Családireceptkönyv.hu

Juhtúrós sztrapacska


Írta:

Adag: 3
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


A galuskához:a
375 g meghámozott burgonya = 9,3
187.4 g búzaliszt (BL55) = 22,4
1 db tojás = 5
0.7 nagy csipet só
A juhtúrós részhez:
0.7 evőkanál sertészsír
150 g szalonna(4/100) = 6
150 g juhtúró =24
0.7 gerezd fokhagyma
3 nagy teáskanál tejföl (20%-os) =3,3 összesen 70/3=23,3 fehérje adagonként

Elkészítés:


1. Felcsíkozzuk a szalonnát.
2. Lereszeljük a burgonyát egy kis lyukú reszelőn, majd alaposan kinyomkodjuk a levét.
3. Hozzáadjuk a tojást, sót, lisztet, vizet, és a nokedlitésztánál valamivel keményebb tésztát készítünk. A liszttel állítsuk be a massza keménységét.
4. Egy nagy fazékban, amiben egyszerre meg tudjuk főzni az összes sztrapacskát, vizet forralunk. Mikor forr, beleszaggatjuk egy nokedliszaggatóval a masszát, és pár percig főzzük. Egész pontosan addig kell főznünk, míg kóstoláskor azt érezzük, hogy a burgonya megfőtt a galuskákban. Ha megfőtt, leszűrjük, de nem mossuk át!
5. Egy serpenyőben a kevés sertészsíron megpirítjuk a szalonnát. A szalonnacsíkokat, ha megpirultak, a zsír nagyobb részével kiszedjük a serpenyőből egy tálba.
. A serpenyőben hagyott zsírra rácsipkedjük a juhtúrót - figyeljünk, hogy ne legyen nagy hőfokon a serpenyő, csak közepesen, mert megéghet a túró! Egy fakanállal kevergetve elkeverjük a zsírral. Hozzákeverjük az áttört fokhagymát, az enyhén sózott tejfölt, és közepes hőfokon összerottyantjuk.
7. A juhtúrós-tejfölös keverékbe beleforgatjuk a galuskákat, összemelegítjük vele.
8. A szalonnacsíkokkal díszítve, tejföllel csurgatva tálaljuk, a szalonnacsíkok alatt lévő zsírt a sztrapacskára csurgatjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Éva
Hamburger zsemle
Hamburger zsemle

1 A tejet langyosítsuk meg, majd keverjük el benne a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt és 5-10 percre tegyük félre felfutni. 2 A dagasztó tálba mérjük bele a két féle lisztet,...

Elkészítési idő: 2 óra + 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkemelles rakott makaróni
Csirkemelles rakott makaróni

A makarónit sós vízben kifőzzük. Az olajon megpirítjuk a hagymát, a pirospaprikát és az apróra vágott csirkemellet, kevés paradicsomlével addig párolunk, míg puha nem lesz. Megs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Szicíliai paradicsompesztós spagetti
Szicíliai paradicsompesztós spagetti

A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük. Miközben fő a tészta, elkészítjük a mártást: a hámozott paradicsomokat félbe vágjuk és kiszedjük a magját. A húsát felkockázzuk és egy tur...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Gombás carbonara
Gombás carbonara

A gombát szabadítsuk meg a héjától, törjük ki a szárát, majd a kalapokat vágjuk félbe vagy negyedbe. Tegyük egy tálba. Tisztítsuk meg a fokhagymagerezdeket. Hámozzuk meg a salottah...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk