25 dkg spagetti, 15 dkg húsos füstölt szalonna, kevés olaj, 3 dl tejföl, 2 tojás, só, bors
tetejére: reszelt sajt
1. A spagettit hagyományos módon, lobogó forró, enyhén sós vízben kifőzzük majd leszűrjük.
2. Amíg a tészta fő a szalonnát kis darabokra vágjuk és kevés olajban egy serpenyőben megpirítjuk, majd a szalonnát egy tálra kiszedjük.
3. A visszamaradt olajban a tejfölt megforgatjuk, és a leszűrt spagettit hozzáadjuk.
4. A tojásokat felverjük, sóval, borssal és ízlés szerint más fűszerekkel ízesítjük, majd ráöntjük a tejfölös spagettire és sűrűn kavargatva rásütjük a tojást a spagettire.
5. Végül a tojásos spagettihez kavarjuk a félretett pirított szalonnakockákat.
6. Tálaláskor ízlés szerint tejföllel meglocsoljuk illetve reszelt sajttal megszórhatjuk.
A tésztát bő, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. (Nem szükséges átöblíteni, így jobban rátapad a sajtkrém.) A sütőt előmelegítjük. A húsos tarját egész apró kock...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz olajat összekeverjük a vízzel és a sóval. Ezzel fogjuk majd később meglocsolni a tésztát. A réteslapot szétszedjük a lapjaira. Egy kerek sütőformába két lapot fektetünk, úgy,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálba felütjük a tojást, belekeverjük a sót, hozzáöntjük a sima és -réteslisztet. Majd annyi hideg vizet, hogy jó lágy tésztát kapjunk. Nem kell sokáig keverni. Forrásban lévő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy nagy tálban elkeverjük, amíg melegszik a gofrisütő hagyjuk pihenni, ha már forró kb. 1 tk. zsiradékkal kenjük ki a sütőt, csukjuk még össze egy kicsit, majd merő...
Elkészítési idő: 35 Nehézség: Könnyű