Családireceptkönyv.hu

Szilvásgombóc


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg krumpli, 2 tojás, 30-35 dkg liszt, 1 púpos ek zsír, kb. 1 kg szilva, 3 ek fahéjas porcukor

Elkészítés:


1. Először is a krumplit héjában megfőzöm.

2. Kicsit hűlni hagyom, megpucolom, még melegen áttöröm, megsózom.

3. Így most már mindenképpen hagyom teljesen kihűlni, mert a meleg krumpli szintén több lisztet felvesz, ragadós lesz, nehezebb vele dolgozni.

4. Amíg a krumpli meghűl, a szilvát elkészítem. Megmosom, kimagozom és a mag helyére 1 kiskanál fahéjas porcukrot teszek (a szilva érettségétől függően).

5. A tészta összeállítása előtt nagyobb fazékba kevés sóval odateszem forrni a vizet.

6. A kihűlt, áttört és sózott krumplihoz hozzáadom a tojást, a zsírt és a lisztet. Először a kevesebb mennyiségű lisztet és ha érezzük még tehetünk hozzá.

7. Jól összegyúrom, cipót formálok és erősen lisztezett nyújtódeszkára kiborítom.

8. Kinyújtom kb. fél cm vastagra, majd felvágom 8-9 cm-es négyzetekre.

9. Minden négyzet közepére teszek egy szilvát, majd összehajtom, gombócot formálok.

10. A lobogó forró vízbe rakom a gombócokat, pár perc múlva fakanállal belekavarok, hogy le ne ragadjon a lábas aljára.

11. Mikor feljöttek a viz felszínére még pár percig főzzük.

12. Fahéjas porcukorral tálaljuk.

Szilvásgombóc

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtos kréker
Sajtos kréker

A sajtot lereszeljük, a legjobb, ha aprítóval morzsalékosra daráljuk. A vajat és a lisztet elmorzsoljuk, belekeverjük a reszelt sajtot, sót, parmezánt és gyors mozdulatokkal összeg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Gombás tekercs
Gombás tekercs

Gyors vendégváró. Természetesen finomabb saját készítésű leveles tésztából. De ha nincs elég idő, remek a bolti változatból is. Kicsit a fornettis burekasra hajaz az íze. A gombát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Tarjás - sajtkrémes tészta
Tarjás - sajtkrémes tészta

A tésztát bő, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. (Nem szükséges átöblíteni, így jobban rátapad a sajtkrém.) A sütőt előmelegítjük. A húsos tarját egész apró kock...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Barackos gombóc
Barackos gombóc

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk