40 dkg liszt, 2 dl tej, 1 tojás, 1,5 dkg élesztő, 3 ek olaj, mk só
tetejére: reszelt sajt
töltelék: 40 dkg gomba (csiperke, de lehet más is), 1 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, kecsap, 3 ek olaj
1. A tejet meglangyosítom, majd a szétmorzsolt élesztővel simára keverem. Ha felfutott, összedolgozom a liszttel, tojással sóval, végül beledolgozom az olajat.
2. Kétszeresére kelesztem, majd lisztezett deszkán félujjnyi vastagra kinyújtom.
3. Előmelegített sütőben, (én kemencében sütöm ).
4. 26 cm-es átmérőjű tepsin három lapot félig megsütöm, megkenem kecsappal, vagy paradicsom pürével, ráteszem a tölteléket, megszórom reszelt sajttal és készre sütöm.
5.Az olajon üvegesre sütöm a megtisztított, apró kockára vágott vöröshagymát, rádobom a szétzúzott fokhagymát, megszórom pirospaprikával, és hozzáteszem az előzőleg, megvágott, sós vízben megfőtt gombát.
6. Borsot hintek rá, jól összeforgatom és rákenem a félig megsült pizzalapra.
ó pár éve egyszer azt mondta a fiam hogy túl sósak 🧂 a bolti pizzakrémek. Hát csináltam házit 🏠. Azóta minden évben elkészítem. Recept : Az eredeti recept azt írja hogy 3kg hámozot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt rózsáira szedem és megpárolom, ezután lecsepegtetem és botmixerrel összetöröm. Az edénybe hagyom hűlni, ezután belekeverem a sajtot a fűszereket és a legvégén a tojás. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBelemorzsolom az élesztőt a langyos cukros tejbe,teszek hozzá 1 ek lisztet,elkeverem,hagyom felfutni.A lisztet átszitálom,belekeverem a sót,hozzáadom az olajat és a felfuttatott él...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A 2,5 dkg élesztőt beletesszük a 7 dl langyos tejbe, a tetejére rászórunk 2 marék lisztet és az 1 dkg porcukrot, egy kicsit összekeverjük kézzel, és hagyjuk szaporodni (kb. 15 p...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz