30 dkg nagy kocka tészta, 15 dkg füstölt sonka (vagy tarja, maradék is lehet), 5 dkg vaj, só, őrölt bors, 3 dl tejföl, 2 db tojás, 2 ek zsemlemorzsa
1. A tojássárgájákat keverjük habosra, adjuk hozzá a puha vajat, a tejfölt, sót, borsot, majd az apróra vágott sonkát.
2. A tésztát kifőzzük, majd belekeverjük a tejfölös masszába.
3. Végül a tojásfehérje habot is keverjük bele.
4. Kivajazott, morzsával megszórt jénaiba töltsük.180 fokon 20-30 perc alatt süssük meg.
5. Tetejére szórhatunk még füstölt sajtot is.
6. Tejföllel kínáljuk.
A lisztet dagasztótálba tesszük. A közepébe kis fészket alakítunk ki. Beletesszük a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt és felöntjük a langyos vízzel. Hagyjuk, hogy az élesztő 15 pe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKimérem a lisztet majd kisebb lyukat csinálok a közepére, bele teszem a cukrot, bele morzsolom az élesztőt és felöntöm kb 1 dl vízzel. Hagyom az élesztőt fel futni (akkor jó ha hab...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat osszekeverem, majd 3 orat pihentetem. Ha este keszited el es reggelig a hutoben all, az is jo. Kannallal formazva/szaggatva fozom a levesbe.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű