40 dkg penne tészta, 25 dkg kolbász, 2 dl paradicsomszósz, 20 dkg reszelt sajt (ízlés szerint), 2 ek zsemlemorzsa, só, bors, olaj
1. A tésztát sós vízben megfőzzük.
2. A kolbászt felszeleteljük és 2-3 percig sütjük kevés olajban, majd a leszűrt tésztával együtt hőálló edénybe tesszük.
3. Hozzákeverjük a paradicsomszószt és fűszerezzük.
4. A sajtot és a zsemlemorzsát összekeverjük és a tetejére szórjuk, majd 180 fokon sütjük 15-18 percen át, hagyjuk egy kicsit hűlni és kínálhatjuk is.
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, annyi vizet adunk a liszthez, hogy olyan állaga legyen a tésztának, mint, amit kifőzni szoktunk. Lisztezett nyújtódeszkán vékonyra nyújtjuk,...
Elkészítési idő:A lisztet a sóval és a sütőporral elkeverjük. Mehet bele az olaj és végül annyi víz, amennyivel egy gyurma állagú tésztát kapunk. Félretesszük. A töltelékhez a hozzávalókat apróra...
Elkészítési idő:Fánk 1.Az élesztőt futtassuk fel a langyos tejben. Keverjük össze a lisztet, a porcukrot és a sót, majd adjuk hozzá a felvert tojásokat, a vajat és a felfuttatott élesztőt, míg kö...
Elkészítési idő: