50 dkg spagetti, 15 dkg húsos, füstölt szalonna, 1,5 dl tejszín, 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg reszelt parmezán sajt, olaj, só, bors
1. A tésztát a szokásos módon, bő, forrásban lévő, sós vízben kifőzzük.
2. A szalonnát csíkokra vágjuk, serpenyőben megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát.
3. Felöntjük a tejszínnel, borsozzuk és belekeverjük a reszelt parmezán sajt felét.
4. A lecsöpögtetett tésztát a szalonnás-tejszínes mártásra szedjük és összemelegítjük.
5. A maradék reszelt parmezán sajttal meghintve kínáljuk.
1. A lisztet a sóval a gyúródeszkára vagy munkafelületre szitáljuk, a közepébe mélyedést nyomunk. A citromlét 1,2 dl vízbe keverjük, és a vajjal együtt a mélyedésbe töltjük, ujjain...
Elkészítési idő: 2-2.5 óra Nehézség: NehézA hozzávalókat mérd egy edénybe dolgozd egyneművé. 15-20 percet pihentesd. Liszttel szórt nyújtófelületen sodorj rudat a tészta negyedéből, majd vágj belőle 1,5 cm hosszú darabo...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűEgy gigantikus lábosban kifőztem egy kiló tagliatelle tésztát (ez az a típus, ami olyan, mintha a spagettin végigment volna egy úthenger). Míg a tészta fő, 15 dkg vajon (nem nyifog...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megtisztítjuk, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, hűtjük, majd áttörjük. Egy tálba öntjük, hozzá adjuk a lisztet, morzsát, só, cukor összegyúrjuk. Vizet teszunk fel főn...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű