50 dkg liszt, 1 tojás, 6 dkg cukor, 5 dkg margarin, 2-2,5 dl tej, ez függ a liszttől, csipet só, 1 evőkanál rum, 1 cs vaníliás cukor, 3 dkg élesztő, 16 db mazsola, 1 tojássárgája pici tejjel elkeverve a lekenéshez
1. Az élesztőt pici cukorral, tejjel és liszttel felfuttatjuk, majd mindent a kenyérsütő gépbe teszünk.
2. Dagasztó programra kapcsolunk, amely keleszt is.
3. A megkelt tésztát kivesszük és 8 darabra vágjuk. Majd mindegyiket még 2 felé osztjuk.
4. Olyan kis kúpformát formálunk belőle, aminek a keskenyebb végét mélyen bevágjuk és a 2 darabot egymással szembefordítjuk.
5. Mazsolából rakjuk ki a szemét, majd hagyjuk kelni kb. 30 percet.
6. Ezután tejjel elkevert tojássárgájával lekenjük és meleg sütőbe tesszük be sülni, 160 fokra, kb. 30 percre.
A hozzávalókat a kenyérsütő üstjébe tesszük és indítjuk a tészta programot.Amíg a gép dolgozik, elkészül a töltelék: a vajat alaposan kikeverem a cukorral és a fahéjjal. Ha elkész...
Elkészítési idő:Az élesztő feloldjuk a meleg vízben. Utána a langyos tejet, a natur joghurtot és a cukrot adunk hozzá, jól összekeverjük A lisztet a sütőporral, fokozatosan hozzáadjuk jól összed...
Elkészítési idő:Az élesztőt felfuttatjuk . A többi hozzávalóval együtt jól kidolgozzuk mint egy kelt tésztát . 30 percig pihentetjük. Majd kinyujtjuk , és lekenjük a tyúk zsírral , rászórjuk az ap...
Elkészítési idő: kb 1 óra