Családireceptkönyv.hu

Mediterrán krémsajt


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


10 dkg krémsajt, 5 dkg vaj, 2 ek paradicsompüré, 2 paradicsom, 1 kis fej vöröshagyma, só, bors, oregánó ízlés szerint

Elkészítés:


1. A hagymát várjuk egészen apró darabokra, de az is jó, ha lereszeljük.

2. A paradicsomot daraboljuk fel nagyon vékony csíkokra.

3. A krémsajtot keverjük össze a vajjal, a paradicsompürével, a vöröshagymával, sóval, borssal, oregánóval.

4. Hűtsük le, tetejét megszórhatjuk diódarabokkal.

Trükkök, tippek, praktikák:


Akár mártogatósként, akár szendvicskrémként fogyaszthatjuk, lehetőleg teljes kiőrlésű kenyérrel.

Mediterrán krémsajt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szendvicskrémek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Tojáskrém barna pirítóssal
Tojáskrém barna pirítóssal

A tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk, különválasztjuk a fehérjét és a sárgájától, külön tálba tesszük. A sárgáját jól kikeverjük a vajjal, majonézzel, borssal és az ételízes...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ghí (tisztított vaj)
Ghí (tisztított vaj)

A vajat közepes-lassú tűzön megolvasztjuk (nem keverjük meg!), felforraljuk, ezáltal a tejfehérje és a tejcukor kiválik. Az olvadt vaj tetején hab jelenik meg, az aljára pedig lesü...

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Tojáskrém
Tojáskrém

A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és krumplinyomóval áttörjük egy tálba. Beleszeleteljük az újhagyma zöldjét. Hozzáadjuk a vajkrémet és a mustárt, sózzuk, borsozzuk és jól össze...

Elkészítési idő: 30 pec
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Majonézes túrókrém
Majonézes túrókrém

Az áttört tehéntúrót simára keverjük a majonézzel, a fűszerekkel,és a szétzúzott fokhagymával,pirított kenyérre kenve már fogyasztható is.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk