1 adag pizzatészta, 10 dkg füstölt szalonna, 40 dkg felkarikázott hagyma, só, bors
1. A szalonnát kockákra vágom és kiolvasztom, majd megpárolom rajta a felkarikázott hagymát.
2. Sózom, borsozom és a kinyújtott tésztára terítem.
3. A pizza megpakolásánál mindig hagyjunk szabadon egy kb. két centiméteres szélet. Ezt cornicione - nek nevezik az olaszok.
4. A pizzát sütés előtt spricceld meg egy hatos (6) alakban extraszűz olivaolajjal az agliaraból a nápolyi olajos flaskából. Ez az olaj ne legyen több 1 dekánál.
5. Forró kemencében szépre sütöm, majd felszeletelem.
A hozzávalókat összekeverjük, vékonyra kinyújtjuk, és kiszaggatjuk. Sütés után kettőt összeragasztjuk. A tetejére csokit vagy porcukrot teszünk.
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk és enyhén sós vízben puhára főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd egy villa segítségével törjük össze. Közben az élesztőt 1 tk cukorral 1 dl vízben me...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 d réteslapot leterítünk a deszkára, vékonyan megkenjük olajjal, majd rá a köv. réteslap. Megszórjuk édes morzsával, rárakom a lereszelt almát, ízesítem cukorral, fahéjjal, vaníli...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű