Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Maronette


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


tészta: 4 tojás, 1/2 cs vaníliás cukor, 12 dkg kristálycukor, 2 szelet reszelt csokoládé, 10 dkg gesztenyepüré, 5 dkg liszt, 1/2 cs sütőpor

a forma kikenéséhez: vaj, liszt

krém: 1/4 kg gesztenyemassza, 1-2 ek cukor, 6-7 dkg vaj

tetejére: olvasztott főzőcsokoládé, cukor, tejszín

Elkészítés:


1. 4 tojás sárgáját habosra keverünk 1/2 csomag vaníliás cukorral és 12 dkg kristálycukorral, majd hozzákeverünk 2 szelet reszelt csokoládét, 10 dkg gesztenyepürét, 5 dkg liszttel elkevert 1/2 csomag sütőport és legvégül a 4 tojás fehérje kemény habját.

2. Vajazott, lisztezett őzgerinc formában sütjük.

3. Átvágjuk éles késsel és jól cukrozott gesztenyepürével megtöltjük.

4. Az összeállított tésztát olvasztott főzőcsokoládéval öntjük le és hosszú dísztálra helyezve, két oldalról vaníliás cukorral édesített tejszínhabbal díszítjük.

Maronette

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dani
Oreos csokitorta krém
Oreos csokitorta krém

A tejszínt felverjük majd mindent egyszerre belekeverünk alacsony fokozaton. A piskótára kicsi tejszínes krémmel elsimítjuk majd habzsákból kis kerítést készítünk, a tölteléknek. E...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anita
Csokihabos narancstorta
Csokihabos narancstorta

1. A konyhai robotgépbe dobálom a magvakat és meghintem egy kis sóval, majd addig pörgetem őket, míg morzsára emlékeztető textúrát kapok. 2. Ekkor utánaküldöm az aszalt gyümit i...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
606.Epertorta
606.Epertorta

A tojássárgáját a porcukorral habosra keverem, hozzáadom a vaníliás cukrot, az olvasztott vajat, végül a sütőporral elkevert lisztet. Kétfelé osztom. Egy kapcsos tortaformát kibéle...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Mézeskalácsos - fahéjas tiramisu
Mézeskalácsos - fahéjas tiramisu

Válasszuk szét a tojásokat. A nyírfacukorral egy habverővel habosítsuk addig a tojások sárgáját, amíg a cukor elolvad és a tojás kifehéredik. Egy csipet sóval verjük kemény habbá a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk