1 kg liszt, 2 dl tejföl, 0,5 l tej, 5 dkg élesztő, 1 tojás, 1 csapott ek só, 1 ek olaj
1. Az élesztőt 1 dl langyos tejben egy kevés cukorral megfuttatjuk.
2. A liszthez hozzáadjuk a tojást, a tejfölt, a sót, az olajat, a felfuttatott élesztőt és fokozatosan a maradék tejet is.
3. Jól kidolgozzuk és egy nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle.
4. Letakarjuk, és kb. fél órát kelesztjük.
5. A tésztát kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk, és tetszés szerinti nagyságú formákra szaggatjuk.
6. Forró olajban frissen annyit sütünk ki belőle, amennyi éppen elfogy.
7. A maradékot kiolajozott zacskóba tesszük, hűtőbe tároljuk és 1 héten keresztül bármikor süthetünk belőle.
8. A fagyasztóba is eltehető!
9. Sajttal, tejföllel, fokhagymával megszórva vagy akár virslivel megtöltve is nagyon finom!
A csirkemelleket apróra vágjuk, a hagymát megpirítjuk az olajon és megpároljuk a húst benne, majd felöntjük egy kevés vízzel, fűszerezzük, megfőzzük. Mielőtt kész lenne a gombaszel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet keverd össze a tojással, dobd hozzá a sót, és alaposan gyúrd össze. Rugalmas, könnyen nyújtható tésztát kell kapni. Ha összeáll, formázz belőle kis gombócot, csomagold fó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spagettit megfőzzük sós, lobogó vízben. Közben a brokkolit megtisztítjuk, rózsáira szedjük. És szódabikarbónás, sós vízben megfőzzük. Kb. 15 perc. A füstölt lazacot...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű1,A tésztát sós vízben fog keményre (al dente) főzzük. 2,Amíg a víz melegszik, a serpenyőben egy kevés olívaolajon megpirítjuk a szalonnát, majd kiszedjük, és papírtörlőre tesszü...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű