menu

Családireceptkönyv.hu

Szilvásgombóc


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg krumpli, 2 tojás, 30-35 dkg liszt, 1 púpos ek zsír, kb. 1 kg szilva, 3 ek fahéjas porcukor

Elkészítés:


1. Először is a krumplit héjában megfőzöm.

2. Kicsit hűlni hagyom, megpucolom, még melegen áttöröm, megsózom.

3. Így most már mindenképpen hagyom teljesen kihűlni, mert a meleg krumpli szintén több lisztet felvesz, ragadós lesz, nehezebb vele dolgozni.

4. Amíg a krumpli meghűl, a szilvát elkészítem. Megmosom, kimagozom és a mag helyére 1 kiskanál fahéjas porcukrot teszek (a szilva érettségétől függően).

5. A tészta összeállítása előtt nagyobb fazékba kevés sóval odateszem forrni a vizet.

6. A kihűlt, áttört és sózott krumplihoz hozzáadom a tojást, a zsírt és a lisztet. Először a kevesebb mennyiségű lisztet és ha érezzük még tehetünk hozzá.

7. Jól összegyúrom, cipót formálok és erősen lisztezett nyújtódeszkára kiborítom.

8. Kinyújtom kb. fél cm vastagra, majd felvágom 8-9 cm-es négyzetekre.

9. Minden négyzet közepére teszek egy szilvát, majd összehajtom, gombócot formálok.

10. A lobogó forró vízbe rakom a gombócokat, pár perc múlva fakanállal belekavarok, hogy le ne ragadjon a lábas aljára.

11. Mikor feljöttek a viz felszínére még pár percig főzzük.

12. Fahéjas porcukorral tálaljuk.

Szilvásgombóc

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jolánka
Carbonera spagetti
Carbonera spagetti

Egy kevés olajon megpirítjuk a felszeletelt bacont és a megpucolt, apróra felaprított fokhagymát. A tésztát a csomagoláson megadott utasítás szerint sós vízben kifőzzük. Közben a t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
PARADICSOMOS SAJTOS TÉSZTA
PARADICSOMOS SAJTOS TÉSZTA

A paradicsomból tegyünk félre pár darabot, a többit pedig daraboljuk fel. A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A bazsalikomot nagyjából vágjuk össze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Kétsajtos sült penne
Kétsajtos sült penne

A vajból, lisztből, tejből besamel mártást készítünk. Ha besűrűsödött hozzáadjuk a tejszínt és 10 dkg-nyi reszelt parmezánt, valamint 5 dkg kéksajtot. Addig forraljuk, míg a sajt f...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Ropogós gofri
Ropogós gofri

A margarint a cukorral és a tojásokkal habosra keverjük. Felváltva, apródonként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejet, simára keverjük. Forró gofrisütõben...

Elkészítési idő: 15 + 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk