3 nagyméretű tojás
másfél deci víz
egy csipet só
5 dkg zöldbanán liszt
a sütéshez kókuszzsír
A töltelék tetszőleges, nálunk mákkrém volt, amihez darált mákot és kevés édesítőt annyi forró vízzel kevertem össze, hogy kenhető, de nem folyós krém legyen.
A tojásokat a vízzel és a sóval elektromos kézi habverővel felhabosítottam, belekevertem a lisztet és a palacsintákat felforrósított serpenyőben, egy-egy darabka kókuszzsírt felolvasztva kisütöttem. Könnyen, szépen meg lehetett fordítani őket, egyáltalán nem szakadozott.
Az afrikai zöldbanánliszt szénhidráttartalmának jó része rezisztens, nem felszívódó típus.
A mascarponét és a porcukrot robotgéppel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a citrom és a lime reszelt héját és kifacsart levét. Kemény habbá verjük a tejszínt, és óvatosan hozzák...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához valókat összegyúrjuk Két cipóba vesszük Kicsit lehűtjük Az egyik cipót lereszeljük a tepsi aljába, rá a töltelék, amit szintén csak összekeverünk, ráreszeljük a mási...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelfőzöm a tejben a vajat, cukrot, vaniliás cukrot és a csipet sót, majd 12 dkg lisztet hozzáadva az egészet megfőzöm folyamatosan kevergetve. Pár perc hűtés után 4 db egész tojás...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: KönnyűElkészítjük a moszkauer-grillázst: 1. A diót és a kandírozott narancshéjat apróra vágjuk, majd a vajjal, a cukorral és a tejszínnel együtt egy lábasba tesszük és összeforraljuk. H...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű