1 kg liszt, 5 dkg élesztő, 1 nagy pohár kefir, 5 dl hideg előzőleg forralt tej, 3 egész tojás, ízlés szerint só - legalább 1 ek
1. Az élesztőt, kevés cukros, langyos tejben felfuttatjuk.
2. A lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáöntjük a kefírt, a tojásokat és a tej felét.
3. Gyúrni kezdjük és a maradék tejből csak annyit adjunk hozzá, hogy egy képlékeny tésztát kapjunk. Liszttől függ, hogy menyi tejet vesz fel.
4. Kellemesen formázható állagúnak kell lennie.
5. Egy megfelelő nagyságú (a tészta 2,5-szeresét, mert nőni fog), erősebb nylontasakot kiolajozunk és belerakjuk a tésztát.
6. Lezárjuk és hűtőbe rakjuk. 1 óra múlva süthetjük az elsőt. Egy hétig áll el.
7. Olajos kézzel ízlés szerinti nagyságú darabokat csípünk ki, lángosokat formálunk, és forró olajban kisütjük.
8. Azon melegében tálaljuk.
A felkockázott szalonnát és az apróra vágott hagymát megpirítom, majd hozzáadom a finomra reszelt sárgarépát, a darált húst, és együtt pirítom tovább. Fűszerezem sóval, borssal, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát megfőzzük. A fehérjéket habbá verjük, a sárgákat habosra keverjük 8 dkg cukorral, vaníliás cukorral és a margarinnal, majd hozzákeverjük a tésztát és a habot. A dióhoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet és a vizet langyosra melegítjük. Egy pohárba kevés cukrot teszünk, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felöntjük 1 dl tejjel. Lefedjük, és megvárjuk, amíg felfut. Egy tálba...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: Könnyűa tésztát enyhén sós,olajos lobogó vízben ki főzöm,majd meleg vízzel többször át mosom, tálaláskor megszóróm cukros dióval
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű