30 dkg makaróni, 5 db tojás, 2 dl tejföl, őrölt bors, 1 gerezd fokhagyma, kb. 1 dl tej, 2 dkg vaj, 10 dkg füstölt kolbász, étolaj, só, 20 dkg sajt, szerecsendió
1. A tésztát lobogó, sós vízben puhára főzzük.
2. A tojások sárgáját a 2 dl tejföllel, 15 dkg reszelt sajttal, csipet sóval, őrölt borssal, reszelt szerecsendióval, kevés tejjel összekeverjük.
3. A kolbászt apró kockára vágva hozzákeverjük a főtt, kis olajjal átforgatott, kissé kihűlt makarónihoz, majd belekeverjük a tojások felvert habját és az ízesített, tejfölös tojás sárgák felét.
4. Kivajazott formába öntjük a tésztát, és a maradék tejfölös tojás sárgát a tetejére öntjük. 140 fokos sütőben 25-30 percig sütjük.
5. Ha kisült, forrón a tetejére szórjuk a maradék reszelt sajtot.
A cukkinit közepesen vastag karikákra vágjuk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe dobjuk. Mehet utána a pici rózsákra szedett karfiol, a koktélparadicsom nyugodtan szárastul, a póréh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztben elmorzsoljuk a margarint, beletesszük a tojások sárgáját, a sót. A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Alaposan kidagasztjuk, meleg, sötét...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A tojásokat a cukorral, a sóval kézi habverővel keverjük habosra. 2. Adjuk hozzá a tejet. 3. A lisztet mérjük ki, és 3-4 adagban adjuk a tésztához. Minden adag előtt keverjük...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyűvaj-cukor-kikeverem-tojás.s. Tojás f+cukor-felverem.-hozzá a vajas cucchoz-száraz hozzávaló is-alma. Tűzálló tálba a massza-tetejére alma és sütöm.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű