3 nagyméretű tojás
másfél deci víz
egy csipet só
5 dkg zöldbanán liszt
a sütéshez kókuszzsír
A töltelék tetszőleges, nálunk mákkrém volt, amihez darált mákot és kevés édesítőt annyi forró vízzel kevertem össze, hogy kenhető, de nem folyós krém legyen.
A tojásokat a vízzel és a sóval elektromos kézi habverővel felhabosítottam, belekevertem a lisztet és a palacsintákat felforrósított serpenyőben, egy-egy darabka kókuszzsírt felolvasztva kisütöttem. Könnyen, szépen meg lehetett fordítani őket, egyáltalán nem szakadozott.
Az afrikai zöldbanánliszt szénhidráttartalmának jó része rezisztens, nem felszívódó típus.
1. A tésztához a lisztet, az élesztőt, a sót és a cukrot összekeverjük, és külön a tojást, a vizet és az olajat. A két keveréket alaposan összedolgozzuk, 5 percig dagasztjuk. 60-90...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLegelőször a mazsolát beleteszem egy bögre vízbe, hogy fölpuhuljon. A tejes vízbe a rízst, a cukor felével, a citrom héjával, a fél teavaj felével elkezdjük főzni. Ha felforrt, l...
Elkészítési idő: másfél- két óra Nehézség: KönnyűA chia magot a langyos tejbe áztatjuk, és 10 percig állni hagyjuk. A tojást csomómentesre keverjük az átszitált liszttel, a vízzel, a cukorral, a sóval és az olajjal. Hozzáadjuk az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű