Családireceptkönyv.hu

Szilvásgombóc


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg krumpli, 2 tojás, 30-35 dkg liszt, 1 púpos ek zsír, kb. 1 kg szilva, 3 ek fahéjas porcukor

Elkészítés:


1. Először is a krumplit héjában megfőzöm.

2. Kicsit hűlni hagyom, megpucolom, még melegen áttöröm, megsózom.

3. Így most már mindenképpen hagyom teljesen kihűlni, mert a meleg krumpli szintén több lisztet felvesz, ragadós lesz, nehezebb vele dolgozni.

4. Amíg a krumpli meghűl, a szilvát elkészítem. Megmosom, kimagozom és a mag helyére 1 kiskanál fahéjas porcukrot teszek (a szilva érettségétől függően).

5. A tészta összeállítása előtt nagyobb fazékba kevés sóval odateszem forrni a vizet.

6. A kihűlt, áttört és sózott krumplihoz hozzáadom a tojást, a zsírt és a lisztet. Először a kevesebb mennyiségű lisztet és ha érezzük még tehetünk hozzá.

7. Jól összegyúrom, cipót formálok és erősen lisztezett nyújtódeszkára kiborítom.

8. Kinyújtom kb. fél cm vastagra, majd felvágom 8-9 cm-es négyzetekre.

9. Minden négyzet közepére teszek egy szilvát, majd összehajtom, gombócot formálok.

10. A lobogó forró vízbe rakom a gombócokat, pár perc múlva fakanállal belekavarok, hogy le ne ragadjon a lábas aljára.

11. Mikor feljöttek a viz felszínére még pár percig főzzük.

12. Fahéjas porcukorral tálaljuk.

Szilvásgombóc

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Hortobágyi húsos palacsinta
Hortobágyi húsos palacsinta

1 fej reszelt hagymát üvegesre sütök bele teszek 1 kg darált húst mit fehéredésig sütők,közben 5-6 gerezd zúzott fokhagymát,sót,őrölt köményt,borsot, kevés piros paprikát adok hozz...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bedő
Kelt tészta alaprecept
Kelt tészta alaprecept

Az élesztőt langyos tejjel és cukorral felfuttatjuk. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojásokat az élesztőt, 5 dkg cukrot, sót, tejet amennyit felvesz, tejfölt jól ös...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Tiroli császármorzsa
Tiroli császármorzsa

Egyenletes tésztává összedolgozom a lisztet, tojássárgáját, tejet és vaníliás cukrot (ebbe a részbe adagolható 1-2-3 evőkanál rum is). A tojásfehérjéből és a cukorból kemény habot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Karfiol pizza
Karfiol pizza

A karfiolt darabold fel, mosd meg jó alaposan, majd tedd aprítógépbe, ne legyen túl morzsás, maradjon picit darabos. Pár perc alatt párold puhára, mikróban is pár perc alatt magas...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk