1 adag pizzatészta, 10 dkg füstölt szalonna, 40 dkg felkarikázott hagyma, só, bors
1. A szalonnát kockákra vágom és kiolvasztom, majd megpárolom rajta a felkarikázott hagymát.
2. Sózom, borsozom és a kinyújtott tésztára terítem.
3. A pizza megpakolásánál mindig hagyjunk szabadon egy kb. két centiméteres szélet. Ezt cornicione - nek nevezik az olaszok.
4. A pizzát sütés előtt spricceld meg egy hatos (6) alakban extraszűz olivaolajjal az agliaraból a nápolyi olajos flaskából. Ez az olaj ne legyen több 1 dekánál.
5. Forró kemencében szépre sütöm, majd felszeletelem.
A tejet feltesszük forrni, majd szépen lassan hozzákeverjük a búzadarát és a cukrot. Forrásig kevergetjük, hogy ne legyen csomós. Ha kész, félretesszük kihűlni. Addig kevés o...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos tejben, a cukorral együtt, szobahőmérsékleten felfuttatjuk. A lisztet a sóval elkeverjük, közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a langyos tejben felfuttato...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepesa tészta hozzávalóit jól összekeverjük, hogy nyújtható tésztát kapjunk, és nagyon vékonyra nyújtjuk. lisztet, v vizet lehet hozzáadni, ahogy az állaga kívánja Meg lehet tölteni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát kifőzzük (a vízhez adjunk egy kis sót és pár csepp olajat), közben megpirítjuk a szalonnát és elkészítjük a túrós-tejfölös keveréket. Veszünk egy tálat, hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű