Családireceptkönyv.hu

Spagetti Emiliana


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 közepes fej vöröshagyma, 25 dkg bacon szalonna, 2-3 ek olívaolaj, 25 dkg zöldborsó, 25 dkg spagetti, 5 dl főzőtejszín, 1-2 ek cukor, 1 ek ételízesítő, 1 tk oregano, 1 tk bazsalikom, bors, reszelt sajt

Elkészítés:


1. A bacon szalonnát apróra felkockázom, és az olajon odateszem pirítani.

2. A vöröshagymát is apróra darabolom, hozzáadom és együtt pirítom.

3. Mikor már majdnem jó, ráteszem a zöldborsót (mirelit is lehet) és együtt tovább párolom, pirítom.

4. 5-10 perc után ráöntöm a tejszínt, beleteszem a cukrot.

5. Fűszerezem bazsalikommal, oreganóval, borssal. Sózni nem nagyon kell, mert a bacon is sós.

6. Lefedem és addig főzöm míg a borsó megpuhul.

7. Közben a spagettit kifőzöm a szokásos módon.

8. Végül a tésztát és a ragut összekeverem.

9. Tálalásnál reszelt sajtot szórok a tetejére.

Spagetti Emiliana

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Lilahagymás, sajtos, sonkás táska
Lilahagymás, sajtos, sonkás táska

1.) A leveles tésztát kivesszük a fagyasztóból és kb. 2 óra alatt felengedjük. Ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk, és 6 db dupla téglalap nagyságú darabra vágjuk. A téglalapok eg...

Elkészítési idő: 1/2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lusta pizzatészta – tíz perc alatt, kelesztés, dagas
Lusta pizzatészta – tíz perc alatt, kelesztés, dagas

1. A 2/3 bögre meleg vízben feloldjuk az élesztőt és a cukrot. Gyakorlatilag belekeverjük. 2. Ezután jöhet az összes többi hozzávaló, annyi hogy csak két bögre lisztet borítsunk h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gitka
Nudli
Nudli

•lekvár A krumplit megpucolom, mosom, kockára vágom, és enyhén sós vízben megfőzöm. Leszűröm és hagyom kihűlni. Ne legyen nagyon hideg de meleg sem. Utána összetöröm. Ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rétes palacsinta
Rétes palacsinta

Az olajat, ecetet, vizet, sót összekavarjuk, hozzáadjuk a tojást és a lisztet amennyit felvesz (kb.37dkg), hogy jó kemény tésztát kapjunk. 10percig gyúrjuk, 14egyenlő részre osztju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk