Családireceptkönyv.hu

Török Poğaça recept


Írta:

Adag: 12-14
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


200 g natur joghurt
1 csomag friss élesztő (szárított élesztővel is működik)
200 ml langyos víz
100 ml semleges növényi olaj
700-850 g liszt
1 Sütőpor
1 evőkanál só
1 púpozott evőkanál cukor
80 ml langyos tej

töltelék:
200-250 g feta sajt
1 csokor petrezselyem
Egyéb:
2 tojássárgája
2 ek tej
Sesam és fekete kömény a díszítéshez

Elkészítés:


Az élesztő feloldjuk a meleg vízben.
Utána a langyos tejet, a natur joghurtot és a cukrot adunk hozzá, jól összekeverjük
A lisztet a sütőporral, fokozatosan hozzáadjuk jól összedagasztjuk
Amikor körülbelül a fele a lisztet beledagasztottuk, akkor, az olajat és sót is hozzá adjuk.
Egy enyhén ragacsos tésztánk lesz. kb mint a fánk tészta olyan legyen.
Nedves konyharuhával letakarjuk és kelesztjük kb 40 -50 percig amíg térfogata megnövekszik jelentősen.
Ebben az időszakban elkészítjük tölteléket. A feta sajtot lereszeljük és az apróra vágott petrezselyemmel összekeverjük. Pihenési idö után azonos méretű golyókat készitünk amely körülbelül akkora, mint egy kis narancs.

Tipp: Mivel a tészta kissé ragacsos, igy olajozzuk be a kezünket könnyebben formázzunk.
Letakarjuk a tésztát és ismét 15 percig pihentetjük.

A pihenőidő, után cipókat ovális formára nyújtjuk és kb a feléig bevagdossuk.
A vágatlan oldalára tesszük a tölteléket. . csiga vagy kifli alakura formázzuk
Végül helyezzük őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és tej tojássárgáját összekeverjük és ecset segitségével megkenjük a tészták tetejét. szezámmag és fekete köménnyel diszitjük
165 ° C (alsó / felső fűtés kb 20-22 percig, sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Mint a hagymás burgonya hasonló töltelékkel is töltik.
Burgonya ,vöröshagyma bors.örölt pirospaprika összetevökböl készitik.

Én pl póréhagymát öröltborsot és kevés fokhagymaport is adtam a feta sajt petrezselyem töltelékhez.

Török Poğaça recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gonda
Szabi pék Bagel és főzött pancsos perec
Szabi pék Bagel és főzött pancsos perec

300g érett kovászt 350ml 38 fokos vízet 0,5 dl olajat 1 evőkanál mézet a dagasztó tálba mértük és elkevertük. Rá szitáltunk, 750g BL55 lisztet elkezdtük begyúrni. Egy p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Túrós pogácsa
Túrós pogácsa

A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, ízlés szerint sózzuk. Finomabb, ha legalább egy éjszakát hagyjuk állni :) A pogácsákat tetszés szerint szaggatjuk, vagy kockákra vágjuk. To...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Sajtkrémes-fokhagymás-tejfölös baguettek
Sajtkrémes-fokhagymás-tejfölös baguettek

A megtisztított és kockára vágott krumplit megfőzzük, leszűrjük és összetörjük. Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk és a cukorral meghintve hagyjuk felfutni. A liszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mrs Smith
Bagel
Bagel

A liszteket az élesztővel, a cukorral és a sóval összekevertem, az olajat egy az egyben öntöttem hozzá, a víznek először csak a felét, aztán fokozatosan. a robotgép dagasztókarjáva...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk