50 dkg liszt, 1 tojás, 6 dkg cukor, 5 dkg margarin, 2-2,5 dl tej, ez függ a liszttől, csipet só, 1 evőkanál rum, 1 cs vaníliás cukor, 3 dkg élesztő, 16 db mazsola, 1 tojássárgája pici tejjel elkeverve a lekenéshez
1. Az élesztőt pici cukorral, tejjel és liszttel felfuttatjuk, majd mindent a kenyérsütő gépbe teszünk.
2. Dagasztó programra kapcsolunk, amely keleszt is.
3. A megkelt tésztát kivesszük és 8 darabra vágjuk. Majd mindegyiket még 2 felé osztjuk.
4. Olyan kis kúpformát formálunk belőle, aminek a keskenyebb végét mélyen bevágjuk és a 2 darabot egymással szembefordítjuk.
5. Mazsolából rakjuk ki a szemét, majd hagyjuk kelni kb. 30 percet.
6. Ezután tejjel elkevert tojássárgájával lekenjük és meleg sütőbe tesszük be sülni, 160 fokra, kb. 30 percre.
♥ TÖLTELÉK : Felverjük a 4 tojásfehérjét, mikor félig felvertük, beletehetjük a cukrot (4-5 púpos evőkanál), és folytatjuk a habverést. Kemény habbá kell verni. A felvert habba sz...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1 A tésztához a tejet és a vajat egy kisebb fazékban kevergetve addig langyosítjuk, amíg a vaj felolvad. Ekkor levesszük a tűzről, hozzáöntjük a vizet, és egy kis tálkában összeke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet beletesszük egy edénybe és egy kis fészket csinálunk a közepébe. Abba tesszük a kristálycukrot, az élesztőt, majd ráöntjük a langyos tejet. Amikor felfutott az élesztő,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy zárható tálban vagy konyharuhával lefedve kb. 15 percre 50 fokos sütőbe tesszük. Ezalatt a langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Ha a liszt már kézmeleg a hozzával...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes