1 kg burgonya, 30 dkg liszt, 2 ek olaj, 1 tojás, só, 20 szem szilva, 20 szem kockacukor, 5 dkg vaj, 4 ek zsemlemorzsa, porcukor
1. A héjában főtt burgonyát megtisztítjuk, áttörjük.
2. Miután kihűlt, hozzáadjuk a tojást, az olajat, és annyi lisztet (kb. 25 dkg-ot), hogy összeálljon és nyújtható legyen a tészta.
3. Lisztezett deszkán kb. ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és tenyérnyi kockákra vágjuk.
4. A megmosott, kimagozott szilvákat leszárítjuk, és mindegyikbe fahéjjal ízesített kockacukrot teszünk.
5. A szilvákat kis tésztalapok közepére tesszük és lisztes kézzel gombócokká formáljuk.
6. Bő, sózott vízben addig főzzük, amíg a gombócok feljönnek a felszínre.
7. Vajban pirított zsemlemorzsára szedjük ki, és miután meghempergetjük benne, porcukorral megszórva azonnal tálaljuk.
Aki könnyed kavarás mellett dönt, az használjon valamilyen mixert, mert pár fordulattal tökéletesen elkeverednek a hozzávalók. Hagyd a tésztát állni egy laza negyed órát, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFinomliszt, egy kis darabka vajjal s két tojással meggyúratik, s belőle vízzel vagy tejjel tészta készíttetik, mely késhát vastagon kinyújtatik, darabokra metszetik, s mindegyikére...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesOpálosra verjük a tojásfehérjét, mehet bele a kókuszliszt, só szódabikarbóna. 2-4 percre csészében mikróba tesszük. Utána felszeleteljük és serpenyőben megpirítjuk. Fagyasztható
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gnocchi [ejtsd: nyokki] tulajdonképpen egy olasz krumplis tészta. Magyarul nudli. De tényleg. Ha felnyitod a Horváth Ilona szakácskönyvet, és megnézed benne a szilvás gombóchoz v...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: Könnyű