20 dkg szeletelt szalámi (pl. téliszalámi), fél kiló pizzatészta, egy kanál paradicsommártás, 10 dkg szeletelt mozzarella, olaj, tojás
1. A tészta egyik felére rákenem a paradicsomot, elosztom rajta a szalámiszeleteket, majd a lecsurgatott, szeletelt mozzarellát.
2. Ráhajtom a tészta másik felét és összenyomkodom a széleinél, tetejét megszurkálom és bekenem tojással, majd a sütőben szép pirosra sütöm.
3. A tésztának csak az egyik oldalát pakolják meg, ráhajtják a másik oldalt, összenyomkodják a széleit és megszurkálják, hogy a benne keletkező gőz fel ne robbantsa.
65 g lisztet, 8 g citromlé, 50 g víz összekeverem. 10 percig hagyom állni, addig megdagad a liszt. 10 perc után még 5 g liszttel összegyúrom. Beolajozott 2 lap sütőpapír közö...
Elkészítési idő: 20 Nehézség: KönnyűKészítsd el és formázd meg kerekre a pizzatésztát. Az igazi olasz pizzaszószhoz most sincs szükség másra, minthogy körkörös mozdulatokkal szétterítsd a pizzatésztán a sűrű passzí...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókból rugalmas, kicsit inkább lágyabb, mint keményebb tésztát dagasztok., duplájára kelesztem, majd 8-9 egyforma darabba vágom. Kör alakúra nyújtom őket, kb. 2 mm vastagr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű