1 kg liszt, 2 dl tejföl, 0,5 l tej, 5 dkg élesztő, 1 tojás, 1 csapott ek só, 1 ek olaj
1. Az élesztőt 1 dl langyos tejben egy kevés cukorral megfuttatjuk.
2. A liszthez hozzáadjuk a tojást, a tejfölt, a sót, az olajat, a felfuttatott élesztőt és fokozatosan a maradék tejet is.
3. Jól kidolgozzuk és egy nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle.
4. Letakarjuk, és kb. fél órát kelesztjük.
5. A tésztát kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk, és tetszés szerinti nagyságú formákra szaggatjuk.
6. Forró olajban frissen annyit sütünk ki belőle, amennyi éppen elfogy.
7. A maradékot kiolajozott zacskóba tesszük, hűtőbe tároljuk és 1 héten keresztül bármikor süthetünk belőle.
8. A fagyasztóba is eltehető!
9. Sajttal, tejföllel, fokhagymával megszórva vagy akár virslivel megtöltve is nagyon finom!
A tojást villával kicsit felverjük, hozzáadjuk a túrót, áttörjük, majd belekeverjük az édesítőt és lassan hozzáadagoljuk a lisztet, összegyúrjuk. Nekem 70 g liszt kellett, de ez fü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet megmostam, szárazra töröltem, majd 1x1cm-es kockákra vágtam. A hagymát finomra vágtam, kevés olajon megfonnyasztottam, majd rádobtam a csirkehúst és együtt pirította...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAlaposan mosd le, és darabold apróra a friss tavaszi medvehagymát. Egy nagyobb edényben forralj vizet a tésztának. A főzővizet sózd meg, és öntsd bele az olajat is. A spagettit az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cérnametéltet sós vízben kifőzzük. A túrót áttörjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, a cukrokat és a tojásokat, a citrom levét és ízlés szerint a reszelt héját, valamint a mazsolát. B...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes