25 dkg spagetti, 15 dkg húsos füstölt szalonna, kevés olaj, 3 dl tejföl, 2 tojás, só, bors
tetejére: reszelt sajt
1. A spagettit hagyományos módon, lobogó forró, enyhén sós vízben kifőzzük majd leszűrjük.
2. Amíg a tészta fő a szalonnát kis darabokra vágjuk és kevés olajban egy serpenyőben megpirítjuk, majd a szalonnát egy tálra kiszedjük.
3. A visszamaradt olajban a tejfölt megforgatjuk, és a leszűrt spagettit hozzáadjuk.
4. A tojásokat felverjük, sóval, borssal és ízlés szerint más fűszerekkel ízesítjük, majd ráöntjük a tejfölös spagettire és sűrűn kavargatva rásütjük a tojást a spagettire.
5. Végül a tojásos spagettihez kavarjuk a félretett pirított szalonnakockákat.
6. Tálaláskor ízlés szerint tejföllel meglocsoljuk illetve reszelt sajttal megszórhatjuk.
1. Az alapanyagokból a virsli, 1 tojás kivételével kelesztőtálban tésztát gyúrok, majd lefedve duplájára kelesztem. 2. Ezután a tepsi méretének megfelelőre kinyújtom.(Én 32×36...
Elkészítési idő:Az egész tojásokból a liszttel és kevés vízzel ruganyos tésztát gyúrunk. Akkor jó, amikor már nem ragad a kezünkhöz. Cipót formálunk belőle és letakarva fél órát hagyjuk pihenni. S...
Elkészítési idő:Kevés zsíron vagy olajon az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott gombát. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a darált húst. Ezt pár percig p...
Elkészítési idő: