500 g makaróni tészta, 3 kis konzerv sűrített paradicsom, 20 dkg párizsi, 1 pohár tejföl, 15 dkg reszelt sajt, só, cukor, morzsolt majoránna
1. Tegyük fel a tésztát főni, közben készítsük el a szósz.
2. Először daráljuk le a párizsit, majd öntsük a sűrített paradicsomokat egy lábosba és hozzá kevés vizet úgy, hogy közben a konzerves dobozokat kiöblítjük.
3. Kezdjük el melegíteni és lassan keverjük hozzá a darált párizsit és a sót.
4. Mikor már forrni kezd tegyük hozzá a tejfölt, az őrölt majoránnát és a cukrot ízlés szerint.
5. Pár percig hagyjuk a tűzön, majd takarjuk le fedővel és várjunk kb. 10 percet.
6. A lecsurgatott tésztával összekeverjük és reszelt sajttal tálaljuk.
Szorosan olajos nylon szatyorban a hűtőben akár egy hétig is eláll. Töltött lángosnak is csináltam nem lett nehéz a tészta
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A vajat mikrohullámú sütőben melegítsük folyékonyra. A lisztet keverjük el a cukorral, sóval, és a sütőporral. Ennek a keveréknek a közepébe öntsük a vajat, és tej...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt egy kevés langyos cukros vízben felfuttatjuk, majd a liszthez adjuk. Szinte mindenhol azt írják, hogy a liszt közepében alakítsunk ki egy mélyedést, ebbe öntsük a folya...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVizet felteszünk forralni, ha forr, beletesszük a tésztát (1 evőkanál sót) és puhára főzzük. Közben széles lábasban az olajat felhevítjük, beleszórjuk a darát, állandó kevergetés...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű