tészta: 4 tojás, 1/2 cs vaníliás cukor, 12 dkg kristálycukor, 2 szelet reszelt csokoládé, 10 dkg gesztenyepüré, 5 dkg liszt, 1/2 cs sütőpor
a forma kikenéséhez: vaj, liszt
krém: 1/4 kg gesztenyemassza, 1-2 ek cukor, 6-7 dkg vaj
tetejére: olvasztott főzőcsokoládé, cukor, tejszín
1. 4 tojás sárgáját habosra keverünk 1/2 csomag vaníliás cukorral és 12 dkg kristálycukorral, majd hozzákeverünk 2 szelet reszelt csokoládét, 10 dkg gesztenyepürét, 5 dkg liszttel elkevert 1/2 csomag sütőport és legvégül a 4 tojás fehérje kemény habját.
2. Vajazott, lisztezett őzgerinc formában sütjük.
3. Átvágjuk éles késsel és jól cukrozott gesztenyepürével megtöltjük.
4. Az összeállított tésztát olvasztott főzőcsokoládéval öntjük le és hosszú dísztálra helyezve, két oldalról vaníliás cukorral édesített tejszínhabbal díszítjük.
A megtisztított répát kis lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a kókuszt, az édesítőszert, a szódabikarbónát, a mazsolát, a diót, a fahéjat és a vaníliát rúd kikapart magját vagy...
Elkészítési idő:Válasszuk külön a tojásfehérjét, a sárgájától. A tojásfehérjét a krémhez fogjuk felhasználni, a sárgáját pedig a tortalaphoz. A tojásfehérjét tegyük hűtőbe, hogy hideg maradjon. ♥...
Elkészítési idő:A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk. A krémhez a tojások sárgáját beleütjük a lábasba, amiben főzzük majd, ehhez adjuk a cukrot (lehet kristálycukor), és jó habosra verjük. Hozz...
Elkészítési idő: