük főni, beledobjuk a vajat, sót. Ha a vizet felszívta, a tejet hozzáöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.A lisztet az élesztővel összemorzsoljuk, beletesszük a sót, a cukrot és az olajat, majd összedolgozzuk annyi langyos vízzel, hogy összeálljon a tészta. 2. Kelesztés nélkül lis...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű