50 dkg liszt, 1 tojás, 6 dkg cukor, 5 dkg margarin, 2-2,5 dl tej, ez függ a liszttől, csipet só, 1 evőkanál rum, 1 cs vaníliás cukor, 3 dkg élesztő, 16 db mazsola, 1 tojássárgája pici tejjel elkeverve a lekenéshez
1. Az élesztőt pici cukorral, tejjel és liszttel felfuttatjuk, majd mindent a kenyérsütő gépbe teszünk.
2. Dagasztó programra kapcsolunk, amely keleszt is.
3. A megkelt tésztát kivesszük és 8 darabra vágjuk. Majd mindegyiket még 2 felé osztjuk.
4. Olyan kis kúpformát formálunk belőle, aminek a keskenyebb végét mélyen bevágjuk és a 2 darabot egymással szembefordítjuk.
5. Mazsolából rakjuk ki a szemét, majd hagyjuk kelni kb. 30 percet.
6. Ezután tejjel elkevert tojássárgájával lekenjük és meleg sütőbe tesszük be sülni, 160 fokra, kb. 30 percre.
A vaj kivételével az összes hozzávalót a dagasztógép táljába mérjük. Elindítjuk a dagasztást. 3-4 perc után, amikor már összeállt a tésztánk több részletben hozzáadjuk a puha vaja...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kisebb edénybe tegyél 1 dl kézmeleg vizet, 2 evőkanál cukrot, 1 evőkanál lisztet és morzsold bele az élesztőt. Langyos helyen hagyd felfutni 15 percig. Egy nagyobb tálba mérd...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKeverjük össze egy tálban a kefirt a sóval, a cukorral és az ecetben felfuttatott szódabikarbónával, majd fokozatosan adjuk hozzá az átszitált lisztet, közben egy habverővel kavarg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű