50 dkg liszt, 3 dl tej, 5 dkg élesztő, 1,5 dl olaj, 1 ek só, 3 db virsli
1. A tej felében, kevés cukorral megfuttatjuk az élesztőt.
2. Beledolgozzuk a többi hozzávalót.
3. A maradék tejet langyosan öntjük a tésztához.
4. Alaposan kidolgozzuk, majd letakarva, meleg helyen 15 percig pihentetjük.
5. 3 részre osztjuk, cipókat formálunk belőle.
6. Egyenként, vékony kerek lappá nyújtjuk, majd 8 felé vágjuk.
7. Mindegyik körcikkre egy-egy darab virslit teszünk, majd feltekerjük.
8. A virsliket hosszában félbe is vághatjuk, de egészben is hagyhatjuk.
9. Ebben az esetben nem elég a 3 virsli! Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a kifliket és tejfölös tojással lekenjük.
10. Szórhatunk rá szezámmagot, ettől még finomabb lesz!:) 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 180 fokra visszavéve a hőfokot kb. 45-50 percig sütjük.
Fagyasztóba is tehetünk el belőle és szükség esetén csak kiolvasztjuk szobahőmérsékleten.
Ezeket az alapanyagokat összedolgozzuk. Golyókat formázunk belőle és forró olajba kisütjük. Tejföllel vagy lekvárral tálalható.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPucold meg a garnélarákot, a fokhagymát pedig szeletelt fel. A pestot keverd el egy tálban a tejszínnel. Melegítsd fel a vizet egy pohárban dobj bele egy leveskockát és keverd át...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Nehéztojást és a vizet összekeverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a sót is. Akkor jó a tészta, ha a villáról kicsit lefolyik. Forrásban lévő, sós vízben nokedliszaggatóval kiszaggatjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsd elő a sütőt 160 fokra. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral. Válaszd ketté a tojásokat, a tojásfehérjéket a sütőporral verd kemény habbá. Keverd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű