burgonya, só, bors, vaj, reszelt sajt, zsemlemorzsa, pirospaprika
1. A burgonyát megtisztítjuk, hosszában félbe vágjuk, bevagdossuk.
2. Sózzuk, borsózzuk és megkenjük olvasztott vajjal.
3. 200 fokos sütőben 40 percig sütjük, közben 10-15 percenként kenegetjük olvasztott vajjal.
4. Ezután reszelt sajtot elkevertem egy kevés zsemlemorzsával és egy kevés pirospaprikával.
5. Ezzel megszórtam a burgonyák tetejét és még kb. 10 percig sütöttem.
1. A káposzta külső leveleit leszedem és eldobom, ezt nem szoktam használni. 2. Kettévágom a fejet, kiszedem a torzsáját, és egészen vékony szeletekre felvágom a káposztát....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A burgonyát megmossuk, és meghámozzuk. 2. A lehető legvékonyabb szeletekre vágjuk fel, de ügyeljünk rá, hogy hasonló méretűek legyenek. 3. Olajban magas főfokon kisütjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámoztam, felkockáztam majd enyhén sós vízben kb. 10 perc alatt puhára főztem. Leszűrtem, egy tálba tettem....villával összetörtem. Hozzáadtam a kukoricalisztet, a z...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt rózsákra szedem és megfőzöm az alaplében. Ha már jó puha, kihorgászom, egy tába rakom. Hozzáadom a zsiradékot, botmixerrel pürésítem. Ízlés szerint sózom, borsozom, stb.
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű