1 kg burgonya, 30 dkg liszt, 2 ek olaj, 1 tojás, só, 20 szem szilva, 20 szem kockacukor, 5 dkg vaj, 4 ek zsemlemorzsa, porcukor
1. A héjában főtt burgonyát megtisztítjuk, áttörjük.
2. Miután kihűlt, hozzáadjuk a tojást, az olajat, és annyi lisztet (kb. 25 dkg-ot), hogy összeálljon és nyújtható legyen a tészta.
3. Lisztezett deszkán kb. ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és tenyérnyi kockákra vágjuk.
4. A megmosott, kimagozott szilvákat leszárítjuk, és mindegyikbe fahéjjal ízesített kockacukrot teszünk.
5. A szilvákat kis tésztalapok közepére tesszük és lisztes kézzel gombócokká formáljuk.
6. Bő, sózott vízben addig főzzük, amíg a gombócok feljönnek a felszínre.
7. Vajban pirított zsemlemorzsára szedjük ki, és miután meghempergetjük benne, porcukorral megszórva azonnal tálaljuk.
A húst megmossuk, a vizet leitatjuk róla, csíkokra vágjuk és sóval, borssal, majorannával fűszerezzük. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük. Rádobjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát, fokhagymát apóra vágjuk, koktélparadicsomot felszeleteljük. Kevés olívaolajon megpirítjuk a vöröshagymát, majd a fokhagymát és a garnélarákot hozzáadjuk. Pár perc a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA virslik bőrét levesszük, majd darabokra vágjuk őket. Megfogunk egy adag spagettit és 4-5 virslidarabot szúrunk rá. Forró sós vízben megfőzzük, ahogy máskor is szoktuk és leszűrjü...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű