30 dkg árpagyöngy, 10 dkg zöldborsó, 20 dkg sárgarépa, 2 fej vöröshagyma, 15 dkg gomba, kevés olaj, zöldségalaplé, vagy zöldséges leveskocka, őrölt bors, só, petrezselyem
1. A vöröshagymát egy kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a felszeletelt sárgarépát a zöldborsót, a gombát és együtt pirítjuk tovább.
2. Pár perc után beletesszük az árpagyöngyöt, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és felöntjük kétszeres folyadékkal – ami lehet zöldség- vagy húsalaplé.
3. Lefedve pároljuk addig, amíg az árpagyöngy megpuhul, azután belekeverjük az apróra vágott petrezselymet.
Krumplit megfőz, meghámoz, durvára lereszel Serpenyőben vajat hevít Krumplit durva reszelőn lereszel A felhevített vajra rádob, elegyenget Sót. borsot őröl rá Aranybarnára pir...
Elkészítési idő: Fél óra Nehézség: KönnyűA rizst a zöldség-keverékkel 1.5x-es vízmennyiséggel, sóval kuktában megfőzzük.
Elkészítési idő: 1/2 Nehézség: KönnyűA krumplit megpucolom, megmosom, majd cikkekre vágva sós vízben félig (vagy picit tovább) megfőzöm. Azután megy sütőpapírral bélelt tepsire, meglocsolom olívaolajjal vagy olvaszto...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűEgy nagyobb lábasban olvaszd meg a vaj felét és az olajat. Add hozzá az apróra vágott hagymát, illetve apróra vágott petrezselymet. Párold a hagymát üvegesre kb. 3-4 perc alatt. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű