60 dkg liszt, 1 db tojás, 1 teáskanál só, 450 ml víz, nekünk ehhez a mennyiséghez 7 db tojás, 15-20 dkg kolozsvári szalonna
1. Tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, tojást és lassan adagolva a vizet. Ez a vízmennyiség nekem „nagyi titka” liszthez kellett. Majd jól összekeverjük. Se túl kemény se folyós ne legyen.
2. Egy edénybe vizet forralunk, adunk hozzá kicsi sót, majd a nokedli szaggatón kiszaggatjuk a tésztát. Mikor mind a víz felszínére jön, kb. 5 perc, akkor egy hideg vízzel teli tálba szűrjük. Majd ezt is leszűrjük.
3. A szalonnát apró kockákra vágjuk, kb. 2 evőkanál olajon kissé megpirítjuk, majd a leszűrt nokedlit erre tesszük, mikor már forró akkor a tojásokat megsózzuk, és egy tálba felverjük, majd ezt a nokedlire öntjük, és addig sütjük, míg a tojás teljesen megsül.
A tésztát enyhén sós, forró vízben készre főzzük, majd leszűrjük. A tejet, a vajat, a lisztet és a mustárt egy lábasban simára keverjük és felforraljuk, majd sűrűre főzzük. 15 d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megfőzöm, összetöröm és kihűtöm. Ha kihúlt mehet bele a liszt, só, olvasztott margarin, tojás. Tésztát gyúrunk belőle (a lisztet óvatosan, attól függően mennyit vesz fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTöltelék: A hagymát üvegesre pírítottam, majd hozzáadtam 50 dkg darált húst, 1 üveg cukormentes paradicsom pürét, só, bors, fokhagyma, oregánó, bazsalikom, pici petrezselyem na és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást egy tálkába ütjük és fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet. Közben kézzel gyúrjuk össze. Ne legyen a tészta se túl lágy, (mert akkor ragadni fog) se túl kemény. Nekem soha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű