50 dkg spagetti, 15 dkg húsos, füstölt szalonna, 1,5 dl tejszín, 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg reszelt parmezán sajt, olaj, só, bors
1. A tésztát a szokásos módon, bő, forrásban lévő, sós vízben kifőzzük.
2. A szalonnát csíkokra vágjuk, serpenyőben megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát.
3. Felöntjük a tejszínnel, borsozzuk és belekeverjük a reszelt parmezán sajt felét.
4. A lecsöpögtetett tésztát a szalonnás-tejszínes mártásra szedjük és összemelegítjük.
5. A maradék reszelt parmezán sajttal meghintve kínáljuk.
Olívaolajon megdinszteljük a fokhagymát, majd rádobjuk a spenótot és azt is megpároljuk, sóval, borssal ízesítjük. Hagyjuk hűlni. Ezután hozzákeverjük a ricottát, a parmezán sajtot...
Elkészítési idő: 1,5-2 óra Nehézség: KönnyűA kaposztát metisztitjuk, es vékony metéltre vágjuk A hagymát aprora kockázzuk Egy magassabb labasban a hagymát az olajon üvegesre pároljuk,hozzaadjuk a kápsztát,megkeverjük ,es...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KönnyűFőzzük meg a tésztát enyhén sós vízben. A felforrósított olajon pirítsuk a hagymát kb. 2 percig. Adjuk hozzá a répát, a fokhagymát, a káposztát, a paprikát és a brokkolit, és köze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet dagasztótálba tesszük. A közepébe kis fészket képezünk ki. Beletesszük a cukrot, majd rámorzsoljuk az élesztőt. Felöntjük 1 dl langyos tejjel. Hagyjuk, hogy az élesztőnk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű