25 dkg krumpli, 1 tojás, kb. 15 dkg finom liszt, só, cukor, zsemlemorzsa, vaj
1. A krumplit megmostam, hámoztam, kockákra vágtam, majd enyhén sós vízben megfőztem. Nem túl puhára, hogy ne legyen lágy a tészta.
2. Leszűrtem, megvártam, míg kigőzöl, de nem hűl ki, krumplinyomóval alaposan szétnyomkodtam.
3. Miután kihűlt, adtam hozzá egy tojást és annyi lisztet, amennyivel jól kezelhető tésztát kaptam. Ez nagyjából 15 dkg-t jelent, de pontosan nem lehet megmondani, érezni kell.
4. Alaposan összedolgoztam.
5. Néhány darabra vágtam, majd minden darabból "kígyókat" formáztam, és egy cm-s darabokat vágtam belőlük.
6. Közben felforraltam a főző vizet, ill. egy serpenyőben felolvasztottam a vajat (nagyjából 5 dkg-t).
7. A felolvasztott vajon megpirítottam a zsemlemorzsát.
8. A vízben megfőztem a nudlit, azaz több részletben beleraktam a fővő vízbe, és vártam, hogy feljöjjön a tetejére.
9. Mikor ez megtörtént, tésztaszűrővel kiszedtem, hagytam lecsepegni, majd beleforgattam a pirított zsemlemorzsába.
10. Végül kristálycukrot szórtam rá, és újra megforgattam
Egyszerű keverés után a tészta könnyen süthető. Az első sütése előtt a forró serpenyőbe pici olajat öntünk. A következő palacsintáknál erre már nincs szükség! Maximálisan elegendő...
Elkészítési idő:1. A tésztát sós vízben megfőzzük. 2. Közben a sonkát és a bacont csíkokra vágjuk és kevés olajban megpirítjuk, majd papírtörlőre tesszük, hogy ne legyen túl zsíros. 3. A f...
Elkészítési idő:A burgonyát megtisztítjuk, közepes nagyságú kockákra vágjuk. Annyi enyhén sózott vízben, amennyi bőven ellepi, puhára főzzük. Leszűrjük, alaposan lecsöpögtetjük, majd krumplinyomó...
Elkészítési idő: 30