tészta: 4 tojás, 1/2 cs vaníliás cukor, 12 dkg kristálycukor, 2 szelet reszelt csokoládé, 10 dkg gesztenyepüré, 5 dkg liszt, 1/2 cs sütőpor
a forma kikenéséhez: vaj, liszt
krém: 1/4 kg gesztenyemassza, 1-2 ek cukor, 6-7 dkg vaj
tetejére: olvasztott főzőcsokoládé, cukor, tejszín
1. 4 tojás sárgáját habosra keverünk 1/2 csomag vaníliás cukorral és 12 dkg kristálycukorral, majd hozzákeverünk 2 szelet reszelt csokoládét, 10 dkg gesztenyepürét, 5 dkg liszttel elkevert 1/2 csomag sütőport és legvégül a 4 tojás fehérje kemény habját.
2. Vajazott, lisztezett őzgerinc formában sütjük.
3. Átvágjuk éles késsel és jól cukrozott gesztenyepürével megtöltjük.
4. Az összeállított tésztát olvasztott főzőcsokoládéval öntjük le és hosszú dísztálra helyezve, két oldalról vaníliás cukorral édesített tejszínhabbal díszítjük.
A tejszínt felverjük majd mindent egyszerre belekeverünk alacsony fokozaton. A piskótára kicsi tejszínes krémmel elsimítjuk majd habzsákból kis kerítést készítünk, a tölteléknek. E...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Közepes1. A konyhai robotgépbe dobálom a magvakat és meghintem egy kis sóval, majd addig pörgetem őket, míg morzsára emlékeztető textúrát kapok. 2. Ekkor utánaküldöm az aszalt gyümit i...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgáját a porcukorral habosra keverem, hozzáadom a vaníliás cukrot, az olvasztott vajat, végül a sütőporral elkevert lisztet. Kétfelé osztom. Egy kapcsos tortaformát kibéle...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézVálasszuk szét a tojásokat. A nyírfacukorral egy habverővel habosítsuk addig a tojások sárgáját, amíg a cukor elolvad és a tojás kifehéredik. Egy csipet sóval verjük kemény habbá a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű