1 kg liszt, 2 dl tejföl, 0,5 l tej, 5 dkg élesztő, 1 tojás, 1 csapott ek só, 1 ek olaj
1. Az élesztőt 1 dl langyos tejben egy kevés cukorral megfuttatjuk.
2. A liszthez hozzáadjuk a tojást, a tejfölt, a sót, az olajat, a felfuttatott élesztőt és fokozatosan a maradék tejet is.
3. Jól kidolgozzuk és egy nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle.
4. Letakarjuk, és kb. fél órát kelesztjük.
5. A tésztát kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk, és tetszés szerinti nagyságú formákra szaggatjuk.
6. Forró olajban frissen annyit sütünk ki belőle, amennyi éppen elfogy.
7. A maradékot kiolajozott zacskóba tesszük, hűtőbe tároljuk és 1 héten keresztül bármikor süthetünk belőle.
8. A fagyasztóba is eltehető!
9. Sajttal, tejföllel, fokhagymával megszórva vagy akár virslivel megtöltve is nagyon finom!
Az összetevőket a víz felével összekeverem, és fokozatosan annyi vizet adok hozzá, amennyit felvesz. Kilisztezett gyúródeszkán tovább dagasztom a tésztát kézzel úgy 10 percig, amíg...
Elkészítési idő: 60 percA tésztának felrakjuk a vizet forrni rakunk bele sót,ha forr kifőzzük a tésztánkat leszűrjük szilvalekvárral összekeverjük,pici olajjal és jénaiba rakjuk kicsit átsüssük.Porcukorra...
Elkészítési idő: