60 dkg liszt, 1 db tojás, 1 teáskanál só, 450 ml víz, nekünk ehhez a mennyiséghez 7 db tojás, 15-20 dkg kolozsvári szalonna
1. Tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, tojást és lassan adagolva a vizet. Ez a vízmennyiség nekem „nagyi titka” liszthez kellett. Majd jól összekeverjük. Se túl kemény se folyós ne legyen.
2. Egy edénybe vizet forralunk, adunk hozzá kicsi sót, majd a nokedli szaggatón kiszaggatjuk a tésztát. Mikor mind a víz felszínére jön, kb. 5 perc, akkor egy hideg vízzel teli tálba szűrjük. Majd ezt is leszűrjük.
3. A szalonnát apró kockákra vágjuk, kb. 2 evőkanál olajon kissé megpirítjuk, majd a leszűrt nokedlit erre tesszük, mikor már forró akkor a tojásokat megsózzuk, és egy tálba felverjük, majd ezt a nokedlire öntjük, és addig sütjük, míg a tojás teljesen megsül.
A kefirt keverjük össze a szódabikarbónával, adjuk hozzá a tojást és a növényi olajat. A lisztet állandó keverés mellett apránként adjuk hozzá a masszához. Addig gyúrjuk, míg egy...
Elkészítési idő:Kevés langyos vízben elkeverjük az élesztőt, a cukrot és a sót, a liszthez adjuk, és annyi vízzel gyúrjuk ki, hogy lágy kenyértészta állagú masszát kapjunk. Letakarva 1 órát kelesz...
Elkészítési idő:1. Az összes hozzávalót mérd a dagasztógép üstjébe, és alaposan dolgozd ki a tésztát teljesen simára. 2. Mikor kész a tészta, vedd ki a vastagon lisztezett asztalra, és oszd egyen...
Elkészítési idő: 25 perc