Családireceptkönyv.hu

Részeges nyuszi


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt, 1 tojás, 6 dkg cukor, 5 dkg margarin, 2-2,5 dl tej, ez függ a liszttől, csipet só, 1 evőkanál rum, 1 cs vaníliás cukor, 3 dkg élesztő, 16 db mazsola, 1 tojássárgája pici tejjel elkeverve a lekenéshez

Elkészítés:


1. Az élesztőt pici cukorral, tejjel és liszttel felfuttatjuk, majd mindent a kenyérsütő gépbe teszünk.

2. Dagasztó programra kapcsolunk, amely keleszt is.

3. A megkelt tésztát kivesszük és 8 darabra vágjuk. Majd mindegyiket még 2 felé osztjuk.

4. Olyan kis kúpformát formálunk belőle, aminek a keskenyebb végét mélyen bevágjuk és a 2 darabot egymással szembefordítjuk.

5. Mazsolából rakjuk ki a szemét, majd hagyjuk kelni kb. 30 percet.

6. Ezután tejjel elkevert tojássárgájával lekenjük és meleg sütőbe tesszük be sülni, 160 fokra, kb. 30 percre.

Részeges nyuszi

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Búrkifli
Búrkifli

♥ TÖLTELÉK : Felverjük a 4 tojásfehérjét, mikor félig felvertük, beletehetjük a cukrot (4-5 púpos evőkanál), és folytatjuk a habverést. Kemény habbá kell verni. A felvert habba sz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Olajbogyós kifli (Stahl)
Olajbogyós kifli (Stahl)

1 A tésztához a tejet és a vajat egy kisebb fazékban kevergetve addig langyosítjuk, amíg a vaj felolvad. Ekkor levesszük a tűzről, hozzáöntjük a vizet, és egy kis tálkában összeke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Hambi zsemle
Hambi zsemle

A lisztet beletesszük egy edénybe és egy kis fészket csinálunk a közepébe. Abba tesszük a kristálycukrot, az élesztőt, majd ráöntjük a langyos tejet. Amikor felfutott az élesztő,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokis croissant
Csokis croissant

A lisztet egy zárható tálban vagy konyharuhával lefedve kb. 15 percre 50 fokos sütőbe tesszük. Ezalatt a langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Ha a liszt már kézmeleg a hozzával...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk