nokedli: 4 tojás, 1 kg liszt, só ízlés szerint
1 fej hagyma, 20 dkg bacon vagy császárszalonna, 15 dkg füstölt-főtt tarja, 150 g tejföl, 10-15 dkg sajt
1. A hagymát összedaraboljuk és kevés zsíron megpirítjuk.
2. A császárszalonnát és a tarját kockára vágjuk megpirítjuk, majd a kettőt összekeverjük.
3. Elkészítjük a galuskát majd a tejföllel összekeverjük.
4. A tejfölös galuska felét tűzálló tálba rakjuk, rárakjuk a megpirított szalonna felét, majd a galuska másik felét, utána ismét a szalonnát és a végén a tetejére sajtot reszelünk.
5. Sütőben összemelegítjük.
Felteszem a tészta főzővizét forrni, majd a vékonyra vágott bacont vagy sonkát egy sütőlapra fektetem egymás mellé, és a sütőbe tolva 6-7 perc alatt, grillfokozaton ropogósra sütöm...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 200 fokra kapcsoljuk! A száraz hozzávalókat egy keverőtálba szórjuk, majd a közepébe beleöntjük a kefirt és a vizet. Kézzel olyan tessék-lássék módra összedolgozzuk, tényle...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűfélretett krumplis tésztát kevés liszttel átgyúrjuk, mert a nudlihoz keményebb tészta szükséges, mint a gombóchoz. Gyúródeszkán elnyújtjuk, először hosszú rudakat, majd kisebb dar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. Közben a szalonnát apró kockákra vágjuk és megpíritjuk. A tejfölt alaposan kikeverjük. A sajtot lereszeljük. Ha a tészta kifőtt akkor egy j...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű