50 dkg spagetti, 15 dkg húsos, füstölt szalonna, 1,5 dl tejszín, 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg reszelt parmezán sajt, olaj, só, bors
1. A tésztát a szokásos módon, bő, forrásban lévő, sós vízben kifőzzük.
2. A szalonnát csíkokra vágjuk, serpenyőben megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát.
3. Felöntjük a tejszínnel, borsozzuk és belekeverjük a reszelt parmezán sajt felét.
4. A lecsöpögtetett tésztát a szalonnás-tejszínes mártásra szedjük és összemelegítjük.
5. A maradék reszelt parmezán sajttal meghintve kínáljuk.
Az élesztőt langyos tejjel és cukorral felfuttatjuk. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojásokat az élesztőt, 5 dkg cukrot, sót, tejet amennyit felvesz, tejfölt jól ös...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba tesszük, a közepébe öntjük az élesztős tejet és az olívaolajat, majd a langyos vizet. Megsózzuk és alaposa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTúró krém: 50dk túró 2 tojás (a tojások fehérjét felverem habbá) 4 ek kanál búzadara, 1 kávés kanál liszt, késhegynyi szódabikarbóna, 5dkg margarin, 1 vaníliás cukor,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A padlizsánt megmossuk és hosszában felszeleteljük, megsózzuk és hagyjuk állni, hogy levet eresszen, majd lemossuk. A sonkát felszel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű