nokedli: 4 tojás, 1 kg liszt, só ízlés szerint
1 fej hagyma, 20 dkg bacon vagy császárszalonna, 15 dkg füstölt-főtt tarja, 150 g tejföl, 10-15 dkg sajt
1. A hagymát összedaraboljuk és kevés zsíron megpirítjuk.
2. A császárszalonnát és a tarját kockára vágjuk megpirítjuk, majd a kettőt összekeverjük.
3. Elkészítjük a galuskát majd a tejföllel összekeverjük.
4. A tejfölös galuska felét tűzálló tálba rakjuk, rárakjuk a megpirított szalonna felét, majd a galuska másik felét, utána ismét a szalonnát és a végén a tetejére sajtot reszelünk.
5. Sütőben összemelegítjük.
A tésztát sós vízben megfőzzük. A paradicsomot apró, a mozzarellát nagyobb kockákra vágjuk. A tésztával és a paradicsommal, a reszelt parmezánnal, az újhagymával és a bazsalikommal...
Elkészítési idő:Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. 2. A megtisztított karfiolfejet aprítsd össze. Használhatsz darálót, botmixert, reszelőt: ami éppen kéznél van. A lényeg, hogy legfeljebb rizsszem...
Elkészítési idő:Egy edényben összekeverjük a porcukrot, a lisztet és a sütőport. Egy másik edényben az 1 ek. cukorral habosra keverjük a tojásokat, utána hozzáöntjük a tejet. Először csipet sóval...
Elkészítési idő: