burgonya, só, bors, vaj, reszelt sajt, zsemlemorzsa, pirospaprika
1. A burgonyát megtisztítjuk, hosszában félbe vágjuk, bevagdossuk.
2. Sózzuk, borsózzuk és megkenjük olvasztott vajjal.
3. 200 fokos sütőben 40 percig sütjük, közben 10-15 percenként kenegetjük olvasztott vajjal.
4. Ezután reszelt sajtot elkevertem egy kevés zsemlemorzsával és egy kevés pirospaprikával.
5. Ezzel megszórtam a burgonyák tetejét és még kb. 10 percig sütöttem.
Az olajból, citromléből és a fűszerekből marináló levet készítünk. Ebbe tesszük a kis darabokra felaprított zöldségeket (minél kisebbek, annál jobban be tudják szívni a marináló lé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat csomómentesre keverjük. A galuskákat galuskaszaggatóval vagy vizes kanállal a forró, sós vízben kifőzzük. Akkor van kész ha feljön a víz tetejére.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz újkrumplit alaposan megtisztítjuk, a héját ledörzsöljük. Ha nagyobb szemek, akkor ketté lehet vágni. Sós vízben éppen puhára főzzük. A sütőt előmelegítjük. Egy kerámia sütőf...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű