Családireceptkönyv.hu

Milánói makaróni


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 g makaróni tészta, 3 kis konzerv sűrített paradicsom, 20 dkg párizsi, 1 pohár tejföl, 15 dkg reszelt sajt, só, cukor, morzsolt majoránna

Elkészítés:


1. Tegyük fel a tésztát főni, közben készítsük el a szósz.

2. Először daráljuk le a párizsit, majd öntsük a sűrített paradicsomokat egy lábosba és hozzá kevés vizet úgy, hogy közben a konzerves dobozokat kiöblítjük.

3. Kezdjük el melegíteni és lassan keverjük hozzá a darált párizsit és a sót.

4. Mikor már forrni kezd tegyük hozzá a tejfölt, az őrölt majoránnát és a cukrot ízlés szerint.

5. Pár percig hagyjuk a tűzön, majd takarjuk le fedővel és várjunk kb. 10 percet.

6. A lecsurgatott tésztával összekeverjük és reszelt sajttal tálaljuk.

Milánói makaróni

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Mákos angyalbögyörő  vanilíamártással
Mákos angyalbögyörő vanilíamártással

A még meleg áttört burgonyát a liszttel, a tojással, a margarinnal, kevés sóval összegyúrjuk. Ezután meglisztezett deszkán kisujjnyi vastagságú csíkokra vágjuk, és a tenyerünkkel k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kelt palacsinta
Kelt palacsinta

Langyosíts meg egy deci tejet, rakd hozzá a cukrot, majd morzsold bele az élesztőt. Várd meg, amíg körülbelül öt perc alatt felfut, tehát a térfogata jelentősen megnő. Add hozzá a...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Barátfüle és nudli burgonyás tésztából
Barátfüle és nudli burgonyás tésztából

A jól megtisztított héjú burgonyát héjában megfőzzük. Hagyjuk hűlni, majd héját lehúzzuk, krumplinyomón áttörjük. Ennek híján villával is összetörhetjük, de akkor végezzünk alapos...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Savanyú káposztás-húsos papucs
Savanyú káposztás-húsos papucs

Készítünk egy sima pörköltet a hozzávalókból. A lényeg, hogy minél kevesebb leve maradjon a végén. (Én a töltéskor le is szűrtem.) A lisztet egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a...

Elkészítési idő: 100 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk