nokedli: 4 tojás, 1 kg liszt, só ízlés szerint
1 fej hagyma, 20 dkg bacon vagy császárszalonna, 15 dkg füstölt-főtt tarja, 150 g tejföl, 10-15 dkg sajt
1. A hagymát összedaraboljuk és kevés zsíron megpirítjuk.
2. A császárszalonnát és a tarját kockára vágjuk megpirítjuk, majd a kettőt összekeverjük.
3. Elkészítjük a galuskát majd a tejföllel összekeverjük.
4. A tejfölös galuska felét tűzálló tálba rakjuk, rárakjuk a megpirított szalonna felét, majd a galuska másik felét, utána ismét a szalonnát és a végén a tetejére sajtot reszelünk.
5. Sütőben összemelegítjük.
A hagymát és a gombát apróra vágjuk, olajon sóval, borssal és a vágott petrezselyemzölddel megpároljuk, majd zsírjára sütjük. A juhtúrót eldolgozzuk 2 tojással, a tejjel,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben megfőzzük. A hagymát felaprítjuk és olívaolajon megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst és mikor feldobja a levét belekeverjük a paradicsomszószt is. Majd fel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűaz alapanyagokból kemény tésztát gyúrunk szikkadni hagyjuk 15-2o percet nagylyukú reszelőn lereszeljük szárítjuk még 3o percet, majd a fővő leveshez adjuk
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Készítsünk füstölt szalonna alátéttel egy szabvány krumplipaprikást. 2. Hosszú lére engedjük fel. 3. Amikor a krumpli félig megfőtt, akkor rakjunk bele egy marék tarhony...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz