1 közepes fej vöröshagyma, 25 dkg bacon szalonna, 2-3 ek olívaolaj, 25 dkg zöldborsó, 25 dkg spagetti, 5 dl főzőtejszín, 1-2 ek cukor, 1 ek ételízesítő, 1 tk oregano, 1 tk bazsalikom, bors, reszelt sajt
1. A bacon szalonnát apróra felkockázom, és az olajon odateszem pirítani.
2. A vöröshagymát is apróra darabolom, hozzáadom és együtt pirítom.
3. Mikor már majdnem jó, ráteszem a zöldborsót (mirelit is lehet) és együtt tovább párolom, pirítom.
4. 5-10 perc után ráöntöm a tejszínt, beleteszem a cukrot.
5. Fűszerezem bazsalikommal, oreganóval, borssal. Sózni nem nagyon kell, mert a bacon is sós.
6. Lefedem és addig főzöm míg a borsó megpuhul.
7. Közben a spagettit kifőzöm a szokásos módon.
8. Végül a tésztát és a ragut összekeverem.
9. Tálalásnál reszelt sajtot szórok a tetejére.
1.) A leveles tésztát kivesszük a fagyasztóból és kb. 2 óra alatt felengedjük. Ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk, és 6 db dupla téglalap nagyságú darabra vágjuk. A téglalapok eg...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: Könnyű1. A 2/3 bögre meleg vízben feloldjuk az élesztőt és a cukrot. Gyakorlatilag belekeverjük. 2. Ezután jöhet az összes többi hozzávaló, annyi hogy csak két bögre lisztet borítsunk h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű•lekvár A krumplit megpucolom, mosom, kockára vágom, és enyhén sós vízben megfőzöm. Leszűröm és hagyom kihűlni. Ne legyen nagyon hideg de meleg sem. Utána összetöröm. Ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajat, ecetet, vizet, sót összekavarjuk, hozzáadjuk a tojást és a lisztet amennyit felvesz (kb.37dkg), hogy jó kemény tésztát kapjunk. 10percig gyúrjuk, 14egyenlő részre osztju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű