menu

Családireceptkönyv.hu

Tojásos-szalonnás spagetti


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg spagetti, 15 dkg húsos füstölt szalonna, kevés olaj, 3 dl tejföl, 2 tojás, só, bors

tetejére: reszelt sajt

Elkészítés:


1. A spagettit hagyományos módon, lobogó forró, enyhén sós vízben kifőzzük majd leszűrjük.

2. Amíg a tészta fő a szalonnát kis darabokra vágjuk és kevés olajban egy serpenyőben megpirítjuk, majd a szalonnát egy tálra kiszedjük.

3. A visszamaradt olajban a tejfölt megforgatjuk, és a leszűrt spagettit hozzáadjuk.

4. A tojásokat felverjük, sóval, borssal és ízlés szerint más fűszerekkel ízesítjük, majd ráöntjük a tejfölös spagettire és sűrűn kavargatva rásütjük a tojást a spagettire.

5. Végül a tojásos spagettihez kavarjuk a félretett pirított szalonnakockákat.

6. Tálaláskor ízlés szerint tejföllel meglocsoljuk illetve reszelt sajttal megszórhatjuk.

Tojásos-szalonnás spagetti

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Egyedényes zöldséges spagetti
Egyedényes zöldséges spagetti

Egy nagy fazékba vagy nagy serpenyőbe tegyük bele az összes alapanyagot: spagettit, vékonyra szelt gombát, cukkinit és hagymát, valamint a zöldborsót és a friss oregánó vagy kakukk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kati
Bögrés lángos
Bögrés lángos

1. Egy feles pohárban, kevés meleg vízben feloldjuk az élesztőt. 2. Az összes többi hozzávalót beleöntjük egy nagyobb műanyag tálba. 3. Aztán jöhet az élesztő is a tálba, majd eg...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar BARACKOS VAGY SZILVÁS BATYU
BARACKOS VAGY SZILVÁS BATYU

A tészta hozzávalóit a szokásos sorrendben (először a folyadékok, utána a liszt, tetejére az élesztő) a kenyérsütőgép tartályába tettem az olvasztott vaj kivételével, majd beindíto...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Dél-Olasz rakott húsos penne
Dél-Olasz rakott húsos penne

A tésztát sós forró vízben kifőzöm. Nem teljesen, csak annyira, hogy kicsit maradhat roppanós is. Az Olasz úgy mondja, hogy al dente. A hagymát apróra vágom, kevés olajon megdinszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk