1 közepes fej vöröshagyma, 25 dkg bacon szalonna, 2-3 ek olívaolaj, 25 dkg zöldborsó, 25 dkg spagetti, 5 dl főzőtejszín, 1-2 ek cukor, 1 ek ételízesítő, 1 tk oregano, 1 tk bazsalikom, bors, reszelt sajt
1. A bacon szalonnát apróra felkockázom, és az olajon odateszem pirítani.
2. A vöröshagymát is apróra darabolom, hozzáadom és együtt pirítom.
3. Mikor már majdnem jó, ráteszem a zöldborsót (mirelit is lehet) és együtt tovább párolom, pirítom.
4. 5-10 perc után ráöntöm a tejszínt, beleteszem a cukrot.
5. Fűszerezem bazsalikommal, oreganóval, borssal. Sózni nem nagyon kell, mert a bacon is sós.
6. Lefedem és addig főzöm míg a borsó megpuhul.
7. Közben a spagettit kifőzöm a szokásos módon.
8. Végül a tésztát és a ragut összekeverem.
9. Tálalásnál reszelt sajtot szórok a tetejére.
A hozzávalókból tésztát készítünk, és kb. 1 óráig kelesztjük. Ezután a tésztát 8 egyenlő részre osztjuk és kerekre nyújtjuk. A köröket sugár alakban, mint a pizzát, elvágjuk. Ebbe...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA tésztát lobogó, sós vízben feltesszük főni. Míg a tészta fő, előkészülünk a mártáshoz: a gombát meghámozzuk, majd kisebb szeletekre vágjuk. Egy serpenyőben vajat hevítünk, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagyobb fazékban vizet teszünk fel forrni, és megsózzuk. A nokedli tésztáját a lisztből, tojásokból, csipetnyi sóval és a vízzel összeállítjuk. A forrásban lévő vízbe belesza...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA krumplit megmossuk, héjastól megfőzzük, majd meghámozzuk és áttörjük. Hagyjuk langyosra hűlni. Az élesztőt összemorzsoljuk, elkeverjük 2 ek liszttel, 1,5 dl langyos vízzel, és m...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: Könnyű