burgonya, só, bors, vaj, reszelt sajt, zsemlemorzsa, pirospaprika
1. A burgonyát megtisztítjuk, hosszában félbe vágjuk, bevagdossuk.
2. Sózzuk, borsózzuk és megkenjük olvasztott vajjal.
3. 200 fokos sütőben 40 percig sütjük, közben 10-15 percenként kenegetjük olvasztott vajjal.
4. Ezután reszelt sajtot elkevertem egy kevés zsemlemorzsával és egy kevés pirospaprikával.
5. Ezzel megszórtam a burgonyák tetejét és még kb. 10 percig sütöttem.
A burgonyát hámozzuk meg, mossuk meg és vagdossuk be, de ne vágjuk teljesen át. Egy sütőformát kenjünk ki olajjal és tegyük bele a burgonyákatfűszerezzük és mindegyikre tegyünk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűJapán rövid szemű rizs az egyik legjobb, de bármilyen más rövid szemű rizs is alkalmas rá. Mossuk át a rizst néhányszor hideg vízben, (8-10-szer) hogy teljesen megtisztuljon, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA burgonyát meghámozom, apróbb kockákra vágom, és sós vízben megfőzöm, kb. 25 perc (nem szétfőzni!). A hagymát megtisztítom, apró kockákra vágom, picit megsózom, olajon puhára di...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézAkár serpenyőben kevés vajon, akár sütőben sütve. A krumplit megpucolom, megmosom, majd cikkekre vágva sós vízben félig (vagy picit tovább) megfőzöm. Azután megy sütőpapírral bél...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű