tészta: 4 tojás, 1/2 cs vaníliás cukor, 12 dkg kristálycukor, 2 szelet reszelt csokoládé, 10 dkg gesztenyepüré, 5 dkg liszt, 1/2 cs sütőpor
a forma kikenéséhez: vaj, liszt
krém: 1/4 kg gesztenyemassza, 1-2 ek cukor, 6-7 dkg vaj
tetejére: olvasztott főzőcsokoládé, cukor, tejszín
1. 4 tojás sárgáját habosra keverünk 1/2 csomag vaníliás cukorral és 12 dkg kristálycukorral, majd hozzákeverünk 2 szelet reszelt csokoládét, 10 dkg gesztenyepürét, 5 dkg liszttel elkevert 1/2 csomag sütőport és legvégül a 4 tojás fehérje kemény habját.
2. Vajazott, lisztezett őzgerinc formában sütjük.
3. Átvágjuk éles késsel és jól cukrozott gesztenyepürével megtöltjük.
4. Az összeállított tésztát olvasztott főzőcsokoládéval öntjük le és hosszú dísztálra helyezve, két oldalról vaníliás cukorral édesített tejszínhabbal díszítjük.
A kekszet morzsoljuk össze,majd adjuk hozzá az olvasztott, meleg vajat. Keverjük alaposan össze, majd öntsük, és nyomkodjuk bele egy sütőpapírral kibélelt tortaformába. Ezután tegy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat, az átszitált kakaóport és a cukrot egy fém keverőtálba tesszük, még hidegen csomómentesre keverjük. A keveréshez legjobb, ha kézi habverőt használunk, azzal könnyen el...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéket elkezdjük felverni, közben fokozatosan hozzáöntjük a cukrot, míg kemény hab lesz. Óvatosan hozzáforgatjuk a lisztet, a fahéjat és a darált diót. Lemérjük a tészt...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: NehézPiskóta: 6 tojás fehérjét + 6 ek cukrot kemény habbá verem, majd belekeverem a sárgáját. Ezután belekeverem a diós keveréket (4 ek dió + 1/4 tk sütőpor + 4 ek liszt). Ha megsült...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű