30 dkg nagy kocka tészta, 15 dkg füstölt sonka (vagy tarja, maradék is lehet), 5 dkg vaj, só, őrölt bors, 3 dl tejföl, 2 db tojás, 2 ek zsemlemorzsa
1. A tojássárgájákat keverjük habosra, adjuk hozzá a puha vajat, a tejfölt, sót, borsot, majd az apróra vágott sonkát.
2. A tésztát kifőzzük, majd belekeverjük a tejfölös masszába.
3. Végül a tojásfehérje habot is keverjük bele.
4. Kivajazott, morzsával megszórt jénaiba töltsük.180 fokon 20-30 perc alatt süssük meg.
5. Tetejére szórhatunk még füstölt sajtot is.
6. Tejföllel kínáljuk.
A tepsit terítsd be a sütőpapírral, majd rakd rá a kenyeret, A tojást felvered, hozzáadod a tejfölt, majd jól keverd el, aztán tegyél bele mindent, amit előkészítettél. Ezt kanalaz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben készre főzzük, közben a szalonnát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk az összepréselt fokhagymát, és néhány perc elteltével a reszelt sajtokat. sóval, borssal,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meleg olajban – állandó kevergetés mellett – megolvasztjuk a cukrot és hagyjuk, hogy egy kicsit megbarnuljon. Ehhez a karamellizált cukorhoz hozzáadjuk a finomra reszelt fejes ká...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meghámozott vöröshagymát késes aprítóban finomra vágjuk. A fokhagymát összezúzzuk, a meghámozott sárgarépát finomra reszeljük. Egy magas oldalú serpenyőben felforrósítjuk az olí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű