menu

Családireceptkönyv.hu

Lángos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg liszt, 1 db élesztő, 1 egész tojás, 1 sima kefir, csipet só, kb. 1/2 pohár langyos víz

Elkészítés:


1.A langyos vízben elmorzsoljuk az élesztőt, beletesszük a sót, majd a többi anyaggal összeállítjuk a tésztát.Viszonylag puhább tésztánk lesz, de ettől lesz igazi “békebeli” lángosunk.

2. Letakarjuk, majd ha megkelt 2 ujjnyi vastagra kinyújtjuk és négyzeteket vágunk belőle.

3. Vizes kézzel a kívánt nagyságúra és alakúra húzzuk (nem kell vékonyra!), majd forró olajban megsütjük és papírtörlővel bélelt szűrőbe tesszük.

4. Fokhagymaprésen 4 gerezd fokhagymát összetörünk és tejföllel összekeverjük, majd ízlés szerint a lángosra kenjük, tetejére sajtot reszelünk.

5. Amennyiben nincs szükségünk az egész tésztára, bátran lefagyaszthatjuk és bármikor elővehetjük.

Lángos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sundried Tomato, Roasted Garlic, Cheese & Basil Brea
Sundried Tomato, Roasted Garlic, Cheese & Basil Brea

To make dough: Place all ingredients for dough into a stand mixer with a hook attachment. Turn mixer to low until dough comes together. Turn to medium and let knead for 5 minutes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rakott spagetti
Rakott spagetti

A tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A padlizsánt megmossuk és hosszában felszeleteljük, megsózzuk és hagyjuk állni, hogy levet eresszen, majd lemossuk. A sonkát felszel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pasta Arrabiata (mérges tészta)
Avatar Könczöl Anita Kedvelnék
Pasta Arrabiata (mérges tészta)

Tegyél a serpenyőbe egy nagy löttyintés olajat és bele a 2 fokhagymát félbe vágva. Piritsd 2 percig majd add hozzá a csipos paprikát picire vágva, 2 perc majd a kockára vágott 2 pa...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Grízes tészta
Grízes tészta

Az olajat melegítsd fel, majd szórd hozzá a búzadarát. Sózd, és állandóan kevergetve, kis lángon pirítsd meg. Figyelj, mert könnyen megég. Amikor már szép aranybarna, vedd le a tűz...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk