Családireceptkönyv.hu

Mazsolás kuglóf


Írta:

Adag: 12 szelet
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,5 dl tej, 3 dkg élesztő, 1 kockacukor, 35 dkg liszt, 12 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 cs vaníliás cukor, 4 tojássrágája, 1 citrom reszelt héja, 10 dkg mazsola, fél dl rum, 1 ek vaj a formához, 1 ek porcukor

Elkészítés:


1. Meglangyosítunk 1 dl tejet, belemorzsoljuk az élesztőt, beletesszük a kockacukrot, és habosra felfuttatjuk.

2. A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk, és beleöntjük az élesztős tejet.

3. A környezetéből nagyon kevés lisztet keverünk hozzá, megszórjuk leheletnyi vastagságú liszttel, letakarjuk, és meleg helyen kb. 15 percig, hólyagosodásig kelesztjük.

4. A vajat felolvasztjuk.

5. Meglangyosítjuk a maradék tejet, belekeverjük a porcukrot, a vaníliás cukrot, egy csipet sót, a tojássárgákat, a citromhéjat.

6. Apránként a liszthez öntjük, összekeverjük.

7. Két-három részletben hozzáadjuk a vajat, és a robotgép dagasztóspiráljával fényesre, hólyagosra kikeverjük.

8. Letakarjuk, és meleg helyen további 40 percig (kétszeresére) kelesztjük.

9. A mazsolát forró vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, meglocsoljuk a rummal, és lefedjük.

10. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, beledolgozzuk a mazsolát, és kb. 40 cm hosszú rúddá sodorjuk.

11. Kivajazzuk a kuglófformát, belefektetjük a tésztát, letakarjuk, és meleg helyen még kb. 1 órát kelesztjük (amíg majdnem kitölti a formát).

12. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.

13. A kuglófot középső rácson kb. 35-40 percig sütjük.

14. Kivesszük a sütőből, 5 percig a formában pihentetjük, majd kiborítjuk, és teljesen kihűtjük.

Mazsolás kuglóf

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Norita
Kalács
Kalács

Dagasztógépbe teszem a hozzávalókat a tojássárgája kivételével és hagyom, hogy a gép szép hólyagos tésztát készítsen. Kelesztőtálban duplájára kelesztem, majd lisztezett felületre...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Írta: Tünde
Almás majomkenyér
Almás majomkenyér

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
Bejgli kelesztés nélkül
Bejgli kelesztés nélkül

A töltelékhez ledarálom a mákot és diót, ha az üzletben nem darálták meg, majd hozzáadom a reszelt citromhéjat és a vaníliás cukrot, a máktöltelékhez még a fahéjat is és összekever...

Elkészítési idő: 95 perc
Nehézség: Könnyű
share
Bejgli
Bejgli

A vizet a cukorral jól fel kell forralni. És utána ráönteni a többi összekevert hozzávalókkal. Jól ki kell hűteni. Célszerű előző nap elkészíteni. Andi a titkokat is megosztotta...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk