1 közepes fej vöröshagyma, 25 dkg bacon szalonna, 2-3 ek olívaolaj, 25 dkg zöldborsó, 25 dkg spagetti, 5 dl főzőtejszín, 1-2 ek cukor, 1 ek ételízesítő, 1 tk oregano, 1 tk bazsalikom, bors, reszelt sajt
1. A bacon szalonnát apróra felkockázom, és az olajon odateszem pirítani.
2. A vöröshagymát is apróra darabolom, hozzáadom és együtt pirítom.
3. Mikor már majdnem jó, ráteszem a zöldborsót (mirelit is lehet) és együtt tovább párolom, pirítom.
4. 5-10 perc után ráöntöm a tejszínt, beleteszem a cukrot.
5. Fűszerezem bazsalikommal, oreganóval, borssal. Sózni nem nagyon kell, mert a bacon is sós.
6. Lefedem és addig főzöm míg a borsó megpuhul.
7. Közben a spagettit kifőzöm a szokásos módon.
8. Végül a tésztát és a ragut összekeverem.
9. Tálalásnál reszelt sajtot szórok a tetejére.
1. A langyos vízben 10g mézzel futtassuk fel az élesztőt. 2. Egy nagy keverőtálban mérjük össze a liszteket a sóval és az oregánóval, ha fűszeres tésztát szeretnénk. 3. Ha az éle...
Elkészítési idő: 1 óraA tojásokat összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, olajjal és a szódabikarbónával. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport, diót, a reszelt tököt, mazsolát és a fahéjat. A masszát...
Elkészítési idő:Mossuk meg a szilvát és magozzuk ki úgy, hogy a szilvát szétnyitjuk. Morzsoljuk össze az élesztőt és kevés cukorral futtassuk fel langyos tejben. Keverjük össze a lisztet, mar...
Elkészítési idő: