tésztához:
7 tojás
14 evőkanál cukor
14 evőkanál hideg víz
14 evőkanál liszt
fél tasak sütőpor
2 evőkanál kakaópor
A kókuszkrémhez:
300 ml tej
3 evőkanál gríz
150 g cukor
200 g vaj
100 g kókuszreszelék
1 teáskanál vaníliaaroma
porcukor a dekorációhoz
A tojások fehérjéből gy csipet sóval kemény habot verünk. A cukrot hozzáadjuk, majd kanalanként a vizet is, de közben folyamatosan verjük a habot. Egy másik edényben a tojássárgáját felverjük, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, jól összekavarjuk, majd lassan a habhoz adjuk. A tésztát kettőbe osztjuk, az egyikbe beletesszük a kakaóport és jól elkeverjük. A tésztákat 23 x 33-as papírral kibélelt tepsibe öntjük és 170 fokos sütőben 35 perc alatt megsütjük. A piskótákat a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Krém: A tejet felforraljuk, amikor elkezd forrni, hozzáadjuk a grízt és folyamatosan kevergetjük, hogy ne legyen csomós. Hozzáadjuk a vajat és a cukrot és folyamatosan kavargatva addig főzzük, amíg krémszerű lesz. A tűzről levesszük és hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a vaníliát. Kihűtjük a krémet.
A kakaós piskótát megkenjük a krémmel, majd a fehér piskótát rátesszük és hűtőbe tesszük néhány órára. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Először kisütjük a két piskótát. A sütőt előmelegítjük 185 °C-ra, egy 32x10 cm-es kenyérsütő formát kibélelünk sütőpapírral. A sima piskótához a tojásokat a cukorral habo...
Elkészítési idő: kb 2 óraElkészítjük először a "cukros tejet". -1 cs. vaníliás cukor -0,5 l tej -2 kupak sütőrum -Porcukor ízlés szerint A fentieket összekeverjük. Elkészítjük a "mascarponés mass...
Elkészítési idő: 30 percA szárazanyagokat, tehát a sütőport, a lisztet, a vaníliás cukrot, a porcukorból 20 dekát és a sót keverd össze egy tálban! A tojásokat verd fel egy másikban, majd öntsd fel őket a...
Elkészítési idő: