25 dkg krumpli, 1 tojás, kb. 15 dkg finom liszt, só, cukor, zsemlemorzsa, vaj
1. A krumplit megmostam, hámoztam, kockákra vágtam, majd enyhén sós vízben megfőztem. Nem túl puhára, hogy ne legyen lágy a tészta.
2. Leszűrtem, megvártam, míg kigőzöl, de nem hűl ki, krumplinyomóval alaposan szétnyomkodtam.
3. Miután kihűlt, adtam hozzá egy tojást és annyi lisztet, amennyivel jól kezelhető tésztát kaptam. Ez nagyjából 15 dkg-t jelent, de pontosan nem lehet megmondani, érezni kell.
4. Alaposan összedolgoztam.
5. Néhány darabra vágtam, majd minden darabból "kígyókat" formáztam, és egy cm-s darabokat vágtam belőlük.
6. Közben felforraltam a főző vizet, ill. egy serpenyőben felolvasztottam a vajat (nagyjából 5 dkg-t).
7. A felolvasztott vajon megpirítottam a zsemlemorzsát.
8. A vízben megfőztem a nudlit, azaz több részletben beleraktam a fővő vízbe, és vártam, hogy feljöjjön a tetejére.
9. Mikor ez megtörtént, tésztaszűrővel kiszedtem, hagytam lecsepegni, majd beleforgattam a pirított zsemlemorzsába.
10. Végül kristálycukrot szórtam rá, és újra megforgattam
A palacsinta tésztájához 2 dl tejet a cukorral és a 2 tojással kikeverünk, majd hozzáadjuk a kakaóport és a lisztet. Miután csomómentesre kevertük, hozzáadjuk a másik 2 dl tejet....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felütött tojást tálba tettem, ráöntöttem a tejet, felvertem. Hozzákevertem a lisztet. A túrót már előzőleg villával szétnyomkodtam és összekevertem a lereszelt sajttal. Most ezt...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA krumplit pucold meg, és vágd fel kisebb kockákra. Enyhén sós vízben főzd puhára körülbelül 15 perc alatt, majd szűrd le, és hűtsd langyosra. A kolbászt kockázd fel. A vöröshagymá...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű