Családireceptkönyv.hu

Párizsi kuglóf


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 dkg ráma, 10 dkg cukor, 3 db tojás sárgája, 2 dl tej, pici só, 3 dkg langyos tejben felfuttatott élesztő, 30 dkg liszt, 1 tk sütőpor, 3 tojás keményre felvert habja, 1 ek kakaó

Elkészítés:


1. 10 dkg rámát habosra kavarunk 10 dkg cukorral, majd egyenként hozzákavarunk 3 db tojássárgáját.

2. Beleöntünk még 2 dl tejet, pici sót, és 3 dkg langyos tejben felfuttatott élesztőt és összedolgozzuk 3o dkg liszttel amiben egy teáskanál sütőport is teszünk, és hozzáadjuk a 3 tojás keményre felvert habját..

3. A kuglóf formát jól kikenjük zsiradékkal /vaj, margarin/ megszórjuk liszttel és belecsurgatjuk a tészta felét.

4. Másik felébe egy evőkanál kakaóport keverünk, és ráöntjük a sárga tésztára.

5. Előmelegített sütőben kb 35 percig sütjük.

6. Megvárjuk míg teljesen kihűl, majd kiborítjuk a formából.

Párizsi kuglóf

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kata
Fantasztikus kelt tészta kalácsokhoz, buktákhoz, fán
Fantasztikus kelt tészta kalácsokhoz, buktákhoz, fán

A hozzávalókat jó alaposan elkeverjük, tészta állagúvá dolgozzuk. Ezt tehetjük dagasztógéppel, de akár kézzel is. A tésztát megkelesztjük – kb. fél órát. A tésztából elősorban fá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
Bejgli kelesztés nélkül
Bejgli kelesztés nélkül

A töltelékhez ledarálom a mákot és diót, ha az üzletben nem darálták meg, majd hozzáadom a reszelt citromhéjat és a vaníliás cukrot, a máktöltelékhez még a fahéjat is és összekever...

Elkészítési idő: 95 perc
Nehézség: Könnyű
share
Kürtöskalács rudak
Kürtöskalács rudak

A lisztet, sót, cukrokat egy tálba mérjük és kanállal összekeverjük. Hozzáadjuk a porélsztőt és a langyos tejet, majd a felvert tojás felét és elkezdjük dagasztani a tésztát. Miutá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Fonott pudingos kalács
Fonott pudingos kalács

A megkelt tésztát 8 cipóra osztjuk, vékonyra kisodorjuk és megkenjük a krémmel, majd felcsavarjuk, mint a kalácsot és két-két darabot összefonunk. Megkenjük a tojások sárgájával és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk