1 kg krumpli, 1 tojás, liszt, tej, olaj, só
mártogatós: 1 dl tejföl, 2 ek juhtúró, 1 tk mustár, 1 zöldhagyma, só
1. A krumplit meghámozzuk, és sós vízben enyhén puhára főzzük, majd leszűrjük a levét, és négy részre vágjuk.
2. A tojásból, lisztből, tejből, sűrű palacsintatésztát kavarunk, sózzuk, majd egyenként beforgatjuk a krumplikat. Kevés forró olajban kisütjük.
3. A mártogatóshoz a hagymát megmossuk, karikára vágjuk, majd a többi hozzávalóval összekeverjük és a bundás krumplival fogyasztjuk.
1. A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, és sós vízben megfőzzük, majd összetörjük. 2. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a tojást, a lisztet és ízlés szerint sózzuk, majd jól össze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, majd kb. fél centis szeletekre vágjuk. Ezután 5 percig sós vízben főzzük. Egy hőálló tálat kivajazunk, és belerakjuk a víztől lecsepegtetett krumplit, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűIn large saucepan, combine half-and-half, Honey Thyme Mustard, cornstarch, salt and pepper; mix until well blended and cornstarch is dissolved. Stir in potatoes and onion; bring to...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű