tésztához: 25 dkg vaj/margarin, 25 dkg túró, 25 dkg liszt, pici só, 1 tojás
töltelékhez: virsli
megkenéshez: 1 tojás
1. Először a vajat elmorzsoljuk a sózott liszttel, majd hozzáadjuk a túrót és a tojást.
2. Picit állni hagyjuk hideg helyen, én a fagyasztóba szoktam berakni fél órára.
3. Lisztezett deszkán kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, és akkora téglalapokat vágunk belőle, hogy ha a virslit elfelezzük keresztben, az beleférjen (ha van burka, azt eltávolítjuk, a juhbelest nem kell meghámozni).
4. Roládokat készítünk, én a végeit nem szoktam lezárni.
5. A tetejét megkenhetjük, és 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük.
A káposztát lereszelem besózom, és kicsit állni hagyom. Az olajat egy lábosban felhevítem, majd hozzáadom a kinyomkodott káposztát, borsozom, és adok hozzá egy kevés cukrot.(í...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA palacsinta hozzávalóit összekeverjük, a szokásosnál sűrűbb legyen, majd a palacsintákat kisütjük. A csirkemellet apró darabokra felszeljük, egy kevés olajon megpirítjuk, sóval...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű♥ A mártás elkészítése : tegyük egy edénybe a meggyet, és öntsük fel annyi vízzel ami ellepi. Adjuk hozzá a cukrot, a vanília rudat, a fahéjat, és a szegfűszegeket. ( ha van fűsz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Egy tálba teszem a vajat és a langyos tejet és addig keverem, míg a vaj felolvad a tejben. Ehhez szitálom hozzá a lisztet, sót, csipetnyi cukrot és az ecetet. Jól öss...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű