menu

Családireceptkönyv.hu

Maronette


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


tészta: 4 tojás, 1/2 cs vaníliás cukor, 12 dkg kristálycukor, 2 szelet reszelt csokoládé, 10 dkg gesztenyepüré, 5 dkg liszt, 1/2 cs sütőpor

a forma kikenéséhez: vaj, liszt

krém: 1/4 kg gesztenyemassza, 1-2 ek cukor, 6-7 dkg vaj

tetejére: olvasztott főzőcsokoládé, cukor, tejszín

Elkészítés:


1. 4 tojás sárgáját habosra keverünk 1/2 csomag vaníliás cukorral és 12 dkg kristálycukorral, majd hozzákeverünk 2 szelet reszelt csokoládét, 10 dkg gesztenyepürét, 5 dkg liszttel elkevert 1/2 csomag sütőport és legvégül a 4 tojás fehérje kemény habját.

2. Vajazott, lisztezett őzgerinc formában sütjük.

3. Átvágjuk éles késsel és jól cukrozott gesztenyepürével megtöltjük.

4. Az összeállított tésztát olvasztott főzőcsokoládéval öntjük le és hosszú dísztálra helyezve, két oldalról vaníliás cukorral édesített tejszínhabbal díszítjük.

Maronette

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gertrúd
Diótorta
Diótorta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
Kókusztekercs torta
Kókusztekercs torta

1. A tészta hozzávalóit a tej kivételével jól összedolgozzuk, majd addig puhítjuk (részletekben adagolva) a tejjel, hogy jól formázható masszát kapjunk. 2. A masszát 6 egyenlő r...

Elkészítési idő: 50 perc + hűtés
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nutellás sajttorta sütés nélkül
Nutellás sajttorta sütés nélkül

A kekszet apróbb darabokra törjük és az aprító táljába tesszük, a szobahőmérsékletű vajjal és egy evőkanál mogyorókrémmel együtt. Összedaráljuk a három anyagot, majd az így kapott...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk