25 dkg spagetti, 15 dkg húsos füstölt szalonna, kevés olaj, 3 dl tejföl, 2 tojás, só, bors
tetejére: reszelt sajt
1. A spagettit hagyományos módon, lobogó forró, enyhén sós vízben kifőzzük majd leszűrjük.
2. Amíg a tészta fő a szalonnát kis darabokra vágjuk és kevés olajban egy serpenyőben megpirítjuk, majd a szalonnát egy tálra kiszedjük.
3. A visszamaradt olajban a tejfölt megforgatjuk, és a leszűrt spagettit hozzáadjuk.
4. A tojásokat felverjük, sóval, borssal és ízlés szerint más fűszerekkel ízesítjük, majd ráöntjük a tejfölös spagettire és sűrűn kavargatva rásütjük a tojást a spagettire.
5. Végül a tojásos spagettihez kavarjuk a félretett pirított szalonnakockákat.
6. Tálaláskor ízlés szerint tejföllel meglocsoljuk illetve reszelt sajttal megszórhatjuk.
Egy nagy fazékba vagy nagy serpenyőbe tegyük bele az összes alapanyagot: spagettit, vékonyra szelt gombát, cukkinit és hagymát, valamint a zöldborsót és a friss oregánó vagy kakukk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy feles pohárban, kevés meleg vízben feloldjuk az élesztőt. 2. Az összes többi hozzávalót beleöntjük egy nagyobb műanyag tálba. 3. Aztán jöhet az élesztő is a tálba, majd eg...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit a szokásos sorrendben (először a folyadékok, utána a liszt, tetejére az élesztő) a kenyérsütőgép tartályába tettem az olvasztott vaj kivételével, majd beindíto...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós forró vízben kifőzöm. Nem teljesen, csak annyira, hogy kicsit maradhat roppanós is. Az Olasz úgy mondja, hogy al dente. A hagymát apróra vágom, kevés olajon megdinszt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű