30 dkg túró, 1/2 kg liszt, 2 doboz kicsi tejföl, 1 kk szódabikarbóna, 1 cs vaníliás cukor, 1 ek porcukor, 1 kk só
sütéshez: olaj
tálaláshoz: porcukor, meggyíz
1. A hozzávalókat összedolgozzuk,konyharuhával letakarjuk,1/2 órát pihentetjük.
2. Golyókat formálunk a tésztából és forró ,bő olajban kisütjük.
3. 4-5 db-ot tegyünk a lábasban,mert sütés közben megnő.
4. Fánkszerű,finom tészta.
Keverjük össze egy tálban a kefirt a sóval, a cukorral és az ecetben felfuttatott szódabikarbónával, majd fokozatosan adjuk hozzá az átszitált lisztet, közben egy habverővel kavarg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagyobb serpenyőben a felaprított vöröshagymát forró zsiradékban megpirítjuk, majd a tűzről lehúzva meghintjük pirospaprikával. Hozzáadjuk a megpucolt és apró darabokra vágot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spagetit sós vízben megfőzzük. Közben elkészítjük a ragut. A vöröshagymát felkockázzuk, olajon megpirítjuk. A gombát és a szalonnát apróra vágjuk. Elsőként a gombát adjuk a hagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHozzávalók robotgépbe és szaggatás.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű