6 tojás, 15 dkg porcukor, 15 dkg liszt, 5 dkg vaj
csokoládékrém: 25 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 1 cs vaníliás cukor, 15 dkg csokoládé, 2-3 ek tej, 3 dkg kakaópor + 3 dkg porcukor a torta beszórásához
1. A tojásokat szétválasztjuk, a vajat kéz melegre melegítjük.
2. 10 dkg cukrot habosra keverünk a tojás sárgájával.
3. A maradék porcukorral a tojás fehérjéből kemény habot verünk, könnyedén hozzákeverjük a tojássárgás masszához.
4. Beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a vajat, simára keverjük.
5.Lisztezett sütőlapra tortakarikával kijelöljük a tortalap helyét, a masszát a kijelölt helyre kenjük, majd 180 °C-os sütőben megsütjük.
6. Késsel azonnal leválasztjuk a sütőlemezről, a tortakarikával szabályosra kiszúrjuk. (Ebből a mennyiségből 5-6 lapot süthetünk.) A kisült tortalapokat hagyjuk kihűlni.
7. A csokoládékrémhez a vajat puhára olvasztjuk, és a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
8. A csokoládét darabokra törjük, kevés tejjel sűrűre főzzük, lehűtjük, hozzáadjuk a vajhoz, az egészet habos, könnyű krémmé keverjük.
9. A kisült lapokat megkenjük a csokoládékrémmel, a tetejére tesszük a legszebbet, bevonjuk vékony csokoládékrémmel, betesszük a hűtőszekrénybe.
10. Ha tetején megdermedt a krém, összekeverjük a kakaót a porcukorral, rászitáljuk a tortára.
11. Meleg vízbe mártott késsel szeleteljük.
A vajat, a tojások sárgáját és a cukrot tálba tesszük és robotgéppel habosra kavarjuk. Szánjunk rá legalább 5 percet, hogy alaposan összedolgozzuk az alapanyagokat. A tojásfehérjéb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vaníliás pudingport a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük. 2. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a rumot és a mazsolát. Félretesszük, hogy kicsit lehűljön....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszmorzsát és a pirított mogyorót egy tálban jól összekeverjük az olvasztott vajjal és a 2 evőkanál Nutellával. A keveréket belenyomkodjuk egy tortaformába. Nekem sok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk és fehérjét felverjük habnak. Hozzáadjuk a cukrot és addig verjük, amíg jó kemény habot nem kapunk. Ekkor óvatosan kanalanként, beleforgatjuk az őrölt mo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű