30 dkg nagy kocka tészta, 15 dkg füstölt sonka (vagy tarja, maradék is lehet), 5 dkg vaj, só, őrölt bors, 3 dl tejföl, 2 db tojás, 2 ek zsemlemorzsa
1. A tojássárgájákat keverjük habosra, adjuk hozzá a puha vajat, a tejfölt, sót, borsot, majd az apróra vágott sonkát.
2. A tésztát kifőzzük, majd belekeverjük a tejfölös masszába.
3. Végül a tojásfehérje habot is keverjük bele.
4. Kivajazott, morzsával megszórt jénaiba töltsük.180 fokon 20-30 perc alatt süssük meg.
5. Tetejére szórhatunk még füstölt sajtot is.
6. Tejföllel kínáljuk.
Készítünk egy sima pörköltet a hozzávalókból. A lényeg, hogy minél kevesebb leve maradjon a végén. (Én a töltéskor le is szűrtem.) A lisztet egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: Közepesa kifliket kb. fél cm-es kis karikákra vágjuk, leöntjük a 2 csomag . vaniliás cukorral és ízlés szerint kristálycukorral ízesített tejjel. Amikor a kifli a tejet magába szí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szilvákat félbevágjuk, és mindegyik közepébe teszünk egy kiskanál fahéjas porcukrot a mag helyére. A krumplit kockára vágjuk, puhára főzzük sós vízben, majd jól lecsepegtetjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes