nokedli: 4 tojás, 1 kg liszt, só ízlés szerint
1 fej hagyma, 20 dkg bacon vagy császárszalonna, 15 dkg füstölt-főtt tarja, 150 g tejföl, 10-15 dkg sajt
1. A hagymát összedaraboljuk és kevés zsíron megpirítjuk.
2. A császárszalonnát és a tarját kockára vágjuk megpirítjuk, majd a kettőt összekeverjük.
3. Elkészítjük a galuskát majd a tejföllel összekeverjük.
4. A tejfölös galuska felét tűzálló tálba rakjuk, rárakjuk a megpirított szalonna felét, majd a galuska másik felét, utána ismét a szalonnát és a végén a tetejére sajtot reszelünk.
5. Sütőben összemelegítjük.
A lisztet elkeverjük a langyos tejben. A tojássárgáját kikeverjük 10 dkg cukorral, citromhéjjal és vaníliás cukorral vagy vaníliával. A tojásfehérjét félig felverjük pici sóval, ma...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 evőkanál cukorral. Egy tálba szitáljuk a lisztet, beleszórjuk a sót, a cukrot, a vaníliás cukrot, beleütjük a tojást, beleöntjük a fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizskoch elkészítése is gyerekjáték, ehhez először a rizst, a tejet, a vizet és a vaníliás cukrot egy lábasba tesszük, és közepes hőfokon, néhány percenként kevergetve tejberizst...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált húst kevés zsíron fehéredésig sütjük, majd fedő alatt puhítjuk kb. 10 percig, majd ráöntjük a bolognai szószt és összeforraljuk. Félretesszük. Lereszeljük a sajtot. Ezu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű