Családireceptkönyv.hu

Lángos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg liszt, 5 dkg élesztő, 1 nagy pohár kefir, 5 dl hideg előzőleg forralt tej, 3 egész tojás, ízlés szerint só - legalább 1 ek

Elkészítés:


1. Az élesztőt, kevés cukros, langyos tejben felfuttatjuk.

2. A lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáöntjük a kefírt, a tojásokat és a tej felét.

3. Gyúrni kezdjük és a maradék tejből csak annyit adjunk hozzá, hogy egy képlékeny tésztát kapjunk. Liszttől függ, hogy menyi tejet vesz fel.

4. Kellemesen formázható állagúnak kell lennie.

5. Egy megfelelő nagyságú (a tészta 2,5-szeresét, mert nőni fog), erősebb nylontasakot kiolajozunk és belerakjuk a tésztát.

6. Lezárjuk és hűtőbe rakjuk. 1 óra múlva süthetjük az elsőt. Egy hétig áll el.

7. Olajos kézzel ízlés szerinti nagyságú darabokat csípünk ki, lángosokat formálunk, és forró olajban kisütjük.

8. Azon melegében tálaljuk.

Lángos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar BOLOGNAI LASAGNE
BOLOGNAI LASAGNE

A felkockázott szalonnát és az apróra vágott hagymát megpirítom, majd hozzáadom a finomra reszelt sárgarépát, a darált húst, és együtt pirítom tovább. Fűszerezem sóval, borssal, ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Emőke
Sűlt diós tészta
Sűlt diós tészta

A tésztát megfőzzük. A fehérjéket habbá verjük, a sárgákat habosra keverjük 8 dkg cukorral, vaníliás cukorral és a margarinnal, majd hozzákeverjük a tésztát és a habot. A dióhoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jucus
Lángos
Lángos

A tejet és a vizet langyosra melegítjük. Egy pohárba kevés cukrot teszünk, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felöntjük 1 dl tejjel. Lefedjük, és megvárjuk, amíg felfut. Egy tálba...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Könnyű
share
Diós tészta
Diós tészta

a tésztát enyhén sós,olajos lobogó vízben ki főzöm,majd meleg vízzel többször át mosom, tálaláskor megszóróm cukros dióval

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk