tésztához: 25 dkg vaj/margarin, 25 dkg túró, 25 dkg liszt, pici só, 1 tojás
töltelékhez: virsli
megkenéshez: 1 tojás
1. Először a vajat elmorzsoljuk a sózott liszttel, majd hozzáadjuk a túrót és a tojást.
2. Picit állni hagyjuk hideg helyen, én a fagyasztóba szoktam berakni fél órára.
3. Lisztezett deszkán kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, és akkora téglalapokat vágunk belőle, hogy ha a virslit elfelezzük keresztben, az beleférjen (ha van burka, azt eltávolítjuk, a juhbelest nem kell meghámozni).
4. Roládokat készítünk, én a végeit nem szoktam lezárni.
5. A tetejét megkenhetjük, és 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük.
Két féle sajt van előkészítve, mert nálunk még megy rá reszelt trappista is, amikor készen van! És nem kell hozzá só! A bacon van olyan sós, hogy bőven elég bele annyi, külön én ne...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehézfélretett krumplis tésztát kevés liszttel átgyúrjuk, mert a nudlihoz keményebb tészta szükséges, mint a gombóchoz. Gyúródeszkán elnyújtjuk, először hosszú rudakat, majd kisebb dar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA búzadarát kevés olajon megpirítjuk, majd vizet adunk hozzá. Fedőt teszünk rá, hogy megszívja magát a darált. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. Összekeverjük, porcukorral, l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA főtt krumplit még melegen áttörjük krumplinyomóval és megvárjuk míg teljesen kihűl, majd hozzáadjuk a lisztet,a tojást, a sót és összegyúrjuk. Lisztezett felületen kisodorjuk és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű