40 dkg penne tészta, 25 dkg kolbász, 2 dl paradicsomszósz, 20 dkg reszelt sajt (ízlés szerint), 2 ek zsemlemorzsa, só, bors, olaj
1. A tésztát sós vízben megfőzzük.
2. A kolbászt felszeleteljük és 2-3 percig sütjük kevés olajban, majd a leszűrt tésztával együtt hőálló edénybe tesszük.
3. Hozzákeverjük a paradicsomszószt és fűszerezzük.
4. A sajtot és a zsemlemorzsát összekeverjük és a tetejére szórjuk, majd 180 fokon sütjük 15-18 percen át, hagyjuk egy kicsit hűlni és kínálhatjuk is.
A tésztát kifőzzük a sós vízben, majd leszűrjük és hőálló edénybe rakjuk. A sajtokat lereszeljük és összekeverjük a tejszínnel és a zöld fűszerekkel. Ezt követően leöntjük vele a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felkockázott szalonnát és az apróra vágott hagymát megpirítom, majd hozzáadom a finomra reszelt sárgarépát, a darált húst, és együtt pirítom tovább. Fűszerezem sóval, borssal, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsiradékot megforrósítjuk és a széttört lebbencstésztát zsemleszínűre pirítjuk. Közben hozzáadjuk a reszelt hagymát, paprikával megszórjuk és kétszer annyi vízzel felengedjük. B...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA pulykamellet csíkokra vágom, kevés olajon megsütöm, sózom. (Csak a húst sózom meg, a többit már nem, a feta úgyis elég sós.) Amikor már puha a hús, akkor a kockára vágott cukkini...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: Könnyű