Családireceptkönyv.hu

Maronette


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


tészta: 4 tojás, 1/2 cs vaníliás cukor, 12 dkg kristálycukor, 2 szelet reszelt csokoládé, 10 dkg gesztenyepüré, 5 dkg liszt, 1/2 cs sütőpor

a forma kikenéséhez: vaj, liszt

krém: 1/4 kg gesztenyemassza, 1-2 ek cukor, 6-7 dkg vaj

tetejére: olvasztott főzőcsokoládé, cukor, tejszín

Elkészítés:


1. 4 tojás sárgáját habosra keverünk 1/2 csomag vaníliás cukorral és 12 dkg kristálycukorral, majd hozzákeverünk 2 szelet reszelt csokoládét, 10 dkg gesztenyepürét, 5 dkg liszttel elkevert 1/2 csomag sütőport és legvégül a 4 tojás fehérje kemény habját.

2. Vajazott, lisztezett őzgerinc formában sütjük.

3. Átvágjuk éles késsel és jól cukrozott gesztenyepürével megtöltjük.

4. Az összeállított tésztát olvasztott főzőcsokoládéval öntjük le és hosszú dísztálra helyezve, két oldalról vaníliás cukorral édesített tejszínhabbal díszítjük.

Maronette

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Lisztmentes répatorta paleo
Lisztmentes répatorta paleo

A megtisztított répát kis lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a kókuszt, az édesítőszert, a szódabikarbónát, a mazsolát, a diót, a fahéjat és a vaníliát rúd kikapart magját vagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Madártej torta
Madártej torta

Válasszuk külön a tojásfehérjét, a sárgájától. A tojásfehérjét a krémhez fogjuk felhasználni, a sárgáját pedig a tortalaphoz. A tojásfehérjét tegyük hűtőbe, hogy hideg maradjon. ♥...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Edit
Citromtorta
Citromtorta

A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk. A krémhez a tojások sárgáját beleütjük a lábasba, amiben főzzük majd, ehhez adjuk a cukrot (lehet kristálycukor), és jó habosra verjük. Hozz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk