30 dkg túró, 1/2 kg liszt, 2 doboz kicsi tejföl, 1 kk szódabikarbóna, 1 cs vaníliás cukor, 1 ek porcukor, 1 kk só
sütéshez: olaj
tálaláshoz: porcukor, meggyíz
1. A hozzávalókat összedolgozzuk,konyharuhával letakarjuk,1/2 órát pihentetjük.
2. Golyókat formálunk a tésztából és forró ,bő olajban kisütjük.
3. 4-5 db-ot tegyünk a lábasban,mert sütés közben megnő.
4. Fánkszerű,finom tészta.
Egy alacsony falú edényben olajat hevítünk, és ebben megfuttatjuk a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsompürét, majd ízesítjük sóval, cukorral, fűszerezzük őrölt fekete...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet langyosítsuk meg, a helyiség, ahol dolgozunk, egyenletes meleg, huzatmentes legyen. A takaró kendő, a gyúródeszka szintén meleg legyen. 3 dl langyos tejjel, az élesztőve...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KönnyűA kéz meleg vízben keverd el a cukrot és az olívaolajat, és morzsold bele az élesztőt. Hagyd néhány percig felfutni.A lisztet és a sót szitáld egy nagyobb munkapultra vagy edénybe....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű