10 dkg krémsajt, 5 dkg vaj, 2 ek paradicsompüré, 2 paradicsom, 1 kis fej vöröshagyma, só, bors, oregánó ízlés szerint
1. A hagymát várjuk egészen apró darabokra, de az is jó, ha lereszeljük.
2. A paradicsomot daraboljuk fel nagyon vékony csíkokra.
3. A krémsajtot keverjük össze a vajjal, a paradicsompürével, a vöröshagymával, sóval, borssal, oregánóval.
4. Hűtsük le, tetejét megszórhatjuk diódarabokkal.
Akár mártogatósként, akár szendvicskrémként fogyaszthatjuk, lehetőleg teljes kiőrlésű kenyérrel.
A tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk, különválasztjuk a fehérjét és a sárgájától, külön tálba tesszük. A sárgáját jól kikeverjük a vajjal, majonézzel, borssal és az ételízes...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA vajat közepes-lassú tűzön megolvasztjuk (nem keverjük meg!), felforraljuk, ezáltal a tejfehérje és a tejcukor kiválik. Az olvadt vaj tetején hab jelenik meg, az aljára pedig lesü...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűA tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és krumplinyomóval áttörjük egy tálba. Beleszeleteljük az újhagyma zöldjét. Hozzáadjuk a vajkrémet és a mustárt, sózzuk, borsozzuk és jól össze...
Elkészítési idő: 30 pec Nehézség: KönnyűAz áttört tehéntúrót simára keverjük a majonézzel, a fűszerekkel,és a szétzúzott fokhagymával,pirított kenyérre kenve már fogyasztható is.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű