30 dkg nagy kocka tészta, 15 dkg füstölt sonka (vagy tarja, maradék is lehet), 5 dkg vaj, só, őrölt bors, 3 dl tejföl, 2 db tojás, 2 ek zsemlemorzsa
1. A tojássárgájákat keverjük habosra, adjuk hozzá a puha vajat, a tejfölt, sót, borsot, majd az apróra vágott sonkát.
2. A tésztát kifőzzük, majd belekeverjük a tejfölös masszába.
3. Végül a tojásfehérje habot is keverjük bele.
4. Kivajazott, morzsával megszórt jénaiba töltsük.180 fokon 20-30 perc alatt süssük meg.
5. Tetejére szórhatunk még füstölt sajtot is.
6. Tejföllel kínáljuk.
A vajból, lisztből és tejből besamel mártást készítek. Ízesítem fokhagymával. borssal, szerecsendióval, sóval. Ha kész belereszelek 25 dkg sajtot vagy 2 tömlős sajtot. Közben kifőz...
Elkészítési idő:.A szalonnát apró kockára vágjuk, kisütjük, a pörcöt kiszedjük. A kockára vágott hagymát és a vékony csíkokra vágott zöldpaprikát a zsiradékon megfonnyasztjuk, majd hozzátesszük a...
Elkészítési idő: 40-50 percU mlako mleko staviti kvasac, šecer i so, pa ostaviti da kvasac nadođe. Za to vreme pripremiti ostale sastojke, brašno prosejati, staviti u dublju posudu, dodati ulje, kiselo mleko...
Elkészítési idő: