6 tojás, 15 dkg porcukor, 15 dkg liszt, 5 dkg vaj
csokoládékrém: 25 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 1 cs vaníliás cukor, 15 dkg csokoládé, 2-3 ek tej, 3 dkg kakaópor + 3 dkg porcukor a torta beszórásához
1. A tojásokat szétválasztjuk, a vajat kéz melegre melegítjük.
2. 10 dkg cukrot habosra keverünk a tojás sárgájával.
3. A maradék porcukorral a tojás fehérjéből kemény habot verünk, könnyedén hozzákeverjük a tojássárgás masszához.
4. Beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a vajat, simára keverjük.
5.Lisztezett sütőlapra tortakarikával kijelöljük a tortalap helyét, a masszát a kijelölt helyre kenjük, majd 180 °C-os sütőben megsütjük.
6. Késsel azonnal leválasztjuk a sütőlemezről, a tortakarikával szabályosra kiszúrjuk. (Ebből a mennyiségből 5-6 lapot süthetünk.) A kisült tortalapokat hagyjuk kihűlni.
7. A csokoládékrémhez a vajat puhára olvasztjuk, és a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
8. A csokoládét darabokra törjük, kevés tejjel sűrűre főzzük, lehűtjük, hozzáadjuk a vajhoz, az egészet habos, könnyű krémmé keverjük.
9. A kisült lapokat megkenjük a csokoládékrémmel, a tetejére tesszük a legszebbet, bevonjuk vékony csokoládékrémmel, betesszük a hűtőszekrénybe.
10. Ha tetején megdermedt a krém, összekeverjük a kakaót a porcukorral, rászitáljuk a tortára.
11. Meleg vízbe mártott késsel szeleteljük.
80 g csokoládét vízfürdőben megpuhítunk és addig keverünk, amíg hőfoka néhány fokkal magasabb lesz a testhőmérsékletnél. Ezt a puhított csokoládét nagyon gyorsan belekeverjük 400 g...
Elkészítési idő:Először elkészítjük a mákos gubát. A kifliket felkarikázzuk, a tejet és a vajat összemelegítjük. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, és a langyos vajas tejh...
Elkészítési idő:http://aprosef.hu/sult_turotorta_II
Elkészítési idő: