30 dkg makaróni, 5 db tojás, 2 dl tejföl, őrölt bors, 1 gerezd fokhagyma, kb. 1 dl tej, 2 dkg vaj, 10 dkg füstölt kolbász, étolaj, só, 20 dkg sajt, szerecsendió
1. A tésztát lobogó, sós vízben puhára főzzük.
2. A tojások sárgáját a 2 dl tejföllel, 15 dkg reszelt sajttal, csipet sóval, őrölt borssal, reszelt szerecsendióval, kevés tejjel összekeverjük.
3. A kolbászt apró kockára vágva hozzákeverjük a főtt, kis olajjal átforgatott, kissé kihűlt makarónihoz, majd belekeverjük a tojások felvert habját és az ízesített, tejfölös tojás sárgák felét.
4. Kivajazott formába öntjük a tésztát, és a maradék tejfölös tojás sárgát a tetejére öntjük. 140 fokos sütőben 25-30 percig sütjük.
5. Ha kisült, forrón a tetejére szórjuk a maradék reszelt sajtot.
A tésztát lobogó, forró vízben félkészre főzöm és leszűröm. Egy hőálló tálat vagy közepes tepsit kikenek egy kis olajjal és zsemlemorzsával megszórom. A tojásokat egy keverőtálb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElső lépésként rakjunk fel sós vizet forrni a tésztának. Általában 1 kiló tésztához 10 liter vizet kéne használni. Picit lehet kevesebb, de muszáj ellepnie azt. Amikor forr a víz,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát kockára vágjuk és az aprított hagymával együtt megpirítjuk. Hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát és félpuhára pároljuk. Ekkor a darált húst is belekeverjük, fűszerez...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes- A káposztát metéltre vágjuk a vöröshagymával. - A répát kis téglalapokra szeleteljük. - Az újhagymát közepesen vékony karikákra vágjuk. - Feltesszük sós vízben a tésztát. - A...
Elkészítési idő: 15- 30 perc Nehézség: Közepes