1 kg burgonya, 30 dkg liszt, 2 ek olaj, 1 tojás, só, 20 szem szilva, 20 szem kockacukor, 5 dkg vaj, 4 ek zsemlemorzsa, porcukor
1. A héjában főtt burgonyát megtisztítjuk, áttörjük.
2. Miután kihűlt, hozzáadjuk a tojást, az olajat, és annyi lisztet (kb. 25 dkg-ot), hogy összeálljon és nyújtható legyen a tészta.
3. Lisztezett deszkán kb. ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és tenyérnyi kockákra vágjuk.
4. A megmosott, kimagozott szilvákat leszárítjuk, és mindegyikbe fahéjjal ízesített kockacukrot teszünk.
5. A szilvákat kis tésztalapok közepére tesszük és lisztes kézzel gombócokká formáljuk.
6. Bő, sózott vízben addig főzzük, amíg a gombócok feljönnek a felszínre.
7. Vajban pirított zsemlemorzsára szedjük ki, és miután meghempergetjük benne, porcukorral megszórva azonnal tálaljuk.
A pennét sós vízben kifőzöm. A padlizsánt és a cukkinit meghámozom és kis kockákra vágom. A padlizsánkockákat megsózom, állni hagyom. Közben a hagymát felaprítom, a fokhagymát megt...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűOlívaolajon süsd át a csirkemelleket, sózd, borsozd. Szintén olívaolajon pirítsd át a gombát és a hagymát, sóval, borssal, egy nagy lábosban. Add hozzá a csirkét. Öntsd fel húsle...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKifőzöm a tésztát. A szószhoz felaprítottam egy dundi csokor petrezselymet, majd megolvasztottam egy serpenyőben a vajat, aztán összefőztem egy nagy doboz tejszínnel. Amikor sz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttp://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2015/05/zabpelyhes-turos-puffancs.html
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű