40 dkg liszt, 1 db élesztő, 1 egész tojás, 1 sima kefir, csipet só, kb. 1/2 pohár langyos víz
1.A langyos vízben elmorzsoljuk az élesztőt, beletesszük a sót, majd a többi anyaggal összeállítjuk a tésztát.Viszonylag puhább tésztánk lesz, de ettől lesz igazi “békebeli” lángosunk.
2. Letakarjuk, majd ha megkelt 2 ujjnyi vastagra kinyújtjuk és négyzeteket vágunk belőle.
3. Vizes kézzel a kívánt nagyságúra és alakúra húzzuk (nem kell vékonyra!), majd forró olajban megsütjük és papírtörlővel bélelt szűrőbe tesszük.
4. Fokhagymaprésen 4 gerezd fokhagymát összetörünk és tejföllel összekeverjük, majd ízlés szerint a lángosra kenjük, tetejére sajtot reszelünk.
5. Amennyiben nincs szükségünk az egész tésztára, bátran lefagyaszthatjuk és bármikor elővehetjük.
Tésztát megcsinálom+Tepsibe+Bele a töltelék.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy lábasban melegíts sós vizet (ne túl sósat, mert a bacon is sós lesz), majd főzd meg benne a tésztát. Nézd meg hány perces a tészta, és kb. 1-2 perccel a vége előtt szűrd l...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: NehézA meleg vízben feloldjuk az élesztőt ès a cukrot. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, de ne tegyük bele az összes lisztet egyszerre. Tepsibe egyengetjük, rátesszük a feltétet és 200 fok...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük, kiszaggatjuk és kifőzzük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű