30 dkg túró, 1/2 kg liszt, 2 doboz kicsi tejföl, 1 kk szódabikarbóna, 1 cs vaníliás cukor, 1 ek porcukor, 1 kk só
sütéshez: olaj
tálaláshoz: porcukor, meggyíz
1. A hozzávalókat összedolgozzuk,konyharuhával letakarjuk,1/2 órát pihentetjük.
2. Golyókat formálunk a tésztából és forró ,bő olajban kisütjük.
3. 4-5 db-ot tegyünk a lábasban,mert sütés közben megnő.
4. Fánkszerű,finom tészta.
A tojások fehérjét felverem habbá és az összes többi hozzávalót beleöntöm, alaposan összekeverem. Hűtőben én 3 órát hagytam állni, forró, de nem nagyon lobogó vízben főztem ki a vi...
Elkészítési idő:A hagymát vágd apróra, és fonnyaszd meg egy kevés olajon. Ezután add hozzá a darált húst, és pirítsd őket együtt. Mikor a hús már kifehéredett, öntsd rá a paradicsompürét, és ízes...
Elkészítési idő: 30 perc1. A tésztát a szokásos módon, bő, forrásban lévő, sós vízben kifőzzük. 2. A szalonnát csíkokra vágjuk, serpenyőben megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát....
Elkészítési idő: