1 kg liszt, 5 dkg élesztő, 1 nagy pohár kefir, 5 dl hideg előzőleg forralt tej, 3 egész tojás, ízlés szerint só - legalább 1 ek
1. Az élesztőt, kevés cukros, langyos tejben felfuttatjuk.
2. A lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáöntjük a kefírt, a tojásokat és a tej felét.
3. Gyúrni kezdjük és a maradék tejből csak annyit adjunk hozzá, hogy egy képlékeny tésztát kapjunk. Liszttől függ, hogy menyi tejet vesz fel.
4. Kellemesen formázható állagúnak kell lennie.
5. Egy megfelelő nagyságú (a tészta 2,5-szeresét, mert nőni fog), erősebb nylontasakot kiolajozunk és belerakjuk a tésztát.
6. Lezárjuk és hűtőbe rakjuk. 1 óra múlva süthetjük az elsőt. Egy hétig áll el.
7. Olajos kézzel ízlés szerinti nagyságú darabokat csípünk ki, lángosokat formálunk, és forró olajban kisütjük.
8. Azon melegében tálaljuk.
Fogyasztás előtti napon elkészíteni. A spagettit kifőzni, a többi hozzávalóval összekeverni, hűtőbe tenni, hogy az ízek összeérjenek.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összedolgozzuk, 20 percig hideg helyen pihentetjük! Majd ketté osztjuk, hosszúkás alakúra sodorjuk, a képek alapján, a kiválasztott töltelékkel megtöltjük. 180 fokon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOlasz tojásos tészta, amelyet lappá nyújtanak, majd feldarabolnak. Az azonos nevű rakott, csőben sült tésztaétel alapja. Frissen, szárítva és előfőzve is kapható. Egy változata a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA túrót villával összetörjük, majd összekeverjük a 3 tojássárgájával, búzadarával, sóval és szódabikarbónával. Ezután hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket is. Ezután...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű