Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Mazsolás kuglóf


Írta:

Adag: 12 szelet
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,5 dl tej, 3 dkg élesztő, 1 kockacukor, 35 dkg liszt, 12 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 cs vaníliás cukor, 4 tojássrágája, 1 citrom reszelt héja, 10 dkg mazsola, fél dl rum, 1 ek vaj a formához, 1 ek porcukor

Elkészítés:


1. Meglangyosítunk 1 dl tejet, belemorzsoljuk az élesztőt, beletesszük a kockacukrot, és habosra felfuttatjuk.

2. A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk, és beleöntjük az élesztős tejet.

3. A környezetéből nagyon kevés lisztet keverünk hozzá, megszórjuk leheletnyi vastagságú liszttel, letakarjuk, és meleg helyen kb. 15 percig, hólyagosodásig kelesztjük.

4. A vajat felolvasztjuk.

5. Meglangyosítjuk a maradék tejet, belekeverjük a porcukrot, a vaníliás cukrot, egy csipet sót, a tojássárgákat, a citromhéjat.

6. Apránként a liszthez öntjük, összekeverjük.

7. Két-három részletben hozzáadjuk a vajat, és a robotgép dagasztóspiráljával fényesre, hólyagosra kikeverjük.

8. Letakarjuk, és meleg helyen további 40 percig (kétszeresére) kelesztjük.

9. A mazsolát forró vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, meglocsoljuk a rummal, és lefedjük.

10. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, beledolgozzuk a mazsolát, és kb. 40 cm hosszú rúddá sodorjuk.

11. Kivajazzuk a kuglófformát, belefektetjük a tésztát, letakarjuk, és meleg helyen még kb. 1 órát kelesztjük (amíg majdnem kitölti a formát).

12. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.

13. A kuglófot középső rácson kb. 35-40 percig sütjük.

14. Kivesszük a sütőből, 5 percig a formában pihentetjük, majd kiborítjuk, és teljesen kihűtjük.

Mazsolás kuglóf

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Aranygaluska (jobb recept)
Aranygaluska (jobb recept)

elkészítés A tésztához A lisztet egy tálban átszitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk a szobahőmérsékletű vajat. Jöhet bele egy tojás, majd hozzáadjuk az előzet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kelt kalács alaprecept (Nagy István)
Kelt kalács alaprecept (Nagy István)

A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, duplájára kelesztjük és 180 fokon megsütjük.

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
Igazi kelt tészta, mindenhez
Igazi kelt tészta, mindenhez

A felfuttatott élesztőhöz keverek egy bögre lisztet és annyi tejet, hogy nokedlitészta - szerű legyen. Megint hagyom felfutni. Kidolgozom a tésztát az összes hozzávalóval, de az...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mazsolás csavart kelt kalács
Mazsolás csavart kelt kalács

Langyos tejből veszünk ki 0.5 dl,teszünk bele egy kávéskanál cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és ha barnás buborékos (felfut) akkor jó. A fele lisztet beleszitáljuk a tá...

Elkészítési idő: 150
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk