1 adag pizzatészta, 10 dkg füstölt szalonna, 40 dkg felkarikázott hagyma, só, bors
1. A szalonnát kockákra vágom és kiolvasztom, majd megpárolom rajta a felkarikázott hagymát.
2. Sózom, borsozom és a kinyújtott tésztára terítem.
3. A pizza megpakolásánál mindig hagyjunk szabadon egy kb. két centiméteres szélet. Ezt cornicione - nek nevezik az olaszok.
4. A pizzát sütés előtt spricceld meg egy hatos (6) alakban extraszűz olivaolajjal az agliaraból a nápolyi olajos flaskából. Ez az olaj ne legyen több 1 dekánál.
5. Forró kemencében szépre sütöm, majd felszeletelem.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és egy óra alatt duplájára kelesztjük. Ha megkelt, lisztezett deszkán kinyújtjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A póréhagymát kevés...
Elkészítési idő:Sós vízben megfőzzük a tésztát. Leszűrjük, 50 g sajttal elkeverjük, majd egy kivajazott tűzálló tálba öntjük. A szűzpecsenyét 2 cm vastagságú szeletekre vágjuk. Sóval,...
Elkészítési idő: 1 óra